تاكيد ايران و دانمارك بر گسترش سرمايه گذاري و همكاري هاي اقتصادي

كپنهاگ- ايرنا- همايش روابط ايران و دانمارك در كپنهاگ برگزار شد و مقامات و مديران شركت هاي اقتصادي شركت كننده در اين همايش بر گسترش سرمايه گذاري و توسعه همكاري هاي اقتصادي بين دوكشور تاكيد كردند.

به گزارش ايرنا، همايش روابط اقتصادي ايران و دانمارك پس از برجام با حضور گسترده انديشمندان ، فعالان اقتصادي، مسئولان سفارت جمهوري اسلامي ايران و دانشجويان در دانشگاه بازرگاني كپنهاگ سوم آذر برگزار شد و سخنرانان با اذعان براين كه چشم انداز سرمايه گذاري در ايران با توجه به ظرفيت هاي بالاي نيروي انساني و منابع طبيعي جذابيت بالايي براي شركت هاي دانماركي دارد، توافق برجام را فرصت مغتنمي براي سرمايه گذاران اين كشور جهت حضور در طرح هاي اقتصادي ايران اعلام كردند.
مرتضي مراديان سفير جمهوري اسلامي ايران در دانمارك در اين همايش اظهار كرد: برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) بعنوان اقدامي موثر در لغو تحريم ها، ورود مجدد ايران به اقتصاد جهاني را تسهيل كرده است.
وي افزود: پس از اجراي برجام حجم روابط دو كشور ايران و دانمارك بيش از 60 درصد افزايش نشان داده و در واقع برجام نقطه عطفي در روابط ايران و كشورهاي اروپايي از جمله دانمارك محسوب مي شود .
سفير ايران در دانمارك تبادلات اقتصادي پسا برجام و سفر هيئت هاي تجاري و سياسي كشورهاي مختلف به ايران را حاصل توافق هسته اي دانسته و چشم انداز رشد اقتصادي و حضور ايران در بازار جهاني را روشن ارزيابي كرد.
وي با اشاره به روابط تجاري بين ايران و دانمارك در طول ساليان گذشته از شركت هاي دانماركي دعوت كرد، سرمايه گذاري و شركت در پروژه هاي مشترك را در دستور كار خود قرار دهند تا بتوانند حضور پررنگ تري در بازار رو به رشد و بزرگ ايران داشته باشند.
وي همچنين با اشاره به شروع همكاري و سرمايه گذاري شركت هاي دانماركي در ايران در زمينه هاي انرژي، كشاورزي، معدني، لