به گزارش خبرنگار ایرنا، از این شكارچیان متخلف در مازندران 47 قبضه سلاح شكاری فاقد مجوزكشف شده و همچنین لاشه حدود 30 بال كبك، تعدادی سنقر و دلیجه و بزكوهی به دست آمد.
پرونده شكارچیان متخلف در دایره حقوقی محیط زیست استان مازندران بررسی و پس از آن برای برخورد قانونی در اختیار دستگاه قضایی قرار می گیرد.
كبك در زمره پرندگان تحت حمایت حفاظت محیط زیست قرار دارد كه طبق مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست جریمه شكار هر بال كبك یك میلیون ریال، هر بال دلیجه 600 میلیون ریال و سنقر نیز 200 میلیون ریال است.
در سال گذشته 750 شكارچی متخلف در مناطق حفاظتی استان مازندران دستگیر شدند كه پرونده 164 شكارچی متخلف برای برخورد قانونی و جریمه به دستگاه قضایی ارسال شد.
سالانه (از اواخر شهریور تا اواسط آبان) بیش از 90 گونه پرندگان مهاجر زمستان گذران با جمعیتی افزون بر یك میلیون بال به تالاب ها و آبگیرهای دارای ذخیره غذایی در مازندران سفر می كنند كه طبق آماردر این مدت افزون بر 200 تا 300 هزار بال از این پرندگان از سوی شكارچیان متخلف مورد هدف قرار می گیرند.
در مازندران حدود 20 هزار شكارچی دارای پروانه شكار فعالیت دارند كه با احتساب شكارچیان فاقد مجوز این آمار به 100 هزار نفر می رسد.
بر اساس آمارهای رسمی ، تاكنون بیش از 490 گونه جانوری از رده های مختلف مهره داران اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستان و ماهی ها در زیست بوم مازندران شناسایی شده اند.
پرندگان با 317 گونه از 58 خانواده ، پستانداران با 63 گونه و 19 خانواده ، دوزیستان با 9 گونه از 6 جنس و 6خانواده ، خزندگان با 26 گونه از 21 جنس و 11 خانواده و ماهی ها با 75 گونه بخشی از تنوع زیستی حیات وحش مازندران را تشكیل می دهند.
خبرنگار: حسین فلاحتی ** انتشاردهنده : سید محسن حسن نیا
/1899/6982
ساری - ایرنا- محیط زیست مازندران اعلام كرد كه در یك ماه گذشته (آغاز مهاجرت پرندگان زمستان گذران) 22 شكارچی غیرمجاز در این استان دستگیر شدند.