۷ آبان ۱۳۹۵، ۹:۲۹
کد خبر: 82284164
T T
۰ نفر
جوان اهل فارس دستگاه رنگ آمیزاسلاید پاتولوژی ساخت

شیراز- ایرنا- سعید محمدی نژاد جوان نخبه اهل استان فارس در اختراعی جدید دستگاه رنگ آمیز اسلاید پاتولوژی و سایتولوژی با قابلیت ظروف متحرك ساخت؛ اختراعی كه در جشنواره اختراعات بنیاد ملی نخبگان با عنوان رویش خلیج فارس برگزیده شد.

محمدی نژاد جمعه درگفت وگوبا خبرنگارایرنا اعلام كرد:این دستگاه خطاهای آزمایشگاه های پاتولوژی و میكروبیولوژی را به صفر رسانده است.
این جوان اهل استان فارس گفت: پیش از اختراع این دستگاه كارها در آزمایشگاه های پاتولوژی و میكروبیولوژی از 15 دقیقه تا 18 ساعت نیز طول می كشید و به صورت دستی انجام می شد كه احتمال خطا، آلودگی و یا از دست دادن نمونه ها نیز وجود داشت .
وی می گوید: اما اكنون با ساخت دستگاه دستگاه رنگ آمیر اسلاید پاتولوژی و سایتولوژی با قابلیت ظروف متحرك، روند انجام پروتكل رنگ آمیزی اسلاید و آماده سازی بافت به صورت اتوماتیك و صنعتی و بر اساس استانداردهای بین المللی انجام می شود.
محمدی نژاد افزود:با استفاده از این دستگاه دیگر كار به صورت دستی انجام نمی شود و احتمال بروز خطا، آلودگی و از دست دادن نمونه ها به صفر می رسد و این درحالی است كه مصرف مواد اولیه مانند رنگ در آماده سازی بافت ها نیز به یك سوم و كمترین میزان می رسد.
او درباره اختراع خود بیان كرد: اختراع دستگاه رنگ آمیر اسلاید پاتولوژی و سایتولوژی با قابلیت ظروف متحرك برای نخستین بار در دنیا طراحی شده است كه این دستگاه با چنین امكاناتی هیچ مشابه خارجی ندارد و دستگاه های دیگر كه تا كنون از آنها در این زمینه استفاده می شود ساختاری برنامه ای، تعداد برنامه ها و كاربرد و امكانات این دستگاه را ندارد.
وی كه تاكنون 14 اختراع خود را كه عمدتا در حوزه پزشكی و فناوری سلامت است، به ثبت رسانده عنوان داشت: این دستگاه دارای گواهی ثبت به شماره 82521 و تاییدیه های مختلف از دانشگاه های علوم پزشكی سراسر ایران است.
محمدی نژاد اضافه كرد: این اختراع در آزمایشگاه های پاتولوژی و میكروبیولوژی مورد استفاده قرار می گیرد كه ویژگی های منحصر به فردی دارد كه تاكنون در دنیا وجود نداشته است.
این جوان اهل استان فارس ادامه داد: این دستگاه در حال حاضر 180 پروتكل را انجام می دهد كه یك اتفاق ویژه در حوزه آزمایشگاهی و پزشكی است.

** ایده ساخت این دستگاه
محمدی نژاد عنوان داشت: در دوران دانشجویی در فعالیت های آزمایشگاهی تجربه هایی در زمینه رنگ آمیزی اسلایدها و پروتكل ها و از دست دادن مواد اولیه در آزمایش ها یكی از مشكلات ما بود كه جرقه ساخت این دستگاه از همان موقع در ذهن من ایجاد شد.
این مخترع استان فارس گفت: در مقاطع بالاتر تحصیلی، مسئله استاندارد سازی رنگ آمیزی ها و تشخیص های اشتباه در این آزمایش های پاتولوژی انگیزه من را برای ساخت این دستگاه بیشتر كرد و فكر كردم دستگاهی را بسازم كه از خطای انسانی، هدر رفتن وقت و مواد اولیه جلوگیری كند و تشخیص های دقیقی را بر اساس استانداردهای رنگ ها ارائه كند كه از همان زمان این ایده را دنبال كردم.
محمدی نژاد اظهارداشت:ساخت این دستگاه چهار سال طول كشیده است اما امروز این دستگاه یكی از تاثیرگذارترین و منحصر به فرد ترین امكانات در علم پزشكی برای خدمت به مردم است.

