به گزارش ایرنا، به تازگی با طراحی سامانه ای در قالب ارزیابی نظارت جامع، آموزش و پرورش كشور گامی مهم برای نظارت بر امور مختلف مدارس غیردولتی برداشته شده، به ویژه این نظارت در استان سمنان با توجه به اینكه تعداد مدارس غیردولتی بیشتر از متوسط كشوری است، اجرای این سامانه كمك بزرگی به نظام تعلیم و تربیت در این استان خواهد بود.
در قالب سامانه ارزیابی نظارت جامع نظارت و كنترل بهتری بر مدارس غیردولتی از نظر ضوابط تاسیس، بهكارگیری نیروهای متخصص و كارآمد، فضا و تجهیزات، شرایط ثبت نام، شهریه، امور اداری، امور مالی و برنامه ریزی تربیتی انجام می شود.
با توجه به این كه 14 درصد از دانش آموزان استان سمنان در مدارس غیردولتی وهیات امنایی در حال تحصلند، نظارت بر چگونگی روند تحصیلی و میزان شهریه از دغدغه های مهم والدین است.
در این گزارش همراه آشنایی به چگونگی نظارت وزرات آموزش وپرورش، معیارهای تعیین شهریه مدارس غیردولتی و دغدغه های والدین می پردازیم.
رییس اداره مدارس مراكز غیر دولتی ومشاركت مردمی آموزش و پرورش استان سمنان گفت: در استان 61 مدرسه هیات امنایی وجود دارد كه 15 هزار دانش آموز در آن در حال تحصیلند.
محمد اسقایی با بیان اینكه 170 مدرسه غیردولتی در استان سمنان وجود دارد، تصریح كرد: با راه اندازی سامانه ارزیابی نظارت جامع، دسترسی آسان به اطلاعات مدارس غیر دولتی و استفاده از آن به صورت صحیح و در اختیار مدیران ارشد برای برنامه ریزی ها قرار می گیرد.
وی خاطر نشان كرد: در سال گذشته نظارت بر مدارس غیر دولتی به صورت كاغذی و با حضور كارشناسان در مدارس صورت می گرفته است و فعالیت سامانه ارزیابی نظارت جامع به معنای كمرنگ شدن حضور ارزیابان در مدارس غیردولتی نیست و این سامانه با هدف تقویت اقداماتی كارشناسان است.
اسقایی، با اشاره به برگزاری نشست توجیهی نحوه اجرا و استفاده از این سامانه با كارشناسان مدارس غیردولتی درآبان 95 افزود: این نشست برای موسسه ها و مدیران مدارس غیر دولتی در هفته آینده ابلاغ می شود .
رییس اداره مدارس مراكز غیر دولتی ومشاركت مردمی آموزش و پرورش استان سمنان با بیان این كه 159 آموزشگاه علمی آزاد و 156 موسسه زبان در استان فعالیت دارد، افزود: موسسان مدارس غیر دولتی ابتدا اطلاعات مدارس خود را وارد سامانه می كنند، سپس از طرف ارزیاب شهرستانی صحت اطلاعات نظارت و تایید شده و در ارزیابی استانی صحت اطلاعات كنترل می شود و در نهایت به وزرات آموزش وپرورش ارسال می شود.
اسقایی افزود: در حوزه فناوری اطلاعات اقدامات مثبتی برای راه اندازی سامانه ارزیابی نظارت جامع انجام شد كه در آغاز با دستورالعمل نظارت جامع تدوین و سپس در قالب الكترونیكی ارائه خواهد شد.
وی خاطرنشان كرد: این سامانه به عنوان فرصتی برای تشویق مؤسساتی است كه فعالیتهای مثبتی با هدف ارتقای مدارس دارند و از سویی در مواقعی كه كمكاری در فعالیتهای مدرسه وجود داشته باشد جنبه نظارتی دارد.
وی با اشاره به هشت محور نظارتی بر مدارس غیردولتی اظهار كرد: ضوابط تاسیس، بهكارگیری نیروهای متخصص و كارآمد، فضا و تجهیزات، شرایط ثبت نام، شهریه، امور اداری، امور مالی و برنامه ریزی تربیتی از جمله محورهای نظارتی است.
رییس اداره مدارس مراكز غیر دولتی ومشاركت مردمی آموزش و پرورش استان سمنان ادامه داد: معیار تعیین شهریه را سامانه تعیین شهریه وزرات آموزش وپرورش با 13معیار مانند تعداد نیروی انسانی، تعداد دانش آموز، تعداد كلاس، در نظر گرفتن هزینه های جاری و نوع ملك مساحت ،زمین، آموزشی وپرورشی تعیین می شود.
