۲۸ مهر ۱۳۹۵، ۸:۴۹
کد خبر: 82272215
T T
۰ نفر
داروهاي گياهي بايد جايگزين داروهاي شيميايي درصنعت دام و طيور شود

گنبدكاووس - ايرنا - كارشناس داروهاي گياهي با اشاره به مزاياي مصرف داروهاي گياهي بر سلامت دام و طيور و به تبع آن انسان، اظهار داشت: اين داروها بهترين جايگزين براي داروهاي شيميايي درحال استفاده درصنعت پرورش دام و طيور است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، محمد فلاح سه شنبه شب دركارگاه آموزشي ويژه توليدكنندگان طيور شرق استان گلستان كه دربيمارستان عمومي دامپزشكي آرين گنبدكاووس برگزار شد، گفت: مصرف بيش از حد داروهاي شيميايي (آنتي بيوتيك ها) در صنعت پرورش دام و طيور، عوارض زيادي بر سلامت مصرف كنندگان دارد.
وي بااشاره به سابقه 11 ساله ورود داروهاي گياهي به سيستم دامپزشكي كشور، افزود: با اين وجود هم اكنون تنها 15 تا 20 درصد پرورش دهندگان دام و طيور بويژه مرغداري ها از يك يا چند نوع داروي گياهي براي درمان يا پيشگيري از بيماري هاي اين حوزه استفاده مي كنند.
دكتر فلاح، صرفه اقتصادي نسبت به داروهاي شيميايي با افزايش ايمني واحدهاي دامي و طيور در برابر بيماري ها، پيشگيري از بروز بيشتر بيماري هاي دامي، تاثير مستقيم بر فرايند رشد دام و افزايش سلامت مصرف كنندگان را از مهمترين مزاياي مصرف داروهاي گياهي در صنعت پرورش دام و طيور برشمرد و بر آن تاكيد كرد.
وي تصريح كرد: امروز از لحاظ علمي ثابت شده كه باقي مانده آنتي بيوتيك هاي مصرف شده در فرايند پرورش طيور از طريق فراورده هاي دامي وارد بدن انسان شده و سبب ايجاد مقاومت دارويي و تضعيف سيستم ايمني فرد مي شود.
اين كارشناس داروهاي گياهي با اشاره به ظرفيت هاي بسيار خوب كشور در حوزه داروهاي گياهي، يادآور شد: توجه به اين ظرفيت هاي كم نظير علاوه بر سلامت افراد جامعه و صرفه جويي در هزينه هاي درماني و ايجاد اشتغال، درحوزه ارزش افزوده و صادرات نيز مي تواند به اندازه چند برابر درآمدهاي نفتي براي كشور ارز به ارمغان بياورد.
فلاح با تاكيد برضرورت فرهنگ سازي براي مصرف داروهاي گياهي به جاي داروهاي شيميايي در انسان و دام و طيور، خاطرنشان كرد: سلامت مهمترين نعمت الهي به انسان و ساير مخلوقات است و خداوند متعال ابزار آن را نيز از طريق طبيعت به وفور در اختيار ما قرار داده كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
به گزارش ايرنا، در اين كارگاه آموزشي دو ساعته حدود 30 نفر از پرورش دهندگان طيور (مرغ) شرق استان گلستان حضور داشتند.
هم اكنون استان گلستان با افزون بر 900 واحد مرغداري فعال و جوجه ريزي سالانه حدود 80 ميليون قطعه مرغ گوشتي، رتبه دوم كشور را در توليد گوشت مرغ دارد و بخش قابل توجهي از واحدهاي مرغداري اين استان در شرق آن مستقر است.
/3039/1860
خبرنگار : علي لكزانوري ** انتشار دهنده: تاج محمد شيري
۰ نفر