به گزارش ايرنا، محمدتقي جغتايي عصر پنجشنبه در حاشيه همايش علوم و فناوريهاي شناختي و رفتاري كه در مشهد برگزار شد، در گفت و گو با خبرنگاران افزود: همچنين امسال 5 هزار دانشجوي مقطع دكترا در حوزه هاي فناوري شناختي، پزشكي، دستياري پزشكي و روانشناسي عضو ستاد توسعه علوم و فناوريهاي شناختي خواهند شد.
وي ادامه داد: اين اقدام در راستاي آشنايي و شناخت دانش آموزان و دانشجويان تخصصي با حوزه علوم شناختي و رفتاري در حال انجام است.
مشاور عالي دبير ستاد توسعه علوم و فناوريهاي شناختي معاونت علمي و فناوري نهاد رياست جمهوري گفت: اين ستاد سه سال پيش با هدف توسعه علم و فناوري اين بخش و حمايت از پروژه هاي تحقيقاتي راه اندازي شد.
وي، تحقيقاتي همچون تحريك عمقي و تحريك سطحي مغز را از جمله اين پروژه ها در حوزه توانبخشي شناختي ذكر كرد.
جغتايي در ادامه از راه اندازي شش رشته پيرامون علوم شناختي و فناوريهاي شناختي در كشور خبر داد و افزود: فعاليت اين رشتهها شامل رواشناسي شناختي، هوش مصنوعي، فلسفه ذهن، زبانشناسي شناختي، علوم اعصاب و توانبخشي شناختي اكنون در مرحله تربيت دانشجو است.
وي، پيشرفت ايران را در زمينه علوم شناختي و رفتاري خوب توصيف كرد و اظهار داشت: كشورمان در اين زمينه اكنون با تركيه در رقابت است و در برخي از قلمروهاي اين حوزه مانند هوش مصنوعي و علوم اعصاب از تركيه و كره جنوبي سبقت گرفته است.
مشاور عالي دبير ستاد توسعه علوم و فناوريهاي شناختي معاونت علمي و فناوري نهاد رياست جمهوري ادامه داد: ايران ظرفيت خوبي به لحاظ نيروي انساني در حوزه علوم شناختي دارد.
وي گفت: ايجاد مراكز و تامين منابع مالي و اجراي پروژه هاي بزرگ از اهداف مربوطه در اين زمينه هستند.
وي افزود: در كشوري مانند آمريكا سرمايه گذاري زيادي در حوزه علوم شناختي در بخش دفاعي صورت گرفته است.
جغتايي هدف نهايي از توسعه علوم شناختي را رفاه و آسايش مردم در حوزه هاي مختلف نظير اقتصاد شناختي، مديريت شناختي، ابزار شناختي، پزشكي و آموزش و پرورش عنوان كرد.
وي ادامه داد: علوم رفتاري و شناختي به رشته هاي مختلف نظير پزشكي، مهندسي، اقتصادي و روانشناسي مربوط مي شود و كاربردهاي مختلفي در حوزه هاي اقتصادي،مديريتي، اجتماعي، دفاعي و پزشكي دارد.
3027/1858 * شبس * 1574* خبرنگار: مريم انجيدني ** انتشار دهنده: محسن تهوري
مشهد- ايرنا- مشاور عالي دبير ستاد توسعه علوم و فناوريهاي شناختي معاونت علمي و فناوري نهاد رياست جمهوري گفت: 20 هزار دانش آموز نخبه طي سال جاري به عضويت ستاد توسعه علوم و فناوريهاي شناختي در ميآيند.