به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي مديكال نيوز تودي، دكتر پونوسامي ساراوانان محقق دانشكده پزشكي دانشگاه واريك در انگليس كه يافته هاي اوليه خود را در كنفرانس سالانه انجمن غدد درون ريز انگليس ارائه داد، گفت: كمبود ويتامين B12 در دوران بارداري ممكن است به سلامت سيستم متابوليك فرزند آسيب بزند.
ويتامين B12 يك ويتامين محلول در آب است كه به طور طبيعي در محصولات حيواني همچون شير، تخم مرغ، پنير، گوشت، مرغ و ماهي وجود دارد و در ضمن، به عنوان مكمل غذايي نيز قابل دسترس است كه به بعضي محصولات غير حيواني مانند غلات صبحانه اضافه مي شود.
طبق گزارش موسسه ملي بهداشت انگليس، ويتامين B12 به عملكرد بدن از جمله تشكيل سلول قرمز خون، تركيب DNA و كاركرد عصبي كمك مي كند.
ميزان مصرف روزانه ويتامين B12 براي افراد 14 سال به بالا 2.4 ميلي گرم، مادران باردار 2.6 ميلي گرم و در زمان شيردهي 2.8 ميلي گرم توصيه مي شود.
كمبود اين ويتامين در دوران بارداري ممكن است سطح لپتين در فرزند را تغيير دهد.
دكتر ساروانان و تيم تحقيق مشاهدات قبلي خود و ارتباط آن با لپتين را بررسي كردند؛ لپتين هورموني است كه توسط سلول هاي چربي توليد مي شود و موسوم به 'هورمون سيري' است كه زمان توقف در خوردن را به ما اطلاع مي دهد.
محققان نشان داده اند كه اضافه وزن مي تواند سبب افزايش سطح لپتين در واكنش به مصرف غذا شود، و همين امر مي تواند مقاومت در برابر اين هورمون را كه به پرخوري، اضافه وزن، مقاومت بدن در برابر انسولين و افزايش ابتلا به ديابت نوع 2 منجر شود، در پي داشته باشد.
محققان براي تعيين ميزان ويتامين B12 در زمان زايمان، 91 نمونه خون مادران و فرزندان آنها و همچنين 42 نمونه بافت چربي و 83 نمونه بافت جفت را بررسي كردند.
آنها دريافتند كودكان متولد شده از مادراني كه كمبود ويتامين B12 دارند به احتمال زياد سطح لپتين در آنها بالاتر از وضعيت طبيعي است و احتمال خطر ابتلا به ديابت نوع 2 و ساير اختلالات متابوليك در آنها زياد است.
اين تيم تحقيق معتقد است كمبود ويتامين B12 در مادران باردار ممكن است برنامه ژن لپتين را تحت تاثير قرار دهد و توليد هورمون را طي رشد جنين تغيير دهد.
در حال حاضر، محققان نمي توانند به طور مشخص مكانيسم هايي را كه كمبود ويتامين B12 در مادر باردار موجب تاثير روي متابوليسم چربي و افزايش خطر ابتلاي فرزند به ديابت مي شود، بيان كنند و از اين رو مشغول تحقيقات بيشتر هستند.
علمي **1311**
مترجم:محمدعلي صنايعي**انتشار: زهره محتشمي پور
كمبود ويتامين B12 در مادر باردار و افزايش خطر ابتلاي فرزند به ديابت
۱۹ آبان ۱۳۹۵، ۸:۵۱
کد خبر:
82300705
تهران– ايرنا- مطالعه محققان انگليسي نشان مي دهد نوزادان مادراني كه در دوران بارداري كمبود ويتامين B12 داشته باشند، با احتمال بيشتري در زمينه ابتلا به ديابت نوع 2 و اختلالات متابوليك روبرو هستند.