به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، محمدمهدي آخوندي روز سه شنبه در مراسم افتتاح اين كنگره افزود: هرگوته حراحي باز شكم مي تواند زمينه ايجاد يا گسترش اين بيماري را فراهم كند.
وي تنها راه درمان بيماري اندومتريوز را استفاده از جراحي لاپراسكوپي اعلام و تاكيد كرد كه از جراحي هاي باز در درمان آن پرهيز كنند.
آخوندي اظهار كرد: متاسفانه اين بيماري در فرد 12 ساله تا افراد مسن تر مشاهده شده است كه علامتي ناخوشايند است و تاثير فراوان عوامل محيطي روي اين بيماري را نشان مي دهد.
وي با تاكيد بر ضرورت جدي گرفتن دردهاي مزمن لگني در زنان، گفت: اندومتريوز معمولا با دردهاي قاعدگي آغاز مي شود و مي تواند اعضايي مانند تخمدان, مثانه و روده را درگير كند.
اخوندي ادامه داد كه اخيرا در تربيت فلوشيپ هاي اين حوزه به آموزش لاپراسكوپي توجه شده است تا پزشكان با بهره گيري از ابن فناوري پيشرفته بتوانند بيمار را درمان كنند.
*اندومتريوز
اندومتريوز يكي از شايعترين و پرهزينه ترين بيماري هاي زنان درسنين باروري است كه قريب به 176 ميليون زن را در جهان مبتلا و بار مالي حدود 110 ميليارد دلار در سال را به جوامع تحميل كرده است.
اندومتريوز با ايجاد درد و نازايي مي تواند زندگي زنان را در سنين باروري دچار اختلال كند و تخمين زده مي شود حدود سه ميليون زن ايراني مبتلا به اندومتريوز باشند.
بين 30 تا 50 درصد از زناني كه به اين بيماري مبتلا هستند، در معرض ناباروري قرار دارند.
آندومتريوز به معني رشد بافت داخلي رحم در جايي بيرون از رحم است. لگن شايع ترين محل بروز آندومتريوز است.
در اين بيماري بافت اندومتر (لايه داخلي رحم) در بيرون از محل اصلي خود (رحم) تشكيل ميشود. رايجترين محل پديدآمدن آن، لگن است كه در اين قسمت تخمدانها بيشتر گرفتار اندومتريوز ميشوند.
علمي **1201**2017
خبرنگار: عبدالكريم جبارپور* انتشاردهنده: زهره محتشمي پور
تهران- ايرنا- رييس سومين كنگره اندومتريوز و جراحي هاي كم تهاجمي زنان گفت: سزارين و اساسا هر گونه دستكاري داخل شكم مي تواند موجب بروز بيماري اندومتريوز شود.