۲ آذر ۱۳۹۵، ۲۱:۲۲
کد خبر: 82318553
T T
۰ نفر
ادامه انتقادهای سریالی چندعضو شورای شهر بجنورد به حوزه فنی استانداری

بجنورد- ایرنا- شماری از اعضای شورای اسلامی شهر بجنورد در ادامه اظهارات گلایه آمیز خود از عملكرد دفتر فنی استانداری خراسان شمالی، این بار تعلل در جانمایی و ساخت پایانه مسافربری این شهر را دستمایه انتقادهای تند و تیز خود قرار دادند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دهه 80 و در زمان تصدی شورای سوم بود كه شهرداری بجنورد بخشی از زمین فعلی پایانه مسافربری را برای ساخت استانداری واگذار كرد و به دنبال آن مقرر شد كه پایانه جدید این شهر در مكانی دیگر احداث شود. اگرچه اندكی بعد،عملیات ساخت این پایانه در اراضی محدوده روستای «لنگر» و حاشیه كنارگذر شمالی بجنورد آغاز شد، اما به دلیل فاصله زیاد آن تا شهر و پیش بینی كارشناسان از بی رونقی پایانه جدید و دشواری دسترسی مردم به آن، این پروژه نیمه كاره رها شد؛ هرچند در آن مقطع گفته شد برای احداث آن تا این مرحله، حدود 10 میلیارد ریال صرف شده است.
حالا هم اگرچه نشست عصر سه شنبه شورای شهر بجنورد به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد اعضای حاضر در جلسه رسمیت نیافت، اما گفته های چهار عضو شورا درباره ساخت پایانه جدید مسافری این شهر، سوژه خبرنگاران شد تا دست خالی صحن شورا را ترك نكرده باشند!
«اعظم السادات افشین فر» از اعضای شورا ابتدا گزارش مختصری از روند جلسات مشترك با استانداری در خصوص پایانه مسافربری ارائه كرد. به گفته وی، در جلسه اخیر درخصوص مكان یابی پایانه در ابتدای جاده بجنورد به مشهد، بحث و مقرر شده است كه ادامه مذاكرات پس از تعطیلات پیش رو انجام شود. وی همچنین یادآور شد كه پیش از این مقرر شده بود، «پایانه مركزی شهر برای افق جمعیتی 25 سال آینده بجنورد» ساخته شود، اما اینك شورا و شهرداری «حتی به ساخت 2 پایانه متوسط یا غیرمتمركز هم رضایت داده اند» كه یكی از آن ها در حاشیه جاده مشهد و دیگری در محدوده جاده تهران باشد.
اوایل اردیبهشت سال گذشته بود كه «محمدحسین علی ‌نیا» معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار هم از جانمایی پایانه مسافربری جدید در شرق بجنورد خبر داد و گفت: «جانمایی ترمینال جدید مركز استان از سوی شورای شهر پیش‌بینی شده است و شهرداری باید برای تملك آن اقدام كند». به گفته وی، برای مسیرهای غربی و جنوبی مركز استان هم «ایجاد پایانه‌های جدیدی در دستور كار قرار دارد». وی اضافه كرد: پروژه ناتمام ترمینال جدید در حاشیه كنارگذر شمالی «به سبب مسافت 15 كیلومتری از شهر و عدم دسترسی، مناسب نیست» و فقط به دلیل «رایگان بودن زمین» و بدون ملاحظه دوری آن از شهر اجرا شده و اكنون «عملاً قابل تكمیل و اجرا نیست».
به گزارش ایرنا، در واكنش به گفته های «افشین فر» در این جلسه، «مهدی محمدی» عضو دیگر شورا با اظهار نگرانی از این كه این طرح «مشمول مرور زمان شود»، گفت: بعد از چند سال حالا گفته می شود كه این مسئله باید در گفت و گو با شخص استاندار، مطرح و درباره آن تصمیم گیری شود، در حالی كه این یك قرارداد بین شورا و استانداری بوده، نه مسئله ای شخصی. وی ادامه داد: «در برابر زمینی كه در بهترین نقطه شهر به استانداری تحویل داده شد، قرار بود زمینی وسط بیابان بدهند كه همان هم هنوز محقق نشده است».
«سیدحسین نقیب» هم به عنوان عضو دیگر شورای چهارم بجنورد با ابراز تعجب از اظهارات برخی مدیران استانداری تصریح كرد: در شورای سوم با توافق استانداری مصوب شد كه «زمین و ساخت و طراحی پایانه جدید، همه با استانداری باشد». وی با افزودن این كه «هر كسی از مدیران جزیره ای عمل می كند»، گفت: «اگر مقام های استانی به سخنان و پیشنهادهای نمایندگان مردم در شورا توجه نكنند، انگار به مردم و نمایندگان آن ها پشت كرده اند و انشقاق خطرناكی بین دولتی ها با نمایندگان مردم ایجاد می شود كه برای جامعه خطرناك است».
اما رئیس كمیسیون نظارت و پیگیری حقوقی شورای شهر بجنورد كه گفته های چند هفته اخیرش درباره عملكرد دفتر فنی استانداری حاشیه ساز شده، این بار هم نوك پیكان انتقادهایش را به سوی مدیریت این حوزه گرفت و با اشاره به نطق اخیر خود درباره پاركینگ طبقاتی گفت: «موضوع ترمینال حتی وحشتناك تر از پروژه پاركینگ طبقاتی است».
«رضا فیروزه» كه ماه گذشته در نطق پیش از دستور یكی از جلسات شورا، حوزه فنی استانداری را نیازمند یك «خانه‌تكانی اساسی و شدید» توصیف كرد و مدیركل دفتر فنی را به مناظره ای در شبكه استانی اترك فراخواند، این بار گفت: در دولت قبل با تصمیم معاونت فنی وقت استانداری و با وجود مقاومت شورای سوم، «خودشان مكان یابی و اجرای فونداسیون و هزینه» كردند، ولی با تغییر دولت، مدیران جدید به این نكته رسیدند كه آنجا ترمینال پا نخواهد گرفت؛ چون «از اساس دچار مشكل است».
وی با اشاره به مصاحبه اخیر «یزدان عنبری» مدیركل دفتر فنی استانداری، در سخنانی كنایه آمیز گفت: «از تضییع حقوق مردم دم می زنند، اما مگر می شود زمین هایی كه مالكیت آن با مردم است و نه شهرداری یا دولت، حالا بیایند و بگویند كه ما مكان یابی كرده ایم و شما بروید با مالكان توافق كنید؟» وی ادامه داد: این هم یكی از «پرونده های به خواب رفته» است و بعد از یكی، دو جلسه در حوزه فنی استانداری، «به فراموشی سپرده شده و انگار یادشان رفته است كه در این باره تعهدی هم به شورا و شهرداری داده اند».
اشاره این عضو شورای شهر بجنورد به مصاحبه های اخیر «یزدان عنبری» مدیركل دفتر فنی استانداری است كه درباره پروژه به گفته او، «بغرنج» ساخت پاركینگ طبقاتی در هسته مركزی شهر، از برخی «ابهام ها» و «شفاف نبودن سهم شهرداری» سخن گفته و تصریح كرده بود: «اجازه تضییع حقوق مردم را نمی‌دهیم».
7184 / 1744 خبرنگار - محسن داوری ** انتشاردهنده : علی اصغرافتاده