۱۷ آبان ۱۳۹۵، ۹:۴۲
کد خبر: 82297674
T T
۰ نفر
غیبت نظام رسانه ای در حرفه روزنامه نگاری ایران رنج آور است

تهران-ایرنا- یك پیشكسوت روزنامه نگاری گفت: ما از غیبت یك نظام رسانه ای در حرفه روزنامه نگاری در كشور رنج می بریم و روزنامه نگاران این كمبود را به خوبی احساس می كنند.

ابراهیم رستمیان روز دوشنبه در حاشیه نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: روزنامه نگاران ما علاوه بر اینكه نیازمند نظام رسانه ای هستند، باید یك تشكل صنفی حرفه ای نیز داشته باشند.
وی با بیان اینكه البته این تشكل را امروز به صورت معلق داریم، اظهار داشت: تشكل های متعددی در این سال ها شكل گرفته و به نظر می آید، نتوانستند اقشار وسیع روزنامه نگاران را جلب كنند.
رستمیان ادامه داد: انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران كه در دوره اصلاحات پایه گذاری شد با بیشترین استقبال مواجه بود و واحدهای نظارتی هستند كه تصورشان بر این است كه اگر هیات مدیره وقت این تشكل، اشتباهاتی كرده یا حتی تخلفاتی داشته، باید در مراجع قضایی به صورت شفاف و عادلانه رسیدگی و نتایج آن اعلام شود.
وی در عین حال اضافه كرد: البته یك تشكل نباید به دلیل خطای مدیران یا هیات مدیره آن معلق شود.
رئیس شورای سیاستگذاری نشریات آتیه نو و قلمرو رفاه یكی از وظایف تشكل های روزنامه نگاری را رسیدگی به رعایت استانداردهای روزنامه نگاری بیان كرد و گفت: باید به خوبی به تخلفات در نظام رسانه ای رسیدگی و جایگاه خاصی در این نظام نیز برای تشكل ها قایل شد.
وی خاطرنشان كرد: باید این نظام رسانه ای به گونه ای باشد كه اگر شخصی به عنوان روزنامه نگار تخلفی مرتكب شد عده ای روزنامه نگار با ضوابط حقوقی به تخلف آنها رسیدگی كنند.
رستمیان ادامه داد: این نظام رسانه ای باید از روزنامه نگاران در برابر خطرات كارشان پشتیبانی درستی انجام دهد، البته حتی می تواند حمایت های حداقلی به لحاظ صنفی، بیمه ای و بیكاری روزنامه نگاران را در برنامه های خود داشته باشد.
وی خاطرنشان كرد: نظام رسانه ای می تواند یك پیوندی با تشكل صنفی حرفه ای روزنامه نگاران داشته باشد و فضای سالمی را برای كار روزنامه نگاری در كشور تدوین كند و ما را از این حالت پراكندگی نجات دهد.
این پیشكسوت حوزه روزنامه نگاری اضافه كرد: گویا اكنون معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلانی قدم های خوبی در این زمینه برداشته است و این قابل تقدیر است و باید نتیجه آن مشخص شود.
رستمیان در ادامه به شعار بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با عنوان
«صداقت و شفافیت» اشاره كرد و افزود: این شعار باید جزو اصول حرفه روزنامه نگاری باشد، البته درستی، امانتداری، صداقت، شفاف سازی و زمینه سازی برای پاسخگویی به افكار عمومی در تعاریف اولیه حرفه روزنامه نگاری وجود دارد.
وی اظهار داشت: روزنامه نگاری از ابتدا با التزام به این ارزش ها شكل گرفته است و پایه های اولیه اعتمادسازی در كار رسانه همین موضوع است، اگرچه پایه اعتماد در روزنامه نگاری تخصصی، واژه صداقت است.
وی درباره واژه شفافیت نیز گفت: شفافیت به این معنی است كه روزنامه نگاران عرصه ها را همه جانبه ببینند و آنها را یكطرفه، یك بعدی و دل بخواهی تعریف نكنیم.
رستمیان با اشاره به اینكه البته داوری اینكه شفافیت و صداقت در حرفه روزنامه نگاری و خبرنگاری رعایت می شود را باید به عهده مخاطبان گذاشت،‌ افزود: روزنامه نگار در برخورد با پدیده ها باید منظره ای از مسایل را ترسیم كند تا شنونده، خواننده یا بیننده بتواند داوری واقع بینانه ای داشته باشد.
رئیس شورای سیاستگذاری نشریات آتیه نو و قلمرو رفاه گفت: اینكه نمایشگاه مطبوعات این دو اصل را جزو اهداف اصلی خود قرار داده یك كار اصولی است و مهم این است كه ببینیم در عرصه عمل با چه وضعیتی مواجه هستیم.
این پیشكسوت حرفه روزنامه نگاری ادامه داد: البته معیارهای حرفه روزنامه نگاری را پیش از اینكه نمایشگاه تعریف كند، اساتید این حوزه تعریف كرده اند.
وی در عین حال گفت كه داوری اینكه رسانه ها تا چه حدی صداقت را اجرا می كنند بر عهده مخاطبان و نظام رسانه ای است.
بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزای ها از 14 تا 21 آبان ماه در محل مصلای بزرگ امام خمینی (ره) تهران برپا است.
اجتمام**7268**1027**خبرنگار: مهناز بیرانوند**انتشار دهنده: محمدجواد دهقانی
۰ نفر