در ادامه اين مطلب آمده است: بسياري از مشكلات جسماني و سلامت با سيگار كشيدن در ارتباط بوده و افراد سيگاري در معرض خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي، سرطان، بيماريهاي جدي ريه و عفونت هاي ديگر، مانند ذات الريه قرار دارند.
تحقيقات قبلي نشان داده است كه هر سيگار طول عمر فرد را در حدود 11 دقيقه كاهش داده و سيگار كشيدن از سن 17 تا 71 سال به طور متوسط طول عمر را 6 سال و نيم كاهش ميدهد.
ويروس اچ.آي.وي يك بيماري خطرناك و جدي بوده كه در صورت عدم درمان ميتواند به ايدز AIDS كه يك بيماري كشنده است منجر شود.
هنگامي كه يك فرد به ويروس اچ.آي.وي مبتلا شود، اين ويروس هرگز بدن وي را ترك نخواهد كرد.
اچ.آي .وي سيستم ايمني بدن را تحت تاثير قرار داده به طوري كه ديگر نميتواند با عفونت مبارزه كند.
در سال 2014، حدود44هزار و 73 نفر مبتلا به ويروس اچ.آي.وي در ايالات متحده تشخيص داده شدند.
بيش از 40 درصد از افراد مبتلا به اچ.آي.وي سيگاري هستند و تعداد افراد مبتلا به اچ.آي.وي در آمريكا كه سيگار ميكشند در حدود 247،586 نفر است .در اين ميان 20 درصد از افراد مبتلا به اچ.آي.وي قبلا سيگاري بودهاند.
افراد مبتلا به اچ.آي.وي كه سيگاري هستند در مقايسه با ساير افراد بيشتر دچار برفك دهان، زخمهاي سفيد دهان، پنوموني باكتريايي، پنوموني ناشي از پنوموسيستيس،(يك عفونت خطرناك ريه)، بيماري انسدادي مزمن ريه(COPD)، بيماري قلبي و سكته و سرطان ريه و انواع ديگر سرطان ميشوند.
در اين پژوهش جديد محققان به بررسي نقش سيگار و ويروس اچ.آي.وي بر طول عمر افراد پرداختند.
با استفاده از يك شبيه سازي كامپيوتري بيماري و درمان اچ.آي.وي، محققان به محاسبه طول عمر افراد مبتلا به ايدز سيگاري و غيرسيگاري پرداختند.
نتايج اين پژوهش نشان داد كه در افراد مبتلا به اچ.آي.وي كه تحت درمان بوده و روند درماني خود را به درستي دنبال ميكنند، سيگار كشيدن ميتواند طول عمر را تا دو برابر بيشتر از خود ويروس اچ.آي.وي كاهش دهد.
براي مردان مبتلا به HIV كه درمان خود را نيز به درستي دنبال ميكردند، كم شدن طول عمر در اثر ويروس HIV و سيگار كشيدن نتيجه مشابهي داشت.
مردان سيگاري كه درمان اچ.آي.وي را در سن 40 سالگي آغاز كرده بودند در مقايسه با افرادي كه هرگز سيگار نكشيدند در حدود 6.7 از طول عمر خود را از دست داده كه اين ميزان در زنان 6.3 سال است.
گفتني است مرداني كه سيگار كشيدن را در 40 سالگي ترك كرده و درمان خود را شروع كردند، 5.7 سال از طول عمر خود را مجددا به دست آوردند كه اين ميزان در زنان 4.6 سال است.
محققان در انتها جمعبندي كردهاند كه احتمال مرگ افراد مبتلا به HIV كه روند درماني خود را دنبال كرده اما در عين حال سيگار ميكشند، بر اثر بيماريهاي مرتبط به سيگار بيشتر از خود ويروس اچ.آي.وي است.
دكتر كريشنا پي ردي يكي از محققان اين پژوهش اظهار كرد: اگر فردي تا سن 60 سالگي سيگار بكشد و در اين سن تصميم به ترك سيگار بگيرد، باز هم به افزايش طول عمر خود كمك شاياني كرده و نسبت به افراد سيگاري طول عمر بيشتري خواهد داشت.
اين تيم اظهار كردند كه ترك سيگار داراي نقش كليدي در برنامههاي مراقبتي افراد مبتلا به اچ.آي.وي داشته و آنها براي توصيه بهترين راه براي كمك به افراد مبتلا به HIV در جهت ترك سيگار نيازمند انجام تحقيقات بيشتري هستند.
آنها همچنين به بررسي منافع بهداشتي و اقتصادي ترك سيگار در ميان افراد مبتلا به اچ آي وي پرداختند.
7339/6026/
7339/خبرنگار:محمدرضايوسف نژاد **انتشار دهنده: جانعلي فتحي
روزنامه پيام استان سمنان در شماره چهار هزار و 343 در ستون گزارش خود مطلبي با عنوان « سيگار كشنده تر از ويروس ايدز است» به نقل مديكال نيوزتودي را منتشر كرد.