راه ‏اندازی خانه‏ های صنایع دستی در راستای اقتصاد مقاومتی است

بندرعباس- ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان طرح راه ‏اندازی خانه‏های صنایع دستی در استان را در راستای اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال پایدار برای زنان و مردان ساكن در روستاها دانست.

به گزارش یكشنبه خبرنگار ایرنا، عباس شیرخانلو در جلسه كارگروه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان،افزود: اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان باید در جهت توسعه این خانه های صنایع دستی اقدام كند.
وی تاكید كرد: با توجه به موقعیت استان هرمزگان و قابلیت‏های دریایی ، مرز آبی، سواحل و جزایر آن باید نگاه بهتری به توسعه گردشگری در استان داشته باشیم.
شیرخانلو برگزاری كنگره استانی تاریخ معماری و شهرسازی استان هرمزگان را فرصت بسیار مناسبی جهت ارتقاء حفاظت از میراث فرهنگی به صورت مداوم و پایدار و معرفی استان جهت توسعه صنعت گردشگری برشمرد.
لازم به ذكر است، مدیر كل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان اواسط آبان ماه امسال اعلام كرد: تمام روستاهای استان هرمزگان با حمایت اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می توانند خانه صنایع دستی راه اندازی كنند.
ضیایی بیان داشت: دهیاریها می توانند مكانی برای راه اندازی این خانه صنایع دستی اختصاص دهند و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این مكان را تجهیز می كند.
وی افزود : این طرح از امسال اجرایی شده و تاكنون چهار خانه صنایع دستی در روستاهای استان راه اندازی شده است و تا پایان سال نیز چهار واحد دیگر راه اندازی می شود و در این خانه ها ، یك نفر از اهالی به عنوان همیار صنایع دستی از همان روستا مستقر می شود و به صنعتگران خدمات ارایه می دهد .
این مقام مسئول خاطرنشان كرد: در خانه های صنایع دستی علاوه بر ارائه خدمات اداری مورد نیاز، خدمات كارگاهی صنایع دستی و آموزش علاقه مندان نیز انجام می شود.
ضیایی گفت : هدف از راه اندازی این خانه های صنایع دستی كمك به اشتغال پایدار در روستاها و هماهنگی برای تولید و فروش محصولات صنایع دستی است.
صنایع دستی استان هرمزگان شامل: سفال گری، گلابتون دوزی، شك دوزی، شیریكی پیچ، خوس دوزی، بادوله دوزی، چادرشب بافی، قالی بافی، سبدبافی، حصیربافی، سوزن دوزی، صنایع صدفی، عبادوزی، درب و پنچره چوبی، كرچاب، خورجین، ملیله دوزی دور لباس، كوزه سازی و صنایع دستی دریایی هم چون لنج سازی است.
صنایع دستی موجود در استان هرمزگان عمدتا فصلی بوده و ۹۰ درصد تولیدكنندگان را زنان تشكیل می دهند.
7198/6048
خبرنگار: فاطمه حسینی انتشاردهنده: خلیل تنیده