۴ آبان ۱۳۹۵، ۱۳:۴۳
کد خبر: 82280317
T T
۰ نفر
اختصاص 400 میلیارد ریال برای اجرای طرح های توسعه بنادر شرق هرمزگان

بندرعباس- ایرنا- مدیر اداره بنادر و دریانوردی شهید باهنر و شرق هرمزگان با بیان اینكه تاكنون سه هزار میلیارد ریال در بنادر سه گانه سواحل مكران سرمایه گذاری شده است، گفت: دولت یازدهم نیز طی 2 سال 400 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های توسعه بنادر شرق استان اختصاص داد.

به گزارش ایرنا ، محمد محسنی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: دولت تدبیر و امید به توسعه كشور و آبادانی سواحل مكران اهمیت زیادی قائل است؛ به تازگی توسعه این سواحل شتاب بیشتری گرفته و انتظار داریم دستگاه های اجرایی دیگر در این سواحل كارهای خود را آغاز كنند.
وی اظهاركرد: خوشبختانه ظرفیت های زیادی برای توسعه مراودات تجاری و مسافری در بنادر شرق استان هرمزگان (بندر جاسك، سیریك و تیاب) وجود دارد و رفت و آمد مردم این منطقه به كشورهای همسایه در رونق كسب و كار در سواحل مكران بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
مدیر اداره بنادر شرق استان هرمزگان گفت: بندر مهم سیریك در شرق استان با پسكرانه 80 هكتاری قابلیت پهلوگیری شناورهای بالای 10 هزار تن را دارد و با اتمام عملیات لایروبی بندر جاسك در بندر عمان این بندر به بزرگترین مركز امداد و نجات كشور تبدیل خواهد شد و هم اكنون اسكله های این بندر آماده ورود شناورهای ناجی هستند و شناورها بزودی به ناوگان امداد و نجات دریایی كشور اضافه خواهد شد.
محسنی با بیان اینكه با رویكرد توسعه سواحل مكران سازمان بنادر و دریانوردی به دنبال فعال كردن بنادر شرق این استان است، گفت: تثبیت جمعیت در سواحل مكران به تامین امنیت دریایی كشور در منطقه كمك خواهد كرد بنابراین دولت در نظر دارد با افزایش ظرفیت های مناسب خلاء فعالیت های دریایی از بندرعباس تا چابهار برطرف شود .
وی با اشاره به سابقه بندر تیاب به عنوان نخستین بندر قدیمی ایران اظهارداشت: هم اكنون عملیات لایروبی این بندر با 100میلیارد ریال اعتبار در حال اجرا است تا بتوانیم از موقعیت های مناسب این بندر برای پهلوگیری شناورهای بزرگ استفاده كنیم و با ساخت انبارها ، محوطه ی بندرگاه برای نخستین بار این بندر را برای تامین سوخت شناورهای دریایی در مسیر آماده كنیم و یك مركز آموزش دریایی دریانوردان نیز در این بندر راه اندازی شود .
محسنی در خصوص وضعیت بندر سیریك نیز گفت: این بندر 61 مایل دریایی (100 كیلومتری) با كشور عمان فاصله دارد و پس از بندر شهید رجایی دومین پسكرانه بندری را در استان هرمزگان به خود اختصاص داده است و وجود معادن شن و ماسه در این منطقه سبب خواهد شد صادرات محصولات شرق استان به جزایر جنوبی و كشورهای منطقه در این بندر متمركز شود .
مدیر بنادر شرق استان هرمزگان اظهارداشت: هم اكنون ساخت یك اسكله به طول 200 متر با اعتباری بالغ بر 300 میلیارد ریال موافقت شده تا بتوانیم با هزینه كرد این اعتبارات شاهد پهلوگیری شناورهای بزرگ در این بندر باشیم و در نظر داریم اپراتوری این بندر را در سواحل مكران به بخش خصوصی واگذار كنیم .
محسنی با بیان اینكه بندر جاسك در سواحل مكران نیز از تمام زیرساخت های بندری برخوردار است ، گفت: با آمادگی یك سرمایه گذار در این بندر زمینه آغاز مراودات مسافری بین بندر جاسك با كشورهای جنوب خلیج فارس فراهم می شود زیرا این بندر تنها 90 مایل با مسقط پایتخت عمان فاصله دارد و مردم شرق استان هرمزگان می توانند صنایع دستی و برخی از محصولات دریایی خود را به كشورهای این منطقه صادر كنند .
وی با اشاره به ظرفیت های گردشگری دریایی استان هرمزگان اظهارداشت: هم اكنون روزانه با چهارهزار و 800 صندلی بیش از هفت هزار نفر می توانند از بندر حقانی به قشم و هرمز سفر كنند .
این مقام مسئول بیان كرد: روزانه ما می توانیم برای 20 هزار گردشگر دریایی در این مسیر سرویس خدمات مسافری ارائه دهیم اما در برخی از روزهای تعطیل سال به بیش از 40 هزار مسافر دریایی نیز در بندر شهید حقانی بندرعباس خدمات ارائه شده است.
وی تاكید كرد: سازمان بنادر و دریانوردی به توسعه بنادر تجاری و مسافری سواحل مكران اهمیت زیادی قائل است به طوری كه از هم اكنون برای انجام سفرهای نوروزی سال 96 برنامه ریزی ما آغاز شده تا بتوانیم مسافران زیادی را در این ایام خدمت رسانی كنیم .
وی با بیان اینكه سال گذشته بین 14 تا 16 میلیون مسافر از بنادر استان هرمزگان به سفر دریایی رفته اند، گفت: هم اكنون 2 هزار و 200 صندلی نیز در این بنادر در هرهفته برای سفر مسافران به كشورهای امارات متحده عربی و عمان استفاده می شود.
وی از راه اندازی خط دریایی بین بندرعباس و كیش با 180 صندلی خبر داد و گفت: هم اكنون این شناور در هر هفته یك سفر از بندرعباس به كیش و بالعكس انجام می دهد و امیدواریم با افزایش استقبال از این سفر دریایی تعداد سرویس های این شناور را در این مسیر افزایش دهیم.
وی گفت: در مجموع از بندرعباس به قشم و هرمز 46 فروند شناور مسافری طبق استاندارد های مورد نیاز فعال هستند و سفرهای برنامه ای نیز از بندر جاسك به مسقط ، بندرعباس به دبی و بندرعباس به مسقط از برنامه های سفرهای خارجی بندر شهید حقانی و بندرجاسك است.
وی در پایان با اشاره به وضعیت مطلوب جابه جایی مسافران از بنادر استان هرمزگان به بنادر داخلی و كشورهای منطقه اظهارداشت: خوشبختانه با تلاش بنادر و دریانوردی شهید باهنر هیچ گونه حادثه ای در 2 سال اخیر در این زمینه بوجود نیامده است.
1108/7195/6048/1484
خبرنگار: ایرج منصوری- رقیه غلامی زاده**انتشار دهنده : اصغر رضاخانی
۰ نفر