وزیران بهداشت ایران و چین: همكاریهای دوجانبه پزشكی به گستردگی سایر حوزه ها نیست/آمادگی برای امضای سند همكاری

پكن - ایرنا - وزیران بهداشت ایران و چین امروز دوشنبه در ملاقاتی تاكید كردند كه عرصه پزشكی، بهداشتی، سلامت و آموزش در روابط میان ایران و چین كماكان به گستردگی قلمروهای دیگر نیست و توسعه این مناسبات به عزم راسخ دو كشور نیاز دارد.

به گزارش ایرنا ، «سید حسن قاضی زاده هاشمی»‌ كه برای شركت در كنفرانس جهانی بهداشت به شهر شانگهای در شرق چین سفر كرده است، در دیدار با همتای چینی خود برگزاری همایش جهانی ارتقای سلامت در چین را یكی از مهمترین گام ها در راستای توسعه سلامت بشر دانست و گفت كه این خدمت بزرگی برای مردم دنیا است.
وی از ایران و چین به عنوان دو تمدن بزرگ بشری یاد كرد و گفت كه سفر سال جاری میلادی «شی جین پینگ» رییس جمهوری خلق چین به ایران نقطه عطفی در تاریخ تبادلات دو كشور بخصوص در دوره مدرن محسوب می شود و طبیعتا رشد اقتصادی دو جانبه را به دنبال خواهد داشت.
هاشمی از چین به عنوان بزرگترین شریك تجاری ایران بخصوص در دوران تحریم یاد كرد و گفت كه امیدواریم در آینده و پس از تحریم نیز چنین ارتباطاتی میان دو كشور در همین سطح و حتی بالاتر برقرار باشد.
وزیر بهداشت ارزش تبادلات تجاری دو كشور در 9 ماه امسال را بالغ بر 21 میلیارد دلار دانست و گفت كه در حوزه های مختلف بخصوص در نظام سلامت، ایران و چین می توانند همكاری نزدیكی داشته باشند و بخصوص پس از توافق هسته ای كشورهای مختلف به دنبال برقراری ارتباطات گسترده تر با ایران در زمینه های مختلف هستند و چین هم می تواند از این فرصت به بهترین شیوه استفاده كند.
هاشمی با اشاره به اشتراكات فرهنگی دو كشور گفت كه در طب سنتی این اشتراكات بهتر مشاهده می شود و این موضوع قابلیت همكاری زیادی به ما می دهد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی خواستار تجربه چین در ساخت بیمارستان های بزرگ شد و گفت كه ما به 100 هزار تخت بیشتر بیمارستانی نیاز داریم و این هم از دیگر بخش های مورد همكاری خواهد بود.
در زمینه مبارزه با بیماری های واگیردار و غیرمسری و ساخت واكسن هم وزیر بهداشت كشورمان خواستار همكاری دوجانبه شد و گفت: مقوله داروسازی هم كه ایران 96 درصد از داروی مورد نیازش را خودش تولید می كند، می تواند قلمرو خوبی برای مشاركت دو كشور باشد و ایران در این عرصه تجربیات بسیار فراوانی دارد و در خاورمیانه پیشگام است.
او زمینه های همكاری دو كشور را متعدد دانست و گفت كه مهم این است كه این همكاری ها به صورت جدی و عملی میان دو كشور اجرایی شود.
به گفته هاشمی، در صورت سفر وزیر بهداشت چین به ایران دو كشور می توانند سند همكاری پزشكی و آموزشی و بهداشتی دوجانبه امضا كنند و از طرف چینی برای سفر به كشورمان دعوت كرد و گفت كه چنین دیداری می تواند راه را برای همكاری های آینده دو كشور باز و هموار كند.
«لی بین» (LI BIN) وزیر بهداشت چین نیز در این ملاقات گفت كه پیشنهادهای وزیر بهداشت ایران برای گسترش همكاری دوجانبه و در چارچوب روابط دیرینه دو كشور كه تاریخ مناسبات جاده ابریشم را یدك می كشند، قابل توجه است و چین از این پیشنهادها استقبال می كند.
وی افزود كه عرصه فعالیت های بهداشتی، ‌پزشكی و آموزشی باید یكی از مهمترین بخش های رو به گسترش همكاری های دو كشور چین و ایران باشد.
خانم «لی» گفت كه با تاثیر پذیری از سفر سالجاری میلادی رییس جمهوری چین به ایران بدون شك روابط دو كشور در عرصه های بهداشتی هم گسترش خواهد یافت.
طرف چینی از چین و ایران به عنوان دو كشور در حال رشد در جهان و در آسیا یاد كرد و گفت كه توانایی های بالقوه فراوانی در دو طرف وجود دارد كه باید با ارتباطات بیشتر و همكاری گسترده تر بالفعل شود.
وی با اشاره به افزایش تبادلات میان كارشناسان امور بهداشتی، سلامت و پزشكی گفت: امیدواریم كه در پزشكی سنتی، پزشكی عمومی و امور بهداشتی و آموزشی میان دو كشور همكاری های فزاینده ای را شاهد باشیم.
وزیر بهداشت چین همچنین بر تبادلات كارشناسی تاكید كرد و گفت كه ما قلمروهای زیادی برای همكاری داریم و برای گسترش آنها تلاش خواهیم كرد.
وزیر بهداشت چین با اشاره به اینكه همایش بین المللی راه ابریشم در ماه می سال آینده در چین برگزار می شود، گفت: مهم امضای سند دوجانبه همكاری پزشكی و بهداشتی و آموزشی میان دو كشور است و چنانچه وزیر بهداشت ایران نیز در این كنفرانس شركت كند، می توان سند مذكور را نیز در حاشیه آن به امضا رساند.
وی گفت كه سال آینده میلادی با قبول دعوت وزیر بهداشت ایران به تهران سفر خواهد كرد و این دیدار را فرصتی برای گسترش دادن به همكاری های پزشكی، بهداشتی و آموزشی میان دو طرف می داند.
گفتنی است، وزیر بهداشت و هیات همراه صبح امروز در راس هیاتی به منظور شركت در نهمین كنفرانس بین المللی ارتقاء سلامت وارد شهر شانگهای در شرق چین شد.
در این همایش مهم بین المللی كه به مدت 4 روز ادامه دارد، 750 نفر از وزیران بهداشت، كشاورزی، توسعه، دارایی، امور خارجه، برنامه ریزی، تجارت كشورها و نیز تصمیم گیران سیاست های عمومی و كارشناسان ارتقاء سلامت دنیا حضور دارند.
براساس برنامه اعلام شده، وزیر بهداشت ایران فردا سخنرانی خود را با موضوع «حذف گرسنگی: با تسریع در تحقق هدف دوم از اهداف توسعه پایدار از طریق تقویت مدیریت خوب نظام سلامت با اقدام همه بخش های دولتی» ایراد خواهد كرد.
آساق**1597*انتشاردهنده: فرهاد راستی