۲ آذر ۱۳۹۵، ۱۳:۳۱
کد خبر: 82317835
T T
۰ نفر
بازگشت 12 قطعه پرنده شكاری به دامان طبیعت كردستان

سنندج- ایرنا- رئیس اداره حفاظت از محیط زیست دهگلان گفت: 12 قطعه پرنده شكاری از خانواده عقاب ها و شاهین ها پس از مداوا در این شهرستان رهاسازی شدند.

یوسف مجیدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این 12 قطعه پرنده شكاری شامل 2بهله عقاب طلایی، 2بهله سارگپه پا بلند، سه قطعه دلیجه و پنج قطعه دلیجه كوچك بودند.
وی اضافه كرد: چند قطعه از این پرندگان شكاری توسط دوستداران محیط زیست به این اداره تحویل داده شده بودند و بقیه توسط ماموران یگان حفاظت از شكارچیان ضبط شده بود.
به گفته وی این پرنده شكاری كه به دلیل مجروح شدن قادر به پرواز و ادامه زندگی در طبیعت نبودند تحت مراقبت و نگهداری قرار گرفته و پس از مداوا در یكی از زیستگاه های این شهرستان رهاسازی شدند.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست دهگلان با قدردانی از دوستداران محیط زیست این شهرستان در تحویل پرندگان مجروح و بیمار موجود در طبیعت گفت: بازگشت دوباره این پرندگان به طبیعت می تواند در حفظ بقای این گونه های نادر در منطقه مفید باشد.
عقاب طلایی (golden eagle) با نام علمی (Aquila chrysaetos)، از خانواده Accipitrida بوده و یكی از باشكوه ترین پرندگان شكاری در دنیا به شمار می رود و اندازه طول بدن این پرنده 75 تا 83 سانتیمتر و پهنای دو بال آن بین 190 تا 230 سانتیمتر است.
زیستگاه این نوع پرنده كوهسارهای كم گیاه و خشك و گاهی جنگل های كوهستانی، صخره های ساحلی و دشتهاست و روی لبه پرتگاه ها و گاهی روی درخت آشیانه می سازد و از جمله پرندگان بومی ایران است.
سارگپه با نام انگلیسی (Long-legged Buzzard)، نام علمی (butte ruinous) از راسته شاهین سانان و تیره عقابیان بوده كه طول 60 تا 65 سانتیمتر و رنگ پر و بال بسیار متنوع از قهوه ای مایل به خرمائی پررنگ با سطح شكمی كرم رنگ و رگه رگه تا تقریبا سیاه با سطح شكمی قهوه ای خیلی پررنگ، سر پرنده بالغ معمولاˈ كمرنگ، دم اغلب دارچینی و بدن راه راه عرضی دارد.
در پرواز، سطح شكمی این پرنده سفیدرنگ به نظر می آید، ولی نوك و خم بال ها و رانهایش تیره رنگ است.
این پرنده در مناطق مختلف از جمله استپ ها، دشت های وسیع خشك و گاهی در كوهستان دیده می شود و معمولا' روی زمین و گاهی روی درخت ها آشیانه می سازد.
سارگپه پرنده بومی ایران است و در زمره پرندگان حمایت شده قرار دارد.
20 هزار هكتار منطقه حفاظت شده بدرو پریشان قروه در محدوده شهرستان دهگلان قرار دارد..
شهرستان دهگلان در 45 كیلومتری شرق سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
3020/1904
**خبرنگار: عبدالله رحمانی/**انتشاردهنده: مسعود احمدی
۰ نفر