۱۰ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۵۸
کد خبر: 82288450
T T
۰ نفر
60 درصد مقررات ایمنی هسته ای در كشور رعایت نمی شود/
5 قرارگاه پرتویی هسته ای ایجاد شد

تهران - ایرنا- رئیس سازمان پدافند غیرعامل كشور گفت: 60 درصد مقررات ایمنی هسته ای در كشور رعایت نمی شود و جابجایی مواد شیمیایی پر خطر تحت هیچ ضابطه ای نیست.

به گزارش خبرنگار ایرنا،‌ سردار غلامرضا جلالی روز دوشنبه در نخستین نشست مشترك علمی و عملی سازمان آتش نشانی و پدافند غیرعامل ، اظهار كرد: در رزمایشی كه سال گذشته با موضوع جابجایی مواد شیمیایی پر خطر در كشور برگزار شد این موضوع مشخص شد كه آمادگی كشور در برابر مقابله با جابجایی مواد پر خطر تنها 30 درصد است.
وی درعین حال افزود: طبق آمار موجود،‌ روزانه 60 دستگاه خودرو، مواد شیمیایی پر خطر را از تهران به استان های كشور جابجا می كنند؛ این در حالی است كه آمادگی لازم برای مقابله با خطرات احتمالی با این مواد در كشور وجود ندارد؛ یعنی اگر مواد هسته ای این خودروها براثر تصادف نشت كند به مردم آسیب زیادی وارد می شود.
جلالی با تاكید براینكه باید خود را در برابر مواد هسته ای پر خطر ایمن كنیم، گفت: باید پلان (نقشه ) های مشتركی با سازمان آتش نشانی در زمینه مقابله با مواد شیمیایی پر خطر طراحی و اجرا شود.

** قرارگاه پرتویی - هسته ای در 5 استان ایجاد شد
سردار جلالی از ایجاد قرارگاه پرتویی - هسته ای در پنج استان هسته ای پرخطر كشور خبرداد .
وی افزود:‌برنامه ریزی های لازم برای این قرارگاه ها انجام شده است و همه آنها به تجهیزات لازم مجهزند. همچنین آموزش های لازم درزمینه مقابله با مواد هسته ای و شیمیایی خطرناك به سازمان پدافند غیر عامل انجام شده است.
وی اظهار كرد: باید بتوانیم حوادث را از قرارگاه مدیریت كنیم و این قرارگاه ها را توسعه دهیم .
جلالی ایجاد قرارگاه پدافند زیستی را از دیگر اقدامات پدافند غیر عامل برشمرد و گفت: باید بتوانیم در مقابله با حوادث و تهدیدها ساختارسازی كنیم.

