۲۶ مهر ۱۳۹۵، ۱۴:۴۶
کد خبر: 82270000
T T
۰ نفر
فاز نخست اقامتگاه بوم گردي در استان قزوين بهره برداري شد

قزوين - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين از افتتاح فاز نخست اقامتگاه بوم‌ گردي عمارت اربابي در روستاي بهجت آباد از توابع شهرستان آبيك قزوين خبر داد.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي استان قزوين، محمدعلي حضرتي در مراسم بهره برداري اين مركز، ايجاد اقامتگاه هاي بوم‌ گردي را عيني‌ترين راهكار توسعه گردشگري روستايي و جذب مسافر در فضاهاي بومي و طبيعي عنوان و افزود: براي ساكنان شهرهاي شلوغ و مسافران داخلي و خارجي، اقامت در يك محيط بومي و طبيعي حس بسيار دلنشيني به همراه دارد.
وي با بيان اينكه ايجاد اقامتگاه هاي بوم گردي ايمن سازي جوامع محلي را به دنبال دارد، ادامه داد: ساماندهي اين فضاها كه مبتني بر حفظ اصالت ‌معماري و مصالح بومي سازگار با اقليم راه‌‌اندازي مي‌شود، علاوه بر تامين آرامش و امنيت گردشگران، فرصت آشنايي آنان با نحوه معيشت و آداب و رسوم فرهنگي و اجتماعي سنتي روستا را نيز فراهم مي‌آورد.
وي با اشاره به افتتاح دو اقامتگاه بوم‌ گردي در زمان سفر هيات دولت به اين استان، گفت: اقامتگاه‌ ميرزاجان واقع در روستاي زرآباد از توابع بخش رودبار الموت شرقي و عمارت اربابي بهجت آباد از طريق ويدئو كنفرانس با حضور معاون رئيس جمهوري و رئيس ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور توسط رئيس جمهور به صورت رسمي افتتاح شد.
وي اضافه كرد: امروز در بازديد از اقامتگاه بهجت آباد با حضور مسئولان اين شهرستان، بهره برداري از فاز نخست اين طرح آغاز و فاز دوم آن نيز كه شامل توسعه قسمت‌هاي جنوبي آن خواهد بود به اجرا در خواهد آمد.
حضرتي، فرهنگ‌ سازي جهت جذب گردشگر به فضاهاي روستايي و اسكان در اقامتگاه ‌هاي بوم‌گردي را مهم دانست و افزود: فرهنگ ‌سازي از طريق اقامت و پذيرايي مهمانان رسمي و اداري نهادهاي دولتي در اقامتگاه بوم ‌گردي بهجت آباد مي‌تواند نقش مهمي در معرفي و جذب گردشگر به اين واحد را داشته و در اين راه دهياري و شوراهاي روستايي بايد كمك كنند تا اين فضا كه در پيوستگي با فضاهاي پيراموني بوده به لحاظ تاريخي بازخواني و بازشناسي شده تا گردشگران بتوانند به نحو مطلوبي از اقليم منطقه بهره‌مند شوند.
وي اضافه كرد: با توجه به نزديكي اقامتگاه بوم ‌گردي عمارت اربابي بهجت آباد به آزاد راه، شهرهاي تهران، قزوين و آبيك، ظرفيت بالايي براي جذب مسافر در اين واحد را داشته و در عين حال نيز براي شهروندان قزويني و ساكنان شهرهاي تهران و كرج كه تمايل به حس آرامش در محيط روستايي را دارند، فضاي بسيار مطلوبي خواهد بود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين در ادامه گردشگري را فرآيندي مردم محور دانست و گفت: رويكرد مهم ما در ايجاد اقامتگاه ‌هاي بوم ‌گردي، ايمن سازي جوامع محلي است و ساكنان بومي روستاها با ارائه خدمات يكپارچه و پذيرايي اصيل مي‌توانند نقش تعيين كننده‌اي در جذب مسافر و احياي آداب و رسوم بومي و محلي داشته باشند.
به گفته وي، در كنار چنين اقدام هايي، حمايت بخش دولتي از طريق فراهم آوردن تسهيلات و سازوكارهاي دولتي در پيشبرد اين روند لازم و ضروري است.
وي با اشاره به تاريخچه اقامتگاه بوم ‌گردي عمارت اربابي، ادامه داد: اين واحد پذيرايي بخشي از خانه اربابي سالار منصور از رهبران دوره مشروطه بوده كه براساس تاريخ مشروطه، نقش به سزايي در جريان فتح تهران داشته و در شهر قزوين نيز فعاليت‌ گسترده‌اي در زمينه آگاه‌سازي اجتماعي انجام داده است.
وي اضافه كرد: وي از خانواده بزرگي برخاسته كه از قدرت طبقاتي و جايگاه اجتماعي خود در جهت تحقق مشروطه به خوبي استفاده كرده است.
اين مسئول در پايان اضافه كرد: خوشبختانه با اراده بازماندگان و نوادگان سالار منصور و سرمايه‌گذاري آنان در منطقه، اين اتفاق خوب رقم خورده و اميدواريم عمارت اربابي بهجت آباد به درستي معرفي و همواره مملو از حضور مسافران باشد.
اقامتگاه بوم‌ گردي عمارت اربابي در زميني به مساحت دو هزار و 50 متر مربع و با زيربناي 613 متر مربع و در يك طبقه احداث و شامل 4 اتاق، 15 تخت و رستوران سنتي همراه با ارائه غذاهاي محلي و بومي بوده و زمينه اشتغالزايي براي 8 نفر را نيز در منطقه فراهم آورده است.
7389/8054* خبرنگار: نسرين رحيمي/انتشار دهنده: رضا اسدي