۸ آبان ۱۳۹۵، ۹:۴۲
کد خبر: 82285090
T T
۰ نفر
كلنگ ساخت 2 مدرسه 6 كلاسه در چابهار به زمين زده شد

چابهار - ايرنا - با حضور معاون استاندار سيستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ويژه چابهار، شماري از خيران انجمن حامي تهران و قشرهاي مختلف مردم كلنگ ساخت 2 مدرسه 6 كلاسه در روستاهاي سند مراد دشتياري و ساندكزهي پلان اين شهرستان به زمين زده شد.

به گزارش ايرنا معاون استاندار سيستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ويژه چابهار عصر جمعه در حاشيه مراسم كلنگ زني اين فضاهاي آموزشي اظهار داشت: هر كدام از اين 2 مدرسه 440 مترمربع زيربنا دارند.
احمدعلي موهبتي افزود: در مجموع براي ساخت اين 2 مدرسه 6 كلاسه پنج ميليارد ريال از سوي انجمن حامي تهران هزينه مي شود و بقيه آن از طرف اداره كل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس سيستان و بلوچستان تامين خواهد شد.
وي گفت: شهرستان چابهار داراي 2 منطقه آموزش و پرورش در شهر چابهار و بخش دشتياري و پلان است كه در اين مناطق 64 هزار دانش آموز امسال نام نويسي كرده اند.
وي بيان كرد: سرانه فضاي آموزشي در شهر چابهار به ازاي هر دانش آموز 48 سانتي متر است كه در مقايسه با سرانه پنج متر و 43 سانتي متر كشوري فاصله زيادي دارد.
فرماندار چابهار ادامه داد: اين شهرستان براي نزديك شدن به ميانگين كشوري نيازمند ساخت بيش از 2 هزار كلاس درس جديد است كه با مشاركت خيران و تخصيص ويژه اعتبارات دولتي قابل تحقق است.
موهبتي از كمبود ميز، نيمكت و صندلي، پايين بودن كيفيت آموزشي و سرانه دانش آموزي انتقاد كرد و خريد انشعاب برق و آب، حذف مدارس غيراستاندارد فرسوده و خشتي گلي و هوشمندسازي مدارس را خواستار شد.
وي بيان كرد: جاي تاسف است كه شاخص هاي فضاي آموزشي، بهداشتي و آب سالم بهداشتي در چابهار به عنوان يك شهر بين المللي، اقتصادي و تجاري از ساير شهرهاي محروم سيستان و بلوچستان پايين تر باشد و بعد از گذشت سال ها دانش آموزان هنوز بر روي زمين و بدون ميز و نيمكت تحصيل مي كنند.
وي گفت: 31 هزار دانش آموز بخش هاي دشتياري، پلان و قسمتي از بخش مركزي چابهار در 230 آموزشگاه داراي ساختمان مشغول به تحصيل اند كه بيشتر آنان 2 شيفته است.
وي مشاركت خيران كشوري را خواستار شد و افزود: اداره كل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس سيستان و بلوچستان و مسئولان استاني و كشوري بايد عدالت آموزشي را رعايت كنند و شاخص هاي فضاي آموزشي چابهار به دليل موقعيت راهبردي را به ميانگين كشوري و حتي بالاتر ارتقا دهند.
**فرماندار و اعضاي شوراهاي اسلامي چابهار و قشرهاي مختلف مردم به همراه خيران مدرسه ساز از برخي مدارس سطح بخش دشتياري و پلان نيز ديدن كردند و از نزديك با مشكلات مدارس غيراستاندارد و فاقد امكانات برق و آب آشنا شدند.
عضو شوراي اسلامي شهرستان چابهار نيز در اين بازديد گفت: مسئولان كشوري بايد پاسخ دهند چرا سرانه فضاي آموزشي اين شهرستان نسبت به كشور پايين تر و در حد شهرهاي ديگر استان نيست.
شه بخش گرگيج افزود: مسئولان استاني و كشوري هيچ توجيهي براي نساختن فضاي استاندارد و محروم نگه داشتن منطقه چابهار و دشتياري از نظر امكانات اوليه آموزشي، بهداشتي، آب، اجراي طرح هادي و غيره ندارند و در گذشته از اعلام شاخص هاي پايين فضاي آموزشي و مشكلات آموزش و پرورش به صورت آمار و اطلاعات دقيق و مستند خودداري كرده اند و هميشه به شوراها و قشرهاي مختلف مردم عنوان كرده اند كه آمار محرمانه است.
وي با بيان اينكه مردم چابهار انتظار دارند سرانه فضاي آموزشي اين شهرستان به بيش از پنج مترمربع كشوري به ازاي هر دانش آموز برسد، خاطرنشان كرد: بايد مسئولان كشوري به منطقه چابهار و دشتياري سفر كنند و از نزديك ببينند كه مردم هنوز از امكانات اوليه زندگي محروم هستند.
فرشته يزداني يكي از خيران انجمن حامي نيز گفت: با سفر به سيستان و بلوچستان به ويژه بخش محروم دشتياري چابهار عزم مان براي خدمات رساني و كاهش محروميت هاي فضاي آموزشي بيشتر شده است و به زودي در زمينه تجهيز و ساخت مدرسه و كتابخانه اقداماتي را انجام خواهيم داد.
وي افزود: انجمن حامي از سال 1380 فعاليت خود را در مناطق محروم كشور در زمينه توسعه، تجهيز مدارس و كتابخانه ها آغاز كرده است و در سال هاي اخير در حوزه هاي محروم روستايي سيستان و بلوچستان فعاليت هايش را ادامه داده است.
مديرعامل مجمع خيران چابهار نيز گفت: با كمك و همراهي خيران بومي، كشوري و مشاركت نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور بسياري از مشكلات فضاهاي آموزشي اين شهرستان رفع مي شود.
عبدالعزيز رامش مشاركت بيشتر منطقه آزاد چابهار، بنادر و دريانوردي، شيلات، شركت پتروشيمي، فولاد، راه آهن و ديگر صنايع بزرگ و كوچك چابهار براي ساخت مدارس را خواستار شد و افزود: بايد در 2 سال آينده تمام مشكلات آموزشي رفع شود و بيشتر اين مردم ديگر محروميت آموزشي نداشته باشند.
شهرستان چابهار از توابع استان سيستان و بلوچستان با 260 هزار نفر جمعيت از شمال به شهرستان هاي نيكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به درياي عمان (مكران) و از غرب به بندر كنارك متصل است.
بندر زيباي چابهار واقع در قلب مَكُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 كيلومتري جنوب زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان از 2 شهر به نام هاي چابهار و نگور، سه بخش مركزي، دشتياري و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشكيل شده است.
3043**3042 خبرنگار: رستم كريمي نژاد ** انتشاردهنده: محدثه حيدري گرجي
اخبار لحظه به لحظه را در كانال تلگرامي «اخبار ايرنا سيستان و بلوچستان» دنبال كنيد. @irnazahedan