به گزارش روز شنبه گروه اخبارعلمي ايرنا از ساينس، اين تلسكوپ بخشي از يك پروژه مطالعاتي موسوم به GLEAM است كه با هزينه اي معادل 50 ميليون دلار به منظور درك بهتر جهان اطراف، در حال اجرا است.
پروژه GLEAM يكي از بزرگترين پروژه هاي نقشه برداري كيفيت بالا از فضا در مقياس وسيع است كه با استفاده از امواج راديويي با فركانس هاي بين 70 تا 230 مگاهرتز انجام مي شود. اين پروژه دربرگيرنده نقشه 300 هزار كهكشان است. هدف از اجراي اين پروژه، شناسايي و مطالعه بخش هاي سرخ رنگ فضا كه در فواصل بسيار دوردست قرار دارند، شناسايي جهان اوليه و مطالعه بزرگترين برخوردهاي اجرام در جهان هستي، يعني برخورد كهكشان ها و همچنين بررسي فرآيند تشكيل و مرگ سياهچاله هاي عظيم فضايي است.
تلسكوپ راديويي MWA كه در نزديكي جرالدتاون واقع در استراليا نصب شده و از سال 2013 ميلادي كار خود را آغاز كرده است، اولين بخش از يك آرايه تلسكوپي عظيم است. در حال حاضر دو بخش ديگر از اين آرايه در استراليا و آفريقاي جنوبي دردست ساخت است و به زودي فرآيند ساخت بخش هاي ديگري آن نيز آغاز مي شود. ابعاد اين تلسكوپ راديويي پس از تكميل، به يك كيلومتر مربع مي رسد و در جريان ساخت آن، صدها هزار آنتن راديويي نصب خواهد شد.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شده است.
علمي (6) ** **9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشار: معصومه گلشن
تهران- ايرنا-يك تلسكوپ راديويي بسيار پيشرفته در غرب استراليا، تصويري از آسمان شب تهيه كرده است كه اگر چشم انسان قادر به ديدن امواج راديويي بود و به جاي سه رنگ اصلي، توان تشخيص 20 رنگ اصلي را داشت، آسمان را آن طور مي ديد.