۲۹ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۵۶
کد خبر: 82314404
T T
۰ نفر

اربعين حسيني و زيارت امام حسين(ع) با پاي پياده

۲۹ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۵۶
کد خبر: 82314404
اربعين حسيني و زيارت امام حسين(ع) با پاي پياده

اراك- ايرنا- هزاران نفر از سوگواران حسيني(ع) از نقاط مختلف جهان به خصوص ايران اسلامي در كاروان هاي پياده براي زيارت كربلاي معلي و حرم مطهر امام حسين(ع) به مقصد عراق عزيمت كردند.

به گزارش ايرنا، زمين كربلا كه بياباني در كنار رود فرات بود، قطعه اي از خاك زمين است كه حسين (ع) در آن به شهادت رسيد و با خون خود اين زمين را متبرك و تبديل به مكان اسطوره اي نمود كه تا ابد ياد حسين زنده بماند و قاتلانش به لعن خدا گرفتار شدند.
مكان اسطوره اي كربلا براي همه ما پذيرفتني است به گونه اي كه چنانچه امروز وارد آن شهر شويم شايد ديدن هتلها، مردم مختلف با پوشش هاي متنوع، خريد و فروش و داد و ستد و فناوري مدرن براي ما پذيرفتني نباشد زيرا ديدن اين موارد در مكاني كه رنگ و بوي عشق دارد پذيرفتني نيست.
زيارت مزار امام حسين(ع) همواره يكي از آرزوهاي مسلمانان به ويژه شيعيان است، و امروز در تعارف ها و محاوره ها عاميانه مردم براي يكديگر، زيارت كربلا و مزار امام شهيدشان به كرات آرزو مي شود.
به گواهي تاريخ، زيارت امام حسين(ع) در بسياري از ادوار براي مشتاقان، بسيار سخت و پر خطر بوده است و زائران بسياري به خاطر مشقت هاي سفر، آرزوي زيارت امام حسين(ع) را به گور برده اند.
به گزارش ايرنا، حكام و سلاطيني هم كه روي كار آمدند ظلم و ستم آنان كمتر از ظلم يزيد و ابن زياد نبود و هراس آنان از خون امام حسين (ع) منجر به اين شد كه بارها مزار شريف اين امام معصوم را تخريب كنند و يا زائران امام را به قتل مي رساندند كه ظلم متوكل گواه اين مدعا است.
اما شوق زيارت كربلا نه تنها از شيعيان كاسته نشد بلكه روز به روز عطش مردم عاشق براي زيارت امام حسين (ع) افزونتر شده است؛ بارزترين نمونه آن در سال 82 پس از سقوط بغداد در برابر ايالات متحده بود كه فوج فوج مردم با پاي پياده خطرات بسياري را به جان خريدند و به زيارت امام حسين (ع) رفتند و پس از آن نيز همزمان با اربعين حسيني، خيل مشتاقان به صورت پياده عزم كربلا مي شوند.
به گزارش ايرنا، زيارت پياده كربلا، آيين كهني است كه از ديرباز مرسوم بوده است و شماري از شيعيان با پاي پياده از اقصي نقاط جهان به قصد زيارت حرم امام حسين (ع) به كربلا سفر مي كردند، در تاريخ اسلام نقل شده كه تعدادي از امامان پاي پياده قصد زيارت مي كردند و در حكايات عرفاني نيز شواهدي براي پياده روي برخي افراد به حج و يا كربلا است.
در اين سفر كه به صورت كاروان هاي بزرگ حاجيان انجام مي‌شد، عده‌اي از گرما، تشنگي و خستگي در راه جان مي دادند.
در زندگي ملاصدرا نوشته‌اند كه وي هفت سفر پياده به مكه رفته و سرانجام در سفر هفتم بر سر راه خود به مكه و زيارت كعبه در شهر بصره (در خاك عراق) بيمار شد و چشم از جهان فرو بست.
