٧٠ درصد تجهيزات پالايشگاه ستاره خليج فارس ساخت داخل است

تهران - ايرنا - معاون مدير عامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران، گفت: 70 درصد از قطعات و تجهيزات پروژه احداث پالايشگاه ميعانات گازي ستاره خليج فارس در داخل كشور ساخته و تامين شد.

به گزارش روز جمعه ايرنا از وزارت نفت، شاهرخ خسرواني، اضافه كرد: در اين پروژه، بخش زيادي از تلمبه‌ها، برج‌ها، راكتورها، سيستم‌هاي كنترلي مربوطه و شيرآلات در داخل بومي شد.
معاون مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران گفت: براي حمايت از ساخت داخل در شركت‌هاي پالايشي از منظر حاكميتي با بخش خصوصي تعامل كرديم.
خسرواني ادامه داد: به عنوان نمونه در پروژه‌هاي در حال اجرا در پالايشگاه اصفهان سياست استفاده حداكثري از توانمندي ساخت داخل مورد تاييد و نظارت هيات مديره و مسئولان آن شركت قرار گرفت.

** سازندگان داخلي با قانون ممنوعيت واردات كالا حمايت مي شوند
وي اعلام كرد: بومي‌سازي كاتاليست‌ها دستاورد بزرگ توليدكنندگان داخلي است كه وزارت نفت با ممنوعيت واردات از آن ها حمايت مي‌كند.
خسرواني به اقدامات انجام شده در سه سال گذشته در راستاي اجراي سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي و تقويت نگاه به درون اشاره و اظهار كرد: يكي از دستاوردهاي مستقيم شركت پالايش و پخش، بومي‌سازي تعداد قابل توجهي از انواع و اقسام كاتاليست‌ها بوده است.
وي افزود: فرايند بومي‌سازي كاتاليست‌ها نه تنها در پالايش و پخش؛ بلكه در پتروشيمي‌ها هم در دستور كار بوده و انجام شده است.
خسرواني ادامه داد: در اين مدت با توجه به شرايط كشور تلاش شد واحدهاي كاتاليستي مختلف پالايشگاهي از داخل تامين شود كه يكي از اين موارد، ساخت كاتاليست ايزومراسيون براي پالايشگاه اصفهان بوده كه با مديريت و نظارت مستقيم پالايش و پخش و تعامل پالايشگاه اصفهان و سازنده داخلي اين فرايند محقق شد و در مهرماه پارسال در راكتورهاي اصفهان بارگيري و در سرويس قرار گرفت كه از عملكرد بسيار مطلوبي برخوردار بوده است.
معاون مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران اظهار كرد: در كاتاليست‌هاي مختلف ديگر مثل مركاپتان زداها، گوگرد زداها، توليد هيدروژن، مولكولارسيو و... پيشرفت‌هاي خوبي داشته ايم و موفق شديم كاتاليست‌ها را در داخل بومي‌سازي كنيم.
به گفته وي، سياستي در ساخت داخل اتخاذ شد كه بر اساس آن براي حمايت از ساخت داخل هر كاتاليستي كه در داخل ساخته شد و مطلوبيت خودش را اثبات كرد و در واحدهاي فرايندي به صورت مطلوب مورد استفاده قرار گرفت، به طور هماهنگ از وارداتش جلوگيري شود كه اين نقش مستقيم اقتصاد مقاومتي و حمايت از ساخت داخل را نشان مي‌دهد.
به گزارش ايرنا، پالايشگاه 360 هزار بشكه اي ستاره خليج فارس به عنوان بزرگ ترين پالايشگاه در دست ساخت ميعانات گازي منطقه خليج فارس و حتي خاورميانه، از ظرفيت توليد روزانه 36 ميليون ليتر بنزين و 14 ميليون ليتر گازوييل با استاندارد يورو چهار اتحاديه اروپا برخوردار بوده و در كنار اين دو فرآورده استراتژيك نفتي محصولات ديگري همچون دو هزار تن در روز گاز مايع، سه ميليون ليتر سوخت هواپيما و 130 تن گوگرد توليد وعرضه خواهد شد.
در شرايط كنوني، ساخت كل طرح پالايشگاه ستاره خليج فارس به ميزان 86 درصد كامل شده و پيشرفت ساخت و راه اندازي فاز نخست اين طرح پالايشگاهي ايران و خاورميانه از مرز 90 درصد عبور كرده است.
بر اساس برنامه زمان بندي، امسال واحد تقطير اين پالايشگاه ميعانات گازي و سال آينده ديگر واحدهاي فرآيندي پالايشگاه ستاره خليج فارس در مدار بهره برداري قرار مي گيرد كه در اين صورت در مرحله نخست امكان توليد و عرضه روزانه 12 ميليون ليتر بنزين با استاندارد يورو4 فراهم مي شود.
اقتصام**9189** 1569 **خبرنگار: اسماعيل داودي *انتشار دهنده:علي حبيبي
۰ نفر