۲۳ آبان ۱۳۹۵، ۱۰:۲۳
کد خبر: 82305861
T T
۰ نفر
آسيب هاي اجتماعي عامل افزايش 25 درصدي كودكان بدسرپرست استان سمنان است

سمنان- ايرنا- معاون امور اجتماعي اداره كل بهزيستي استان سمنان گفت: به دليل آسيب هاي اجتماعي مانند طلاق و اعتياد، تعداد كودكان بدسرپرست در اين استان در نيمسال نخست 95 نسبت به سال گذشته 25 درصد افزايش يافته است.

به گزارش ايرنا، رعنا سورمه روز يكشنبه در گفت وگو با ايرنا افزود: 60 درصد از واگذاري كودكان بدسرپرست به بهزيستي در استان سمنان در 6 ماهه نخست سال 95 مربوط به نوزادان و كودكان رها شده در بيمارستان ها و 40 درصد مربوط به فقدان صلاحيت والدين براي نگهداري كودك با حكم دادگاه خانواده بوده است كه نگهداري اين كودكان به بهزيستي استان سمنان واگذار شده است.
وي افزود: يكي از عوامل افزايش كودكان بدسرپرست در جامعه، آسيب هاي اجتماعي مانند طلاق و مسووليت‌پذير نبودن والدين، به دليل ازدواج مجدد و مشكلات شخصي در زندگي براي نگه داري كودكان است.
وي گفت: دادگاه هاي خانواده بهتر است يكي از والدين را موظف به نگهداري از فرزند يا فرزندان كند و با والديني كه شرايط نگهداري كودكشان را دارند اما به دلايل شخصي از اين مسووليت سربازمي زنند برخورد جدي داشته باشد.
معاون بهزيستي استان سمنان، يكي ديگر از عوامل افزايش كودكان بدسرپرست را معتاد بودن پدر و مادر دانست و افزود: فرزندان اصلي ترين قرباني هاي پدر و مادرهاي معتاد هستند.
وي با بيان اين كه اگر مادر معتاد باشد، نوزاد هم معتاد متولد مي شود، افزود: اين نوزادان معتاد بعد از بستري شدن در شيرخوارگاه ها و با طي درمان با دارو، ترك داده مي شوند.
سورمه ادامه داد: فرزندان معتاد يا حتي سالمي كه شاهد مصرف يا حمل مواد مخدر به وسيله والدين خود بوده اند، از لحاظ اجتماعي و رواني، شرايط بدي را تجربه مي كنند و زمينه بيشتري براي دچار شدن به انواع آسيب هاي اجتماعي را دارند.
وي خاطرنشان كرد: وجود كودكان معتاد از سنين كودكي در مراكز نگهداري زير پوشش بهزيستي، به دليل داشتن اطلاعات و آشنايي با مصرف، نوع، روش تهيه و آثار موادمخدر، بر ديگر كودكان مراكز تاثير مي گذارد و همين عامل مي تواند آسيب اجتماعي ايجاد كند.
معاون امور اجتماعي اداره كل بهزيستي استان سمنان گفت: به دليل افزايش زوجين نابارور در جامعه، تمايل خانواده‌ها به فرزندخواندگي افزايش يافته است كه اين خانواده ها بيشتر به دنبال نوزاد دختر به دليل محرميّت آسان تر هستند.
وي با اشاره به اين كه يكي از دلايل كم بودن تعداد واگذاري فرزند، وجود والدين بدسرپرست است، افزود: اگر كودكي سرپرست داشته باشد حتي اگر آن سرپرست بد باشد، بهزيستي اجازه واگذاري كودك به خانواده ها را ندارد.
معاون امور اجتماعي اداره كل بهزيستي استان سمنان گفت: روان شناس ها، مددكارها و مربي ها در مراكز نگهداري، به كودكان مشاوره و ارايه خدمت مي كنند.
وي با اشاره به اين كه هر فرزند زير نظر بهزيستي با توجه به گروه سني و جنسيت، هزينه هاي متفاوتي دارد، افزود: با افزايش سن، به دليل هزينه هاي مدرسه، كلاس هاي فوق برنامه، آموزش مهارت هاي زندگي، آموزش فني وحرفه اي، برگزاري اردوها و ملاقات با بستگان، هزينه هاي بيشتري براي نگهداري اين كودكان در مراكز بهزيسي نياز است.
وي افزود: شيرخوارگاه ها به علت استفاده از روش هاي مختلف براي جلوگيري از ابتلاي كودكان به بيماري هاي متعدد، مراقبت هاي ويژه و تهيه شير خشك، هزينه هاي زيادي براي نگهداري دارند.
سورمه افزود: كودكان و نوزاداني كه به بهزيستي تحويل داده مي شوند به طور معمول بيمار هستند و تا زمان بهبودي قطعي، بهزيستي متحمل هزينه هاي زيادي براي آنان است.
وي با توجه به آيين نامه اجرايي ماده 22 قانون حمايت از كودكان و نوجوانان بي سرپرست و بدسرپرست افزود: زنان و دختران بدون شوهر، در صورتي كه حداقل 30 سال سن داشته باشند، مي توانند فقط سرپرستي كودكان دختر را بر عهده بگيرند.
وي با بيان اين كه در گذشته امكان واگذاري فرزند فقط به والديني كه بچه دار نمي شدند وجود داشت، افزود: در قانون جديد، زن و شوهري كه داراي فرزند هستند، مشروط بر اين كه حداقل يكي از آنان بيش از 30 سال سن داشته باشد، مي توانند كودكي را به فرزند خواندگي قبول كنند.
سورمه خاطرنشان كرد: براي انجام مراحل فرزندخواندگي با توجه به تمكّن مالي خانواده و با راي قاضي دادگاه خانواده، قسمتي از دارايي زوجين به نام فرزنده زده مي شود.
معاون امور اجتماعي بهزيستي استان سمنان گفت: ايرانيان مقيم خارج از كشور با تقاضاي سرپرستي خود از طريق سفارتخانه يا دفاتر حفاظت از منافع جمهوري اسلامي، مي توانند كودكي را به سرپرستي قبول كنند.
دست كم 22 هزار مددجو در استان سمنان از بهزيستي خدمات مختلف دريافت مي كنند.
6103/6026
خبرنگار: اميرحسين كاشي منش ** انتشاردهنده: مصطفي دهقان
۰ نفر