**حوزه های پرخطر هسته ای در كشور شناسایی شده اند
رئیس سازمان پدافند غیرعامل همچنین از شناسایی حوزه های پرخطر هسته ای در سطح كشور خبر داد و اینكه برخی از این حوزه ها هسته ای و شیمیایی هستند ومی طلبد تا با شناخت كافی از هر دو حوزه تخصصی، واحد تخصصی پدافند شیمیایی و پرتویی ایجاد شود.
وی تصریح كرد: باید در كنار همه مراكز پرخطر هسته ای مركز ایمنی و آتش نشانی ایجاد شود تا این مراكز در صورت لزوم بتوانند اقدام به مقابله با خطر كنند.
جلالی همچنین از تهیه نقشه تمام مراكز پرخطر در استان های كشور خبر داد و افزود: باید بتوانیم سناریوی تهدید را از حداقل تا حداكثر به تناسب جمعیت در كشور طراحی و راه های مقابله با آن را اجرا كنیم.
جلالی گفت: نیازمند آن هستیم كه در مقابله با تهدید و خطر ضابطه و الزامی را به طور مشترك با سازمان آتش نشانی تعریف كنیم.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل تصریح كرد: نباید اجازه دهیم تا مراكز صنعتی در نقاط پر خطر جمعیتی شهرها قرار بگیرند یعنی این مراكز نباید در شهرها ایجاد شود و در این زمینه نیز نیازمند ضابطه و الزام هستیم.
وی با بیان اینكه باید مراكز صنعتی در كشور شناسایی شوند، افزود: هم اینك فاقد آئین نامه های ایمنی و حفاطتی برای حوزه های پرخطر صنعتی هستیم؛ ضمن اینكه این مراكز به بیرون شهرها منتقل شوند.
جلالی با اشاره به برنامه ششم توسعه هم گفت:‌ راهبردی در برنامه ششم در حوزه كارخانجات و شهرك های پرخطر، ‌ وجود ندارد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل بر ضرورت استقرار تیم های ایمنی آتش نشانی در محل كارخانجات صنعتی و مجتمع های پتروشیمی تاكید و خاطرنشان كرد: در برخورد و مقابله با مواد شیمایی با محدودیت مواجه ایم.
جلالی دربخش دیگری از سخنانش به برخی از نقاط به عنوان نقاط قطبی اشاره كرد و گفت: به عنوان مثال، ماهشهر با وجود 51 مجتمع شیمیایی فعال، جزو مناطق بسیار پرخطر به شمار می آید و در این منطقه تهدید خطر بالاست .
وی اظهار كرد: اگر جنگ احتمالی در این منطقه از كشور ایجاد شود بطور قطع نه تنها كشور كه به هشت كشور همجوارمان نیز صدمات جبران ناپذیری وارد می شود.
جلالی با تاكید بر همكاری مشترك آتش نشانی با سازمان پدافند غیر عامل اظهار كرد: باید نقشه های مشترك امدادی تخصصی در همه حوزه ها تعریف شود تا در مقابله با خطر بتوانیم با آمادگی بیشتراقدام كنیم؛ البته اكنون تیم های امدادی در سازمان پدافند غیرعامل تشكیل شده است.
وی گفت: باید ازفرهنگ مناسب مقابله با تهدید وخطر در سطوح مختلف برخوردار باشیم و آموزش های لازم در این زمینه به صورت تیمی ارائه شود.
جلالی در ادامه به برگزاری رزمایش های سالانه و فصلی در زمینه مقابله با تهدید در حوزه مواد شیمیایی پر خطر نیز تاكید كرد.

** آلودگی در حوزه های پرخطر برطرف شود
جلالی از رفع آلودگی در مناطق پرخطر خبر داد و افزود: باید آلودگی از مناطق پرخطر رفع شود و با پیش بینی خطر به این مهم اقدام شود.
وی با اشاره به اهمیت ساخت ایستگاه های تخصصی امدادی در مناطق پرخطر نیز اظهار كرد: این موضوع باید از استانداران پیگیری شود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در بخش دیگر سخنانش به اهداف مشترك سازمان آتش نشانی و سازمان پدافند غیرعامل اشاره كرد و گفت:‌ هدف نهایی سازمان پدافند غیرعامل نجات جان انسانهاست و پدافند موضوعی انسان محور است و تلاش در نجات جان انسانها دارد؛انتظار سنگینی بر دوش این سازمان نهاده شده است و مكلفیم كشور را در برابر هر تهدید و آسیبی محافطت كنیم.
وی با تشریح مفاهیم سه مقوله تهدید - آسیب پذیری و خطر هم گفت: اگر آسیب پذیری وجود نداشته باشد هیچ تهدیدی نمی تواند در كشور موثر واقع شود. باید تلاش كنیم تا با مقابله با تهدیدات،‌خطر را در كشور به صفر برسانیم.
جلالی به مدیریت بحران و كنترل حوادث درمقابل تهدیدها اشاره كرد و گفت: باید سناریویی از تهدیدات تعریف شود و با پیش بینی خطرات احتمالی، ظرفیت های خود را در حوزه مقابله سازماندهی كنیم.
جلالی با اشاره به حوادث و پیامدهای جنگ احتمالی درحوزه آتش نشانی اظهار كرد: این موضوع جدیدی است كه برای آن نقشه تعریف خواهیم كرد ولازم است تا آمادگی لازم در این حوزه نیز ایجاد شود تا درصورت وقوع چنین حوادثی بتوانیم با آن مقابله كنیم.
به گزارش ایرنا،‌ نشست مشترك علمی، عملی سازمان پدافند غیرعامل با آتش نشانی تهران روز دوشنبه با حضور رئیس سازمان پدافند غیرعامل و مسئولان آتش نشانی تهران و استان های كشور و جمعی دیگر از مسئولان در محل قرارگاه سازمان پدافند غیر عامل برگزار شد.
علاوه براین رزمایشی توسط عوامل آتش نشانی و تیم هماهنگ سازمان پدافند غیر عامل در محل این قرارگاه برگزارشد.
اجتمام**9136**1776
خبرنگار: فرزانه جلالیان**انتشار دهنده:لیلا خطیب زاده
۰ نفر