۱۸ آبان ۱۳۹۵، ۱۶:۴۳
کد خبر: 82300098
T T
۰ نفر
واردات محصولات كشاورزی پنج میلیارد دلار كاهش یافته است

زنجان - ایرنا - قائم مقام وزیر جهاد كشاورزی گفت: واردات محصولات كشاورزی طی سال جاری نسبت به سه سال گذشته پنج میلیارد دلار كاهش یافته است.

به گزارش ایرنا، خلیل آقایی روز سه شنبه در جلسه شورای هماهنگی مدیران جهادكشاورزی استان زنجان گفت: واردات انواع محصولات كشاورزی سال 92 بیش از هشت میلیارد دلار بود كه این رقم امسال به كمتر از سه میلیارد دلار رسیده است.
وی، از رشد پنج درصدی بخش كشاورزی طی 2 سال گذشته در كشور خبرداد و اظهار كرد: اگر رشد این بخش نبود شاید رشد اقتصادی كشور در سال گذشته منفی می شد.
قائم مقام وزیر جهاد كشاورزی گفت: مشكل اصلی ما مسائل اقتصادی است و كشاورزی در كشور باید اقتصادی شود.
آقایی با بیان اینكه گندم استراتژیك ترین محصول كشور به شمار می رود، یادآورشد: سال 92، چهار میلیون و 700 هزار تن گندم با 40 هزار میلیارد ریال خریداری كردیم كه این رقم طی سال جاری به 11.5 میلیون تن و نزدیك به 150 هزار میلیارد ریال رسید.
وی افزود: مقایسه این رقم ها رشد چهار برابری تولید گندم در سالجاری نسبت به سال 92 نشان می دهد.
قائم مقام وزیر جهاد كشاورزی گفت: هر كشاورزی هر مقداری كه نیاز به دستگاه و ماشین آلات كشاورزی داشته باشد محدودیتی در واگذاری و تحویل آن وجود ندارد.
آقایی ادامه داد: قبل از این ضریب مكانیزاسیون زیر یك بود كه هم اكنون به بیش از 1.50 رسیده است.
وی تاكید كرد: نزدیك به 50 هزار میلیارد ریال از خط اعتباری بانك كشاورزی برای خرید دستگاه و ادوات كشاورزی اختصاص داده شده است.
قائم مقام وزیر جهاد كشاورزی گفت: زمانی كه دولت تدبیر و امید در شروع كار بود با مشكل كمبود كود مواجه بود كه با برنامه ریزی و تدابیری كه در این خصوص اندیشیده شد در زمان حاضر كشاورزان به هر مقداری كه كود نیاز دارند بر اساس نیاز آزمایشگاهی خاك در اختیار آنان قرار می گیرد.
آقایی افزود: هم اكنون 600 هزار تن از بذرهای مورد نیاز را در داخل كشور تولید می كنیم.
وی با تاكید بر اینكه یكی از مهمترین سیاستهای وزارت جهاد كشاورزی بازار در مقابل بازار است، خاطرنشان كرد: بازار باید در اختیار كسی قرار بگیرد كه بازارش را در اختیار محصولات كشاورزی ما قرار دهد.
به گفته آقایی، تولید محصولات كشاورزی از قبیل انواع صیفی و سبزی از فضای باز به فضای بسته از دیگر سیاست های وزارت جهاد كشاورزی است.
وی تاكید كرد: هدف از این سیاست استفاده درست و بهینه از آب است و هم اكنون خط اعتباری گلخانه ها و كشت كلزا به منظور استحصال روغن در دست اجراست.
قائم مقام وزیر جهاد كشاورزی گفت: علاوه بر توسعه گلخانه ها باید كیفیت محصولات تولیدی نیز مورد توجه جدی قرار گیرد.
آقایی تاكید كرد: در صنایع تبدیلی نیز همین وضع خط اعتباری پیش بینی شده و به همین منظور حدود 50 هزار میلیارد ریال به سرمایه بانك كشاورزی اضافه شده است.
وی با تاكید بر اینكه برای توسعه و گسترش آبیاری نوین در سطح كشور به لحاظ اعتباری مشكلی وجود ندارد، افزود: به همین منظور سه هزار و 500 میلیارد ریال به بانك كشاورزی تخصیص یافته ولی مصوبه مجلس برای امسال و سال های آینده 500 میلیون دلار است.
قائم مقام وزیر جهاد كشاورزی، به زنجیره تولید محصولات كشاورزی دامی، باغی و زراعی اشاره كرد و گفت: بهترین راه برای تولیدات كشاورزی در این بخش ها ایجاد این نوع زنجیره است.
آقایی تاكید كرد: زنجیره تولید باید از قبل از كشت آغاز و تا به مرحله صادرات ادامه داشته باشد و تعاونی ها و تشكل های بخش كشاورزی بهترین كسانی هستند كه می توانند این زنجیره را ایجاد كنند.
وی ادامه داد: اگر یكی از زنجیره ها در روند تولید دچار مشكل شد زنجیره دیگر باید تامین كننده باشد تا مشكل رفع شود.
قائم مقام وزیر جهاد كشاورزی گفت: متاسفانه در كشور تاجران بیشتر وارد كننده هستند.
آقایی بر كشت گیاهان دارویی تاكید كرد و افزود: كشت این گونه ها در دنیا در حال رشد است و به ماندگاری كشاورزی نیز كمك قابل توجهی می كند.
وی اظهاركرد: تولید سه میلیون تن محصولات كشاورزی در استان زنجان در مقایسه با 120 میلیون تن تولیدات كشور كم است كه باید رشد یابد.
قائم مقام وزیر جهاد كشاورزی در ادامه برنامه خود در مراسم افتتاح پایانه صادرات محصولات كشاورزی و خط دوم كشتارگاه مرغ زنجان شركت كرد.
7325/6085
خبرنگار: حدیث ابوالحسنی** انتشاردهنده: رویا رفیعی
۰ نفر