محمود رضا عراقی روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: شركت سیاحتی علیصدر از 25 سال پیش با هدف بهره برداری از غارعلیصدر تشكیل و فعالیت خود را آغاز كرده است.
وی اضافه كرد: این طرح با مشاركت 40 درصدی دولت شامل سازمان ایرانگردی و جهانگردی و نهادهای عمومی غیردولتی شامل مشاركت 40 درصدی سازمان همیاری و شهرداریها و 20 درصدی شهرداری همدان بهره برداری می شود.
وی خاطرنشان كرد: طبق اصل 44 قانون اساسی باید این طرح به بخش خصوصی واگذار می شد ولی در این مجموعه به جای واگذاری كامل طرح به بخش خصوصی و دریافت اجاره، دولت مشاركت داده شده و به جای پرداخت اجاره بها ، 40 درصد سهام به آن واگذار شده است.
رئیس هیات مدیره شركت سیاحتی علیصدر همدان درباره درآمد غار گردشگری علیصدر نیز گفت: شركت سیاحتی علیصدر درآمد هزینه بوده و درصد زیادی از درآمد آن صرف هزینه نگهداری غار می شود.
عراقی توضیح داد: هم اینك 300 نفر در این مجموعه مشغول به كار هستند كه پرداخت حقوق آنها به همراه حفاظت و نگهداری قایق و فضای سبز و ارائه دیگر خدمات نیاز به هزینه دارد.
وی با ذكر اینكه غار علیصدر سالانه 180 میلیارد ریال درآمد دارد گفت: درآمد و هزینه این شركت توسط حسابرسان رسمی كشور بررسی ، كنترل و نظارت می شود.
وی درباره موضوع مطرح شده دادستانی دیوان محاسبات كشور مبنی بر اجاره 700 هزار تومانی سالانه غار به دولت نیز بیان كرد: 214 هكتار از زمین های بالای غارعلیصدر متعلق به منابع طبیعی است كه به منظور جلوگیری از آسیب زدن، ساخت و ساز و دخل و تصرف در آن توسط شركت سیاحتی علیصدر این زمینها حفاظت شده است.
معاون عمرانی استاندار همدان افزود: اجاره بهای سالانه هفت میلیون ریال مربوط به سالهای گذشته بوده است و هم اینك 500 میلیون ریال در سال به منابع طبیعی اجاره غار پرداخت می شود.
عراقی اضافه كرد: هم اینك سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و شركت سیاحتی علیصدر دنبال ثبت جهانی این اثر ملی هستند.
به گزارش ایرنا فیاض شجاعی دادستان دیوان محاسبات كشور امروز سه شنبه در مصاحبه تلویزیونی از پس گرفته شدن غار علیصدر و 214 هكتار از اراضی اطراف آن از بخش خصوصی خبر داد.
وی عنوان كرد: ' غار علیصدر همدان از آثار ملی ثبت شده و منحصر به فرد در كشور و حتی در دنیاست كه به تازگی طبق تصمیم مسئولان این استان به طور غیرقانونی به شركتی سیاحتی با نام علیصدر واگذار شده است در حالیكه این شركت خصوصی است و حتی شماری از مدیران دولتی نیز در آن مسئولیت دارند.'
شجاعی افزود: 'با ورود دیوان محاسبات استان همدان و با هماهنگی دیوان محاسبات كشور كارگروهی برای بررسی این واگذاری تشكیل شد كه پس از بررسی ها ایراد دیوان محاسبات وارد شناخته و این واگذاری لغو شد.'
دادستان دیوان محاسبات كشور اضافه كرد: البته بهره برداری از این غار قابل اجاره دادن است و در قالب مقررات می توان آن را اجاره داد اما در بررسی ها مشخص شد حتی اجاره بهای سالانه آن را فقط 700 هزار تومان تعیین كرده بودند درحالیكه درآمد این شركت خصوصی از محل فروش بلیت دیدن این غار سالانه 19 میلیارد تومان است.
وی گفت: بررسی این تخلف نیز در دستور كار قرار دارد اما آنچه مهم است با ورود دیوان محاسبات از واگذاری این غار و 214 هكتار از زمین های اطراف آن پیشگیری شد.
شجاعی افزود: قرار بود غار علیصدر به عنوان اثری جهانی در سازمان فرهنگی ملل متحد 'یونسكو' به ثبت برسد اما چون در مقطع كوتاهی كه این غار به بخش خصوصی واگذار شده بود دهانه آن را دستكاری كرده بودند یونسكو از ثبت آن به عنوان میراث جهانی خودداری كرد.
خبرنگار: علیرضا جهانگیری** انتشار دهنده: اكبر بهاروند
7526/6993
معاون عمرانی استانداری همدان:
هیچگونه تخلفی در شركت سیاحتی علیصدر رخ نداده است
۱۸ آبان ۱۳۹۵، ۱۶:۵۹
کد خبر:
82300137
همدان - ایرنا - معاون امور عمرانی استانداری همدان و رئیس هیات مدیره شركت سیاحتی علیصدر همدان گفت: هیچگونه تخلفی در شركت سیاحتی علیصدر همدان صورت نگرفته است.