تسهیلات بانرخ سود سه درصد به طرح های صنعتی نزدیك روستاها داده می شود

تهران- ایرنا – مدیرعامل سازمان صنایع كوچك و شهرك های صنعتی ایران گفت: برای راه اندازی طرح های صنعتی در نواحی صنعتی نزدیك روستاها، تسهیلات با نرخ سود سه درصد داده می شود.

علی یزدانی امروز(چهارشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان این كه این طرح برای همه استان های كشور تعریف شده است، افزود: در هر استان 200 میلیارد ریال تسهیلات در این میسر پرداخت می شود. طرح ها را كمیته سه جانبه مشترك از سازمان صنایع كوچك، معاونت توسعه روستایی و صندوق كار آفرینی امید تصویب و تامین اعتبار می كنند.
یزدانی گفت: از مجموع 18 درصد نرخ سود تسهیلات، بنیاد علوی، استانداری ها و معاونت توسعه روستایی معاون هر كدام به طور مساوی پنج درصد و دریافت كننده سه درصد نرخ سود را پرداخت می كنند.
مدیرعامل سازمان صنایع كوچك و شهرك های صنعتی ایران، افزود: این طرح به دنبال امضای تفاهم نامه مشترك این سازمان با صندوق كارآفرینی امید و معاونت روستایی حوزه معاون اول ریاست جمهوری در دستور كار قرار گرفته و این طرح در قالب 640 پروژه به معاونت روستایی پیشنهاد داده شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در این پروژه، طرح ها متناسب با مناطق كمتر توسعه یافته پیشنهاد داده شده است و افراد می توانند در قالب تعاونی ها، این طرح ها را دریافت و در نواحی صنعتی نزدیك به روستاها راه اندازی كنند.
یزدانی تاكید كرد، این طرح برای روستایی ها ایجاد شغل می كند و با ایجاد رونق در روستاها، از مهاجرت به شهرها جلوگیری می شود.

** اجرای طرح تولید پوشاك با اشتغال 210 هزار نفر
معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت افزود: علاوه بر این طرح، طرح تولید پوشاك با اشتغال 210 هزار نفر به معاونت توسعه روستایی معاون اول برای راه اندازی در مناطق كمتر توسعه یافته پیشنهاد شده است.
یزدانی با اشاره به این كه این طرح هیچ ریسكی ندارد و به طور مشترك تولیدكنندگان پوشاك، سازمان صنایع كوچك و معاونت توسعه روستایی معاون اول اجرا می كنند، افزود: مواد اولیه توسط تولیدكنندگان عمده پوشاك تامین می شود و محصول را نیز تولیدكنندگان عمده پوشاك خریداری می كنند.
یزدانی اضافه كرد: این طرح یك میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد و مزیت آن این است كه با اجرای آن، در طول دو سال، سه هزار و 500 بنگاه با اشتغال 210 هزار نفر راه اندازی می شود.
وی با اشاره به اینكه منابع این طرح را صندوق توسعه ملی تامین می كند، گفت: در بسیاری از شهرك ها و نواحی صنعتی، سوله های مورد نیاز برای این طرح آماده است؛ در این طرح می توان از بنگاه های تحت تملك بانك ها و یا بنگاه های رها شده نیز استفاده كرد.
به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین آمارها، تا پایان تیرماه امسال 88 هزار و 352 واحد صنعتی پروانه بهره برداری دریافت كرده اند كه از این تعداد، 37 هزار و 148 واحد در شهرك ها و نواحی صنعتی مستقر هستند و به عبارتی 46 درصد واحدهای صنعتی كشور در داخل شهرك ها و نواحی صنعتی فعالیت می كنند.
از تعداد كل واحدهای صنعتی دارای پروانه بهره برداری، 80 هزار و 476 واحد، جزو صنایع كوچك است؛ این نسبت در داخل شهرك ها به گونه ای است كه از 37 هزار و 148 واحد صنعتی، 34 هزار و 952 واحد جزو صنایع كوچك محسوب می شوند. صنایع كوچك به صنایعی گفته می شود كه با اشتغال كمتر از 50 نفر در پروانه بهره برداری مشغول به كار هستند.
چهار هزار و 362 واحد از كل واحدهای صنعتی كشور نیز متوسط هستند كه یك هزار و 729 واحد در شهرك ها و نواحی صنعتی مستقرند و سه هزار و 514 واحد بالای 100 نفر اشتغال وجود دارد كه 902 واحد از آنها در شهرك ها و نواحی صنعتی فعالیت می كنند.
اقتصام**9189**1561**خبرنگار: اسماعیل داودی**انتشاردهنده:مژگان توانا