به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از روزنامه 'سودان تریبون'، وزیر ارتباطات سودان جنوبی با بیان این مطلب، افزود: اوباما با سیاست های نادرست خود كشورمان را ویران كرد.
وی تصریح كرد: اوباما سیاست شفافی در موضوع تحولات سیاسی و نظامی سودان جنوبی نداشت.
لوت در ادامه ابراز امیدواری كرد عملكرد دولت جدید آمریكا در موضوع سودان جنوبی بهتر از دولت پیشین این كشور باشد.
اظهارات این مقام سودان جنوبی در حالی است كه نفوذ نظامی آمریكا در سودان جنوبی با تصمیم وزارت دفاع این كشور (پنتاگون) مبنی بر افزایش تدابیر امنیتی و نظامی برای ورود به خاك سودان جنوبی، افزایش یافته است.
ارتش آمریكا با هدف نفوذ نظامی در سودان جنوبی، تعدادی از جنگنده های خود را از ماه ژوئیه( تیرماه) در مناطق مختلف شرق آفریقا مستقر كرده است.
بر اساس این گزارش، مركز فرماندهی ارتش آمریكا در قاره آفریقا روز سیزدهم اكتبر (22 مهر) با صدور بیانیه ای اعلام كرد كه وزارت دفاع آمریكا (پنتاگون) از ماه ژوئیه (تیر / مرداد) به طور مخفیانه تعدادی از جنگنده های 'اف 16' و هواپیماهای سوخت رسان 'كی سی 135' را به پایگاه دریایی 'لمونیر' در جیبوتی منتقل كرده است.
بیانیه پنتاگون تاكید كرده كه استقرار این تجهیزات نظامی، اقدامی بازدارنده به منظور حفاظت از مردم آمریكا و منافع این كشور در سودان جنوبی است.
اقدام های نظامی و سیاسی آمریكا در سودان جنوبی در حالی افزایش یافته است كه «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی كاخ سفید اعلام كرده است كه حضور نیروهای منطقه ای در داخل خاك سودان جنوبی به سرعت انجام می شود.
بر اساس این گزارش، پنتاگون علاوه بر استقرار این تجهیزات نظامی، 50 نیروی نظامی پیاده نیز را به این كشور آفریقایی اعزام كرده است.
اوباما رئیس جمهوری آمریكا پیشتر از استقرار 47 سرباز در سودان جنوبی برای حفاظت از سفارت آمریكا و كارمندانش در این كشور خبر داده بود.
«مارك تونر» قائم مقام سخنگوی وزارت خارجه آمریكا نیز با اشاره به حمله نیروهای دولتی سودان جنوبی، از دولت این كشور خواسته است كه در مورد این رویداد تحقیقات لازم را به انجام رسانده و عاملان این حمله را مجازات نمایند».
مولی فی سفیر آمریكا در سودان جنوبی نیز پیشتر و درگفت و گو با مسئولان كمیته ویژه سازمان ملل در این كشور٬ هدف از اعزام این نیروها را علاوه بر محافظت از جان كاركنان باقی مانده سفارت آمریكا و تامین كمك های انساندوستانه برای آوارگان سودان جنوبی، ایجاد تسهیلات برای آمریكایی هایی عنوان كرد كه قصد خروج از جوبا را دارند.
در همین خصوص، «سامانتا پاور» نماینده آمریكا در شورای امنیت سازمان ملل پیشتر و پس از سفر سه روزه خود به جوبا و بازدید از مناطق جنگ زده و رایزنی با مقامات سیاسی این كشور مدعی شده بود: در حال حاضر اعزام نیروهای تحت نظارت سازمان ملل باید صورت گیرد، چرا كه این كار به پیشرفت روند ثبات در این كشور و نیز حذف موانع پیش رو كنشگران بین المللی در حوزه كمك های انسان دوستانه كمك می كند.
خاورم**9377** 2041**مترجم: حمید اوضح **انتشار دهنده: سید شاهپور حسینی
تهران - ایرنا - « میشل لوت» وزیر ارتباطات سودان جنوبی در خصوص تداوم كارشكنی های دولت اوباما در روند برقراری صلح و امنیت در این كشور شدیدا انتقاد كرد.