وی بیان داشت: كلاس های فوق برنامه اختیاری است و نحوه شهریه برای این كلاس ها بر اساس نظریه انجمن اولیا ومربیان و پس ازآن تایید ارزیاب شهرستان وشورای نظارت استان اجرایی می شود.
وی با اشاره به سند تحول نظام آموزش و پرورش، به افزایش مشاركت مردم اشاره كرد وگفت: با ساخت مدارس غیر دولتی بار بیشتری از دوش دولت در بخش آموزش برداشته می شود .
اسقایی با بیان این كه ثبت نام دانش آموزان در مدارس دولتی یا غیردولتی برای خانواده ها اختیاری است، تصریح كرد: برای اولیا، كیفیت آموزشی، كیفیت فضا و آموزش و عملكرد مجموعه فضای آموزشی موسسه و مدارس غیردولتی جذابیت دارند.
رییس اداره مدارس مراكز غیر دولتی ومشاركت مردمی آموزش و پرورش استان سمنان بیان كرد: نیروهای معلم در این موسسه ها و مدارس باید دارای مدرك عالی معتبر و مرتبط و دارای شرایط پذیرفته شدن در هسته گزینش مورد ارزیابی اخلاقی،علمی وتحصیلی داشته باشند.
رییس آموزش وپرورش شهرستان سمنان نیز در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینكه معیار تعیین شهریه استاندارد آموزشی است افزود: مدرسه ای كه بالاترین استانداردهای آموزشی را به خود اختصاص داده بیشترین میزان شهریه رادارد.
سعید رضایی افزود: فضای فیزیكی، نوع ساختمان، سازه بتنی، اسكلت، مساحت، داشتن آزمایشگاه و نیروهای به كار گرفته شده، در میزان تعیین شهریه موثر هستند.
وی از سامانه جامع نظارت به عملكرد گزارش یك ساله مدرسه اشاره كرد و گفت: اگر مدرسه ای به معیار و شاخص تعریف شده بر اساس میزان تعیین شهریه نرسد، در سال بعد میزان شهریه آن كاهش پیدا می كند.
وی از چشم انداز سند تحول نظام آموزش و پرورش برای افزایش 15 تا 20 درصدی مشاركت های مردمی در مدارس غیردولتی اشاره كرد وافزود: شمار متقاضیان برای تاسیس مدارس غیردولتی در شهر سمنان افزایش پیدا كرده است.
رضایی خاطر نشان كرد: در مدارس غیردولتی با صندلی های خالی مواجه هستیم، چون مجوز تاسیس مدارس غیر دولتی صادر شده در شهرسمنان بیشتر از ظرفیت بوده و به همین دلیل، از آغاز سال 95 تا كنون هیچ مجوزی برای راه اندازی مدارس غیردولتی صادر نشده است.
رییس آموزش وپرورش شهرستان سمنان با اشاره به اعمال برخی موارد در صدور مجوز برای مدارس غیردولتی، تصریح كرد: از آغاز سال 96 صدور مجوز با توجه به نیازمندی های مقاطع و دوره های تحصیلی صورت خواهد گرفت.
یكی از والدین دانش آموزان دوره متوسطه اول در گفت و گو با ایرنا گفت: محدودیت جغرافیایی در ثبت نام مدارس دولتی، ما را مجبور به ثبت نام در مدارس غیردولتی كرده است.
زهرا یغمایی افزود: با توجه به مراجعه های زیاد به مدارس دولتی، مدیران مدرسه به دلیل منطقه بندی از ثبت نام دانش آموزمان جلوگیری كردند.
وی خاطرنشان كرد: تعدادی از مردم با اجاره نامه های صوری واحدهای مسكونی كه در نزدیك ترین مدارس دولتی است به صورت غیرقانونی ثبت نام می كنند.
وی تصریح كرد: در مدارس غیر دولتی محدودیت جغرافیایی ومنطقه بندی برای ثبت نام وجود ندارد.
وی با بیان این كه كیفیت مدارس غیر دولتی سمنان از نظر كیفیت آموزش و معلمان در درجه خوبی قرار دارد تصریح كرد: بعضی از اقشار مردم توان پرداخت شهریه و هزینه های جاری را ندارند.
زهرا یغمایی از مسوولین خواست: محدودیت جغرافیایی برای ثبت نام در مدارس دولتی از یك منطقه به چند منطقه افزایش پیدا كند.
استان سمنان 120 هزار دانش آموز در مقاطع تحصیلی مختلف دارد.
6103/6026
خبرنگار: امیرحسین كاشی منش ** انتشاردهنده: مصطفی دهقان
سمنان- ایرنا- كیفیت آموزش در مدارس غیردولتی همواره از دغدغه های مهم خانواده ها بوده كه وزارت آموزش وپرورش نیز با طراحی سامانه ای در قالب ارزیابی نظارت جامع، این دغدغه را دریافته و به دنبال تحقق این خواسته هاست.