به گزارش روز دوشنبه ايرنا از سازمان بسيج جامعه زنان كشور، مينا بياباني در ديدار با خانواده مرحومه مرضيه دباغ افزود: وي توانسته بود ضمن حضور موثر سياسي و اجتماعي، خانواده اي مستحكم داشته و فرزندان موفق و خوبي را نيز تربيت كند.
وي با بيان خاطره اي از آن مرحوم كه توسط يكي از سرداران سپاه نقل شده بود پرداخت و گفت: « اوايل جنگ، آن زماني كه در كردستان ضدانقلاب تحرك زيادي داشت و آن منطقه را شلوغ كرده بود، سمت غرب كشور كه به كرمانشاه منتهي مي شد نيز شرايط خوبي نداشت. زمستان سردي بود و ما براي بازديد از پادگان ابوذر به آنجا رفته بوديم، ساعت هشت و نيم شب ديديم يك خانم وارد پادگان شده است! پرسيديم: اين خواهر كيست؟ گفتند اين خواهر دباغ فرمانده سپاه همدان است.
بياباني افزود: همه ما به وي احترام گذاشتيم، بانو دباغ در آن هواي سرد با انگيزه، جدي، محكم و مقتدر وارد پادگان شده و كارها را سرانجام دادند.
** ولايتمداري شاخصه اصلي مادرم بود
رضوانه دباغ، يكي از دختران مرحومه حديدچي دباغ و از زندانيان سياسي دوران قبل از پيروزي انقلاب اسلامي كه قريب شش ماه در زندان هاي ساواك زنداني بود، درباره ويژگي هاي مادرشان گفت: فصل الخطاب صحبت هاي من، فرمايشات مقام معظم رهبري كه بحمدالله مادر با آن روشنگري و بصيرتي كه رهبري فرمودند: ثابت قدم، بر صراط مستقيم و پيرو ولايت؛ باقي مانند و اين افتخاري است براي 'مادر انقلاب' و زيبنده است چنين نامي كه به وي داده شده است.
وي ادامه داد: ما افتخار مي كنيم كه فرزندان چنين مادري هستيم و اميدواريم بتوانيم رهرو راه وي كه پيرو راه فاطمه زهرا و زينب كبري (س) و امام خميني(ره) بودند، باشيم.
دختر مرحوم مرضيه دباغ، مادر را سكان هر خانواده اي دانست و گفت: مادر ما هم با عملياتي كردن سيره معصومين، تمسك به قرآن، عمل كردن به دستورات معصومين ما را تربيت كرد و ما خدا را شاكريم كه در چنين خانواده اي تربيت اسلامي ديده و بهره آن را برده ايم و اميدوارم بتوانيم آبروي خانواده را تا آخر حفظ كرده و باقي بر ولايت تا لحظه جان دادن باشيم.
اين بانوي مبارز انقلابي با اشاره به اينكه پدر خانواده حاج حسن دباغ در قيد حيات هستند و وي نيز آگاهانه در جرگه مبارزان بودند اما اين مبارزه خيلي مشهود نبوده است، گفت: نويسنده كتاب خاطرات مادر بسيار اصرار بر مصاحبه با پدرم داشت كه وي قبول نكرد و گفت: با خدا معامله كرده ام و آنچه كه بايد اثرش را مي بينيد.
**مادرم فراجناحي بود
وي با اشاره به شيطنت ها و فعاليت هاي برخي از شبكه هاي خارجي كه قصد دارند وجهه مرحومه مرضيه دباغ را مختص به يك گروه نشان دهند، گفت: مادرم، فراجناحي بودند، وي بعد از جريان فتنه 88 حقيقتا بي قرار بود و هر جا، هر زماني و هر شبكه اي مي خواستند، خستگي ناپذير دعوت آنها را قبول كرده و از ولايت حمايت مي كردند.
وي با تاكيد بر اينكه حمايت مادرم از ولايت بازي نبود بلكه باطني بود، گفت: اين دست فعاليت هاي شبكه هاي خارجي، مغرضانه و موذيانه است، دشمنان ما متحد شده اند و مي خواهند ريشه اسلام و ريشه ولايت فقيه را بزنند و در اين ميان مرحوم مرضيه دباغ نبايد ملعبه قرار گيرد.
**بصيرت و دشمن شناسي را به جوانان بياموزيم
اين زنداني سياسي قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، با اشاره به اهميت دشمن شناسي جوانان و تبين دشمني آنها با نظام جمهوري اسلامي و اسلام، خاطرنشان كرد: بايد ريشه ظلم را علني كرد، بايد براي جوانان گفت كه وقتي سال 1311 براي مكان فعلي ساواك – موزه عبرت- برنامه ريزي مي شود، آن هم توسط چه كشورهايي! قصدشان چه بود! اينها ريشه موزه عبرت است.