** تولید انبوه دستگاه
وی ادامه داد: در حال حاضر این اختراع تولید صنعتی شده و چند نمونه از آن به صورت صنعتی فروخته شده است اما خط تولید آن هنوز فعال نشده كه برای این مهم نیز در انتظار دریافت تسهیلات دانش بنیان و صندوق كارآفرین امید هستیم.
محمدی نژادعنوان داشت: برای خط تولید این اختراع نیازمند گرفتن تسهیلات هستیم كه قرار است از محل تسهیلات دانش بنیان تسهیلاتی معادل یك میلیارد و 400 میلیون تومان و از محل صندوق كار آفرین امید اعتباری معادل 100 میلیون تومان دریافت كنیم.

** بروكراسی در برابر اختراعات
او كه هم اینك مدیر دفتر ابداعات و اختراعات دانشگاه علوم پزشكی شهرستان جهرم نیز هست افزود: نخستین مشكل در پیش روی نخبگان در تجاری سازی اختراعات، مرحله قبل از آمدن اختراع به بازار و بوروكراسی های زمان بر دریافت تسهیلات است كه یك دغدغه مهم در این بخش است.
محمدی نژاد گفت: شرایط مناسب و ساز و كار مطلوبی برای اعطای تسهیلات به افراد نخبه و تجاری شدن اختراعات از سوی دولت در نظر گرفته شده است اما به نظر می رسد قرارگرفتن برخی از طرح های با اولویت برای دریافت تسهیلات باید مد نظر قرار گیرد.
وی با بیان اینكه حدود شش ماه پیش برای دریافت تسهیلات ثبت نام كرده و در انتظار تامین اعتبار برای تجاری سازی است بیان كرد: بوروكراسی دریافت تسهیلات بسیار زمان بر است و انتظار داریم ساز و كاری طراحی شود كه اختراع هایی از جمله اختراع ما كه برای نخستین بار در دنیا طراحی شده و یكی از طرح های برگریده در بزرگترین جشنواره اختراعات كشور است، كمتر در بوروكراسی قرار بگیرد.

** فرهنگ سازی اعتماد به تولید داخلی
این نخبه استان فارس افزود: یكی دیگر از مشكلات ما در بحث تجاری سازی اختراعات، فرهنگ سازی برای اعتماد سازی عمومی به تولیدات داخل كشور است كه امروز این مهم یك نیاز اساسی در كشور است كه باید با اهتمام ویژه ای دنبال شود.
مدیر دفتر ابداعات و اختراعات دانشگاه علوم پزشكی شهرستان جهرم اظهارداشت: خرید كالای تولید داخل كشور به ویژه كالاهایی كه بر اساس استانداردهای كشور تولید می شوند باید توسط مردم ما حمایت شوند به طوری كه مردم ما به جای خرید نمونه های خارجی كه برخی از آنها مورد تایید داخل كشور نیستند، از تولیدات وتجهیزات و كالاهای تولید داخل استفاده كنند.
محمدی نژاد با بیان اینكه رهبر معظم انقلاب نیز بر خرید كالای تولید داخل تاكید دارند اضافه كرد: كالای تولید شده در كشور باید توسط مردم خودمان خریداری و استفاده شود و این كار روحیه اعتماد به نفس، تقویت و توسعه كالای ایرانی و رونق اقتصاد كشور را به دنبال دارد.

** حمایت دولت تدبیر و امید از نخبگان
وی عنوان داشت: باتوجه به فرمایش ها و حمایت های رهبری از محصولات دانش بنیان و نخبگان در كشور، حمایت از این قشر روز به روز در حال رشد و به جایگاه بهتر از گذشته رسیده است.
وی گفت: حركت دولت یازدهم در حمایت از نخبگان بسیار نوید بخش است اما این مهم تا توقف روند فرار مغزها و به دست آوردن تكنولوژی های دیگر ظرفیت دارد تا بتوان كارهای بیشتر و بهتری را انجام داد.
محمدی نژاد افزود: انتظار است روند تمدید و بررسی مجوز فعالیت شركت های دانش بنیان كوتاه تر شود كه این مهم در فعالیت مناسب تر این شركت ها و نخبگان در كشور بسیار تاثیرگذار است.
مصاحبه كننده : فاطمه هاشمی نیك ** انتشاردهنده: غلامرضامالك زاده
3002/ 1876