۳ آبان ۱۳۹۵، ۱۳:۳۹
کد خبر: 82278709
T T
۰ نفر
هزینه درمانی سه هزار میلیارد ریالی دولت امید برای مازندرانی ها

ساری - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشكی مازندران گفت كه دولت تدبیر و امید از سال 93 تاكنون افزون بر سه هزار میلیارد ریال در قالب طرح تحول نظام سلامت در مازندران هزینه كرده است.

طرح تحول نظام سلامت از اردیبهشت ماه سال 93 در كشور به اجرا گذاشته شد.
به گزارش خبرنگارایرنا، قاسم جان بابایی روز دوشنبه در نشست خبری افزود : در مجموع دولت یازدهم سالانه یك هزار میلیارد ریال یارانه درمانی به بیماران مازندرانی در مراكز درمانی دولتی پرداخت كرده است.
وی ادامه داد : تا پیش از اجرای طرح تحول نظام سلامت در كشور این هزینه ها را مردم از جیب خودشان پرداخت می كردند.
** كاهش 15 درصدی قیمت دارو و ملزومات پزشكی
رئیس دانشگاه علوم پزشكی مازندران گفت كه با اجرای طرح تحول نظام سلامت قیمت دارو و ملزومات پزشكی مورد استفاده در مراكز درمانی دولتی این استان 15 درصد كاهش یافت.
وی افزود : بر اساس آمار در سال 92 و قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت هزینه خرید دارو و ملزومات پزشكی مورد نیاز بیماران در بیمارستان های دولتی مازندران حدود یكهزار و 420 میلیارد ریال بود كه پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت در سال 93 به یك هزار و 200 میلیارد ریال رسید.
جان بابایی دلیل كاهش قیمت دارو ملزومات پزشكی را حذف انحصار و متنوع شدن خرید از شركت های تولیدی و رقابتی شدن بازار پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت برشمرد .
وی افزایش ضریب اشغال تخت های بیمارستانی را هم از دیگر پیامدهای اجرای طرح تحول نظام سلامت برشمرد و گفت كه میانگین اشغال تخت در بیمارستان های دولتی مازندران با اجرای طرح تحول نظام سلامت 10 تا 13 درصد بیشتر شد و از 60 درصد به 73 درصد رسید.
** برداشتن 97 درصد هزینه درمانی از دوش مردم
رئیس دانشگاه علوم پزشكی مازندران مهم ترین مزیت اجرای طرح تحول نظام سلامت در مازندران را برداشته شدن 97 درصد از هزینه درمانی از دوش مردم دانست و گفت كه هم اكنون با اجرای نظام ارجاع دركنار طرح پزشك خانواده ، میزان پرداختی مردم برای درمان در مراكز درمانی دولتی به حدود 3 درصد كاهش یافته است.
در نظام پزشك خانواده شهری كه مازندران و فارس استان های پیشرو در اجرای آن هستند ، هر خانوار دارای پزشك عمومی مخصوص خود است و تمامی خدمات پزشكی را در این سطح رایگان دریافت می كند.
مراجعه به پزشكان متخصص و فوق تخصص و یا دریافت خدمات پاراكلینكی نیز در صورت ارجاع از سوی پزشك خانواده تنها با اخذ تعرفه كمتر از 10 درصد ارائه می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی مازندران گفت : تا پیش از اجرای طرح تحول نظام سلامت حداقل 30 درصد از هزینه درمان بر عهده مردم بود و این بار زیادی را به مردم تحمیل می كرد.
وی اضافه كرد : تداوم طرح تحول نظام سلامت نیازمند تامین اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح از سوی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی و پای كارآمدن شركت های بیمه ای است.
** طلب 6هزار و 500 میلیارد ریالی مراكز درمانی مازندران از بیمه ها
رئیس دانشگاه علوم پزشكی مازندران میزان مطالبات مراكز درمانی از شركت های بیمه ای را حدود 6 هزار و 500 میلیارد ریال اعلام كرد و گفت كه تاخیر در پرداخت این مطالبات از سوی شركت های بیمه ای دانشگاه علوم پزشكی استان را برای خدمات رسانی به مردم به خصوص پرداخت حقوق كاركنان بخش درمان با مشكل مواجه كرده است.
جان بابایی هزینه جاری دانشگاه علوم پزشكی استان را در سال 10 هزار میلیارد ریال اعلام كرد و افزود كه 70 درصد از این اعتبار از محل درآمدهای مراكز درمانی باید تامین و پرداخت شود.
وی ادامه داد : در صورتی كه شركت های بیمه ای ، بدهی خود را به مراكز درمانی دولتی مازندران پرداخت نكنند ، دانشگاه در پرداخت حق و حقوق پرسنل و كادر درمانی با مشكل مواجه می شود.
جان بابایی هشدار داد : مهم ترین پیامد منفی تاخیر در پرداخت حقوق و دستمزد پزشكان و كاركنان بخش درمان ، احتمال خروج پزشكان از اجرای طرح تحول نظام سلامت به دلیل قطع شدن سایر درآمدهای این پزشكان در خارج از مراكز درمانی دولتی است.
وی گفت كه به دلیل كمبود منابع ، پرداخت حق و حقوق پرسنل و كادر درمانی دولتی در مازندران با سه ماه تاخیر مواجه شده است.
خبرنگار: حسین فلاحتی ** انتشاردهنده : حسن فلاحتی
6982/1654
۰ نفر