به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، سلياك اختلال خودايمني ژنتيكي گوارشي است كه سبب مي شود سيستم ايمني بدن بر اثر مصرف يك پروتئين به نام گلوتن، به پرزهاي روده كوچك حمله كند و باعث اختلال در جذب مواد غذايي شود. گندم و جو حاوي پروتئين گلوتن هستند.
تشخيص بيماري سلياك معمولا دشوار است؛ ولي شايع ترين علايم آن در كودكان، اسهال، استفراغ، نفخ شكم، درد و كاهش وزن و در بزرگسالان، خستگي، استخوان درد، درد و ورم مفاصل است.
معمولا رژيم غذايي فاقد گلوتن يكي از مهمترين توصيه هايي است كه به اين بيماران مي شود؛ ولي مطالعات محققان در بوستون بر روي 103 كودك نشان مي دهد رژيم غذايي فاقد گلوتن در يك پنجم كودكان مبتلا به سلياك كارا نيست و اين كودكان با وجود پايبندي به رژيم غذايي، از علايم بيماري رنج مي برند. ارايه روش هاي جايگزين درمان و پيشگيري در اين كودكان نيازمند مطالعه و بررسي بيشتر است.
محققان احتمال مي دهند كه بيماري سلياك در صورت درمان نشدن، احتمال ابتلا به بيماري هاي مرتبط با سيستم اعصاب از جمله ام اس را نيز افزايش دهد.
نتايج اين مطالعه در نشريه Pediatric Gastroenterology and Nutrition منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259
مترجم:سپيده عليكاشاني*انتشار: زهره محتشمي پور
محققان: رژيم غذايي فاقد گلوتن براي مبتلايان به سلياك هميشه موثر نيست
۱۸ آبان ۱۳۹۵، ۱۷:۱۰
کد خبر:
82300164
تهران- ايرنا- مطالعات جديد نشان مي دهد كه 20 درصد كودكان مبتلا به بيماري سلياك با رژيم غذايي فاقد گلوتن درمان نمي شوند.