وي با بيان اينكه اگر ما در موزه عبرت فقط از شكنجه ها بگوييم، جوانان آزار مي بينند، افزود: من با تكليف به آنجا مي روم و بايد بگويم كه تفكر دشمن چيست و چرا از سال 1318 شروع به آزار و اذيت مردم ايران كردند، بايد براي جوانان تبيين كرد قصد دشمنان ريشه كن كردن تفكر حقيقي اسلام ناب محمدي (ص) است.
رضوانه دباغ در ادامه با اشاره به اينكه هر جا كه گير كرديم و گمراه شديم، به خاطر 'منيتي' است كه متاسفانه همه ما ناخودآگاه به آن مبتلا هستيم، بر ورق زدن و خواندن، توجه كردن، زندگي كردن با وصيتنامه الهي – سياسي امام خميني(ره) تاكيد كرد و آن را اثرگذار و منقلب كننده دانست.
** نقش مهم مادران در هدايتگري و روشنگري اعضاي خانواده
اين زنداني سياسي قبل از انقلاب اسلامي، روشنگري و نقش هدايتگري كه مادران براي فرزندانشان دارند را بسيار قابل اهميت دانست و افزود: ما خيلي راحت از كنار فرمايشات رهبري مي گذريم و دچار يك جنايت و خيانت ناخودآگاه مي شويم، براي مثال 'سبك زندگي' كه ايشان فرمودند اگر هركدام از ما به دور از جلسات آن را عملي كنيم، آن وقت جايگاه 'مادر' در خانواده مشخص مي شود.
** مادر؛ از هشت سالگي قرآن و رساله را جز زندگي مان كرد
در ادامه اين ديدار، 'راضيه دباغ' فرزند ارشد خانواده دباغ؛ تربيت اسلامي، آشنايي فرزندان از طريق خانواده ها با شرايط قبل از انقلاب، چرايي آغاز مبارزات عليه رژيم طاغوت،بيان نقاط قوت انقلاب را از مهمترين ملزومات تربيت انقلابي دانست و افزود: روحانيت بايد بيش از آنچه امروز مي بينيم در درون خانواده ها وارد شده و والدين و همراستا با قشر طلبه و روحاني، مباني اسلامي را هم پايه مسائل اقتصادي و سياسي به جوانان بياموزند.
وي در ادامه با اشاره به پيام تسليت رهبر انقلاب اسلامي كه خانم دباغ را « بانويي مبارز، انقلابي و خستگي ناپذير» ناميده بودند، اظهار داشت: در خيلي از خانواده ها خانواده داري مرسوم نيست؛ اما من به جرات مي توانم بگويم كه ما زحمات و توجه خاصه مادر به مسائل عقيدتي كه ما را از سن حدود 9 سالگي با نماز و قرآن آن طور كه براي كه شاگردانش را آشنا مي كرد، آشنا كرد داراي تربيت اسلامي هستيم.
وي ادامه داد: وقتي ما به سن هشت سالگي مي رسيديم، قرآن و رساله جزئي از زندگي ما بود و مادر اين نوع تربيت را به ما آموخت و اميدواريم ما هم بتوانيم آن را براي بچه هاي خودمان و جامعه عملي كنيم.
مرضيه حديدچي معروف به طاهره دباغ از مبارزان انقلاب اسلامي بود كه پنجشنبه گذشته در بيمارستان خاتم الانبياء(ص) درگذشت.
وي از زندانيان سياسي، فعال در مبارزه مسلحانه با رژيم پهلوي قبل از پيروزي انقلاب اسلامي و از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و از بنيانگذاران سپاه پاسداران بود.
حديدچي سال 1318 در همدان بدنيا آمد و در زمان حيات خود سه دوره نماينده مردم تهران و همدان در مجلس شوراي اسلامي شد و در سال هاي اخير از اعضاي شوراي مركزي جمعيت زنان انقلاب اسلامي و مدرس واحد معارف اسلامي دانشگاه علم و صنعت بود.
اجتمام**7268** 1569
دريافت كننده: مهناز بيرانوند *انتشار: علي حبيبي
مرضيه دباغ بانوي مجاهد و خستگي ناپذيري بود/ ولايتمداري شاخصه اصلي مادرم بود
۱ آذر ۱۳۹۵، ۱۵:۴۸
کد خبر:
82316757
تهران - ايرنا - جانشين سازمان بسيج جامعه زنان كشور گفت: مرحومه مرضيه حديدچي دباغ يكي از بانوان مجاهد، مبارز و خستگي ناپذير بود.