به گزارش روز يك شنبه گروه فرهنگي ايرنا به نقل از روابط عمومي سازمان هنري رسانهاي اوج در اين مراسم محمدحسين رجبي دواني مورخ و تحليلگر به همراه محمدامين همداني تهيه كننده اين اثر حاضر شدند و پس از رونمايي از انيميشن به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
رجبي دواني در ابتداي اين مراسم در ارتباط با اين انيميشن كه در مورد زندگي عمربن سعد ساخته شده بود، گفت: در كل نفس پرداختن به موضوعاتي كه ميتواند در جامعه و بخصوص در جوانان ما براي دفاع از ارزشهاي ديني ايجاد انگيزه كند بسيار خوب است؛ همچنين آموزههايي كه ميتوان از حوادث مهم تاريخي اتحاذ كرد در قالب هنر و سينما اهميت ويژهاي خواهند داشت و معتقدم بايد فضا فراهمتر شود و از افرادي كه دست به ساخت چنين آثاري ميزنند تقدير و حمايت كرد.
اين مورخ و تحليلگر همچنين درباره محتواي انيميشن «مردي كه خودش را كشت»، گفت: در اين انيميشن همانطور كه ديديم عملكرد عمربن سعد براي ما درس و عبرت بزرگ خواهد بود. او با علم بر اينكه جايگاه فرزند رسول خدا بسيار بلند مرتبه است، دست خود را به خون اباعبدالله آغشته كرد اگر به مبدا و معاد معتقد نبود و نميدانست كه كشتن فرزند پيامبر چه عواقبي دارد، آنقدرها اهميت نداشت كه حتي در اين باره شعري نيز سروده بود و پيشاپيش اظهار ندامت خود را از اين رفتار شوم بيان كرده بود.
رجبي دواني با اشاره به برخي نواقص موجود در اين انيميشن، گفت: در بخشي از اين اثر به جاي فرمانروايي وي فرمانداري كاخ ري گفته ميشود و بجاي فرماندهي سپاه فرمانداري سپاه بيان ميشود كه اميدواريم در نسخه نهايي اين اصلاحات صورت بگيرد. هرچند اصلاحاتي كه اشاره كردم از ارزش اين اثر نميكاهد اما بد نيست كه اينها نيز اصلاح شوند. همچنين معتقدم شايد جاي خالي برخي داستانهاي فرعي در كنار عمربنسعد نيز به تصوير كشيده ميشد مثل ماجراي منصرف كردن عمربنسعد توسط خواهرزاده او. با اين حال اين نكات از ارزش اصلي اين مستند و پيام موجود در آن نميكاهد و اثرگذاري لازم را دارد.
در ادامه محمدامين همداني تهيهكننده انيميشن «مردي كه خودش را كشت» و مدير خانه پويانمايي انقلاب اسلامي در ابتداي به بيان برخي نكات پرداخت و در ابتداي صحبتهاي خود گفت: خانه پويانمايي انقلاب اسلامي سفارش دهنده اين اثر بود و كار توسط گروه هنر پويا توليد شده است كه به جرات ميتوانم بگويم در حال حاضر يكي از بهترين گروههاي انيميشنساز فعلي در كشور هستند.
وي درباره كارگردان اين اثر نيز گفت: هادي محمديان انيميشن «مردي كه خودش را كشت» را كارگرداني كرده است كه قبلا شاهزاده روم را ساخته بود اما هدف از توليد اين انيميشن نشان دادن راههاي نزديك شدن به مقولههاي جدي و حساس ديني است كه خيلي كم ديده شده تا فردي در اين باره آثاري را به تصوير بكشد .
تهيه كننده انيميشن «مردي كه خودش را كشت» ادامه داد: درحقيقت ميخواهيم بگوييم علايق دنيوي در هر فردي باعث ميشود تا او دچار تصميمهاي نفساني شود و نبايد اين موضوعها را محصربه فيلم و كتابها دانست.
همداني در پاسخ به چرايي انتخاب اين موضوع عنوان داشت: هدف اين انيميشن نشان دادن همين چالشي است كه استاد دواني از آن ياد كرده است. عمر با شمر اختلافي داشت شمر براي كشتن اباعبدالله مصممتر بود و جهل بيشتري داشت اما عمربنسعد با دنيا دوستي به ورطه تباهي كشيده شد.
وي گفت: در واقع اين اثر روايت زندگي افرادي است كه ادعاي مسلماني داشتند اما در ترديد بودند كه نكند روزي لغزشي داشته باشيم.
وي حضور اژدها را استعاره از هواي نفس دانست و گفت: هيولايي كه در تصوير ديديد تمثيلي از هواي نفس بود كه در اندازه كوچكتر از كودكي همراه عمربنسعد بود و هميشه در كنارش قرار داشت اما درنهايت در لحظه تصميمگيري شبيه به هيولايي شد كه استعاره از نفس اماره بود.
اين تهيهكننده درباره اينكه آيا كودكان نيز جذب اين انيميشن خواهند شد، گفت: در توليد اين اثر به تقسيم بندي سني بزرگترها توجه ويژهتري كرديم چرا كه بزرگترها با اين نوع مسائل ارتباط بيشتري دارند. ترديد از نوع عمربنسعد مبتلا به كودك و نوجوان نيست و مبتلا به بزرگترها است كه ميتوان از آن برداشت سياسي نيز كرد.
همداني گفت: هر انيميشنساز متعهدي يكي از بزرگترين آرزوهايش پرداختن به واقعه عاشورا و زندگي ائمه اطهار است و من به عنوان اولين گامهايي كه در اين زمينه برداشته شده بسيار خوشحالم كه يك قدم به قدمهاي بزرگتر و بعدي نزديكتر شده است.
گفتني است، انيميشن «مردي كه خودش را كشت» به كارگرداني هادي محمديان و تهيهكنندگي محمدامين همداني به زودي از چندين شبكه تلويزيوني به روي آنتن خواهد رفت.
فراهنگ **1085** 1823دريافت كننده : ناهيد پورمند انتشار دهنده : طاهره نبي اللهي
تهران - ايرنا - رو نمايي از انيميشن مردي كه خودش را كشت با حضور مورخ و تهيه كننده اين اثر در محل خبرگزاري فارس انجام شد.