شاه عباس صفوي نيز براي زيارت امام رضا (ع) فاصله اصفهان تا توس را با پاي پياده طي كرد و از خالص ترين اموالش گنبدي را به طلا آذين داد و اجراي اين گنبد از سال 1010 هجري قمري آغاز و تا 1016 به پايان رسيد و اين ماجرا به زبان عربي در دور تا دور گنبد امام رضا (ع) نوشته شده است.
به گزارش ايرنا، امام صادق (ع) فرموده است: هر كسي به قصد زيارت امام حسين (ع) پياده از خانه‎اش خارج شود، خداوند در مقابل هر گام براي او حسنه‎اي مي‎نويسد و گناهي از او مي‎زدايد.
نماينده ولي فقيه در استان مركزي گفت: راهپيمايي عظيم و ميليوني اربعين حسيني، نمايش قدرت و بصيرت و تابلوي تمام عياري از انسجام و وحدت شيعيان است.
آيت الله قربانعلي دري نجف آبادي افزود: اربعين حسيني بهترين فرصت طلايي براي احياء فرهنگ ايثار و شهادت و فلسفه آزادگي است و روحانيون و اساتيد دانشگاه ها از اين فرصت در راستاي نهادينه كردن فرهنگ نماز و احياء امر به معروف و نهي از منكر استفاده كنند.
وي افزود: راهپيمايي اربعين حسيني(ع) نمادي براي جهان اسلام است و در اين ميان وحدت مسلمانان از اهميت ويژه اي برخوردار است.
امام جمعه اراك ادامه داد: اجتماع عظيم مسلمانان در عراق در اربعين حسيني (ع) در هيچ جاي جهان در طول تاريخ سابقه نداشته است به طوري كه بسياري از اقليت هاي مذهبي نيز در اين آيين شركت مي كنند.
آيت الله دري نجف آبادي ادامه داد: مسلمانان و عاشقان امام حسين (ع) به خصوص در ايران اسلامي با وجود شرايط نامناسب امنيتي در كشور عراق، آيين راهپيمايي اربعين را به بهترين شيوه ممكن برگزار كردند.
يكي از زائران پياده كربلاي معلي كه با همسر و 2 فرزند خود از اراك عازم عراق شده است در گفت و گو با ايرنا گفت: براي پنجمين سال متوالي است كه هنگام اربعين حسيني به حرم مطهر امام حسين(ع) پياده سفر مي كنم.
علي رودباراني ادامه داد: چهار سال گذشته با عده اي از دوستان به كربلا مي رفتيم اما امسال تصميم گرفتم كه با خانواده خود به سمت حرم مطهر حضرت سيدالشهدا(ع) حركت كنم.
وي، در پاسخ به خبرنگار ايرنا مبني بر كمبود احتمالي امكانات رفاهي و بهداشتي براي كودكان و زنان در خاك عراق گفت: ما مهمان امام حسين(ع) هستيم و با اين اعتقاد به سوي حرمش رهسپار شديم و سلامتي زائران را نيز خود حضرت تضمين مي كند.
يكي ديگر از زائران حرم امام حسين(ع) در اربعين حسيني گفت: 10 روز است كه در تدارك سفر به كربلاي معلا هستم و همه مقدمات سفر به خودي خود فراهم شده است كه اين مهم نشانه لطف حضرت سيدالشهدا (ع) به زائرانشان است.
به گزارش ايرنا، حسين انصاري در پاسخ به مشكلات امنيتي و تهديد هاي تكفيري ها پاسخ داد: عشق و ارادت به امام حسين (ع) اجازه راهيابي چنين افكاري را به ذهن انسان نمي دهد و هيچ گروهي نمي تواند كوچكترين مشكلي براي زائران امام حسين (ع) ايجاد كند.
3017/6013خبرنگار: مصطفي مجللي**انتشار دهنده:مژگان حيدري*