۲۸ مهر ۱۳۹۵، ۸:۰۲
کد خبر: 82272146
T T
۰ نفر
برنامه ششم توسعه گامي در راستاي توسعه متوازن جامعه

اراك - ايرنا - برنامه ششم توسعه گامي موثر در راستاي توسعه متوازن كشور و استان مركزي است و اجراي صحيح اين برنامه در گرو همكاري دستگاه ها و نهادهاي مختلف مي باشد.

اين برنامه از مهمترين اسناد راهبردي كشور است كه آينده پنج سال پيش روي كشور را براي سال هاي 1395 تا 1399 در راستاي تحقق اهداف سند چشم انداز بيست ساله تعيين مي كند.
رئيس گروه آمايش و برنامه ريزي سازمان برنامه و بودجه استان مركزي نيز گفت: تدوين سند برنامه ششم توسعه استان به عنوان سومين برنامه در راستاي مجموعه مستندات سند چشم انداز 20 ساله (سال 1384 تا 1404) در نخستين نشست شوراي برنامه ريزي و توسعه استان مركزي در ارديبهشت ماه امسال مصوب و برنامه راهبردي با همكاري تمام دستگاه هاي اجرايي در يك نظام و ساختار منسجم در قالب الگوي ابلاغي تهيه شده است.
زهرا صالحي افزود: مهمترين محورهاي برنامه ششم توسعه استان بر اساس سياست هاي اقتصاد مقاومتي است.
وي بيان كرد: موضوعات خاص و بحران هاي اجتماعي آينده مانند آب و محيط زيست در اين برنامه برجسته است.
رئيس گروه آمايش و برنامه ريزي سازمان برنامه و بودجه استان مركزي ادامه داد: موضوعات بخشي به عنوان پيش بران اقتصادي در اين برنامه مورد توجه جدي قرار گرفته است.
صالحي عنوان كرد: در حوزه فرابخشي، اشتغال، تامين منابع مالي و توانمند سازي فقرا تاكيد شده است.
وي تاكيد كرد: در برنامه ششم توسعه، به صورت دقيق اقداماتي براي رفع چالش ها ارايه شده كه شفاف است و اجرايي شدن آن مي تواند موجب ارتقاء بيشتر جايگاه استان شود.
رئيس سازمان برنامه و بودجه استان مركزي گفت: از آنجا كه برنامه ريزي، ساز و كار مسلط و غالب در سياست ها و تخصيص بهينه منابع براي دستيابي به اهداف توسعه به شمار مي رود، فرآيند توسعه در سطح ملي، منطقه اي و استاني فارغ از نظام برنامه ريزي مدون انجام نخواهد شد.
رقيه يادگاري افزود: برنامه ريزي، مديريت و هدايت اصلاح طلبانه متغيرها و اجزاي نظام اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي و كمك به ساختارها و كاركردهاي آن ها براي دستيابي به سطوح بالاتر رفاه اجتماعي، نظم و مطلوبيت در سطوح مختلف است كه تكيه بر اسناد راهبردي آن در دوره هاي زماني بلند مدت، ميان مدت و كوتاه مدت امري اجتناب ناپذير است.
وي بيان كرد: مشخص كردن چشم انداز آينده بخش ها، مناطق و راهبردهاي اصولي براي قرار گرفتن در مسير توسعه بدون شناخت وضعيت موجود و درك شكاف هاي فعلي با وضعيت مطلوب سياست گذاري، هدفگذاري و برنامه ريزي امكان نخواهد داشت.
رئيس سازمان برنامه و بودجه استان مركزي ادامه داد: در تدوين اسناد بخشي و فرابخشي برنامه توصيف و تحليل وضع موجود، مشكلات، نقاط ضعف، چالش ها، هدفگذاري، سياست ها، راهبردها و اهداف كمي كه متضمن مستندي براي ارايه و انعكاس اقدام ها در بخش و فرابخش را داشته مورد نقد و بررسي و در قالب سند برنامه ششم تدوين شده است.
يادگاري تصريح كرد: در اين راستا سند تفصيلي برنامه ششم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي استان مركزي (سال هاي 1395 تا 1399) در امور توليدي و زيربنايي، امور اجتماعي، فرهنگي و عمومي و امور فرابخشي تهيه شده و حجم عملياتي، ميزان سرمايه گذاري و اعتبارات استاني بر اساس فصل برنامه و به صورت شهرستاني نيز در دست اقدام است.
وي اظهار كرد: برنامه ششم توسعه جامع نگر است و در آن مساله نگري گنجانده شده و در آن نگاه ويژه به موضوعات خاص بر اساس سياست هاي كلي اقتصاد مقاومتي و توسعه اي وجود دارد.
رئيس سازمان برنامه و بودجه استان مركزي افزود: در برنامه ششم توسعه استان مزيت ها و اقدام هاي لازم براي رفع چالش هاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي استان بررسي شده است.
رئيس مجمع نمايندگان استان مركزي در مجلس شوراي اسلامي گفت: كليات برنامه ششم توسعه در كميسيون تلفيق مجلس شوراي اسلامي مصوب و احكام در كميته هاي چهارگانه بررسي شده است.
محمد حسيني افزود: در برخي از احكام اين برنامه از مديران استان مركزي و ساير استان هاي كشور كمك گرفته شده و بر اساس سند توسعه استان ها و نظر خواهي از دستگاه هاي مختلف تنظيم شده است.
وي بيان كرد: پيش بيني شده است برنامه ششم توسعه كشور 19 آبان ماه امسال نهايي شود و براي تصويب نهايي راهي صحن مجلس شوراي اسلامي شود.
برنامه ششم توسعه مشتمل بر 35 ماده در چهارم مرداد ماه امسال به مجلس شوراي اسلامي تقديم شده است.
/6013/3005/خبرنگار: معصومه صفري**انتشاردهنده:مژگان حيدري