به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، حمید چیت چیان امروز (یكشنبه) در پاسخ به سوالات نمایندگان مجلس درخصوص دلایل افزایش قیمت انشعاب برق، سهم مردم از سرمایه گذاری در صنعت برق و اقدام های وزارت نیرو برای كاهش تلفات انرژی در خطوط انتقال برق در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافت.
وی درباره هزینه های انشعاب برق گفت: فقط 42 درصد هزینه های انشعاب برق 25 آمپر در كلانشهرها، 13 درصد هزینه ها در شهرهای گرمسیری نظیر بندرعباس و اهواز و 6.9 درصد هزینه ها در روستاها دریافت می شود.
به گفته وزیر نیرو، در شرایطی كه هزینه ها بالاست و نرخ های مصوب برای دریافت از مردم پایین است، مابه التفاوت موجود را دولت یا مردم باید بپردازند، اما شاهد بودیم حتی در سال های پردرآمد دولت و زمانی كه نفت بشكه ای 120 دلار فروخته می شد هم دولت پرداختی در این زمینه نداشت.
چیت چیان با بیان این كه شرایط كنونی، بدهی های زیادی را به پیمانكاران صنعت برق و سازندگان تجهیزات تحمیل كرده است، افزود: حتی یك ریال از پول دریافتی از مردم به شركت های توزیع برق كشور داده نمی شود، بلكه اینها ودیعه است و باید به سرمایه تبدیل شود.
وی خاطرنشان كرد: هم اینك بطور نمونه شركت «ایران ترانسفو» 2 هزار و 660 میلیارد ریال ، شركت «افراز آزما» تولیدكننده كنتور 350 میلیارد ریال، شركت «طوس فیوز» 110 میلیارد ریال، شركت «بهینه سازان طوس» 50 میلیارد ریال و پیمانكاران اجرای شبكه های توزیع برق 13 هزار و 970 میلیارد ریال از شركت های توزیع برق مطالبه دارند. بسیاری شركت ها به دلیل بدهی ها در آستانه تعطیلی اند و همه این بدهی ها به دلیل دریافت یك پنجمی هزینه های انشعاب است.
وزیر نیرو اضافه كرد: بطور قطع مجلس شورای اسلامی صلاح نمی داند صنعت برق ایران همچون برخی كشورهای همسایه شود كه در آنها شاهد وجود یك ژنراتور در هر محله و شبكه های تار عنكبوتی برق هستیم كه با 10 برابر هزینه كرد، روزانه در نهایت دو تا سه ساعت برق دارند.
چیت چیان هشدار داد، در صورت ادامه روند موجود و پایین نگه داشتن هزینه ها، ایران نیز به سرنوشت این كشورها دچار خواهد شد؛ در حالی كه صنعت برق كشور دارای مقام چهاردهم جهان در عرصه ظرفیت نیروگاهی است.
این عضو كابینه دولت یازدهم با اشاره به بدهی افزون بر 320 هزار میلیارد ریالی وزارت نیرو در ابتدای امسال، به طرح این پرسش پرداخت كه این هزینه ها باید از كجا پرداخت شود و از مجلس درخواست راهنمایی كرد.
چیت چیان یادآور شد، وزارت نیرو در همه این موارد مطابق قانون مصوبه مجلس شورای اسلامی عمل كرده است.
وزیر نیرو همچنین حداكثر تلفات انرژی در شبكه های انتقال برق را سه درصد عنوان كرد و گفت: با تلاش های انجام شده، در سه سال گذشته میزان تلفات انرژی در شبكه های توزیع برق از بیش از 15 به كمتر از 11 درصد رسیده كه تحولی در جهت «اقتصاد مقاومتی» بوده است.
چیت چیان تاكید كرد، برای مشتركانی كه توان پرداخت یكباره هزینه های انشعاب برق را ندارند، تا حد امكان دریافت قسطی هزینه ها در دستور كار قرار دارد.
اقتصام ** 3065 **1561**خبرنگار: محمد ملك دار ** انتشاردهنده:مژگان توانا
چیت چیان:
كمتر ازیك پنجم هزینه های انشعاب برق دریافت می شود/ بدهی انباشته بیش از 320 هزار میلیارد ریالی وزارت نیرو
۹ آبان ۱۳۹۵، ۱۱:۳۹
کد خبر:
82286814
تهران- ایرنا- وزیر نیرو می گوید، به طور میانگین در مناطق مختلف كشور از كلانشهرها تا شهرهای متوسط، كوچك و روستاها كمتر از یك پنجم هزینه های واقعی انشعاب برق از مشتركان دریافت می شود و با توجه به اینكه وزارت نیرو پولی از دولت دریافت نمی كند، مردم باید مشاركت بیشتری داشته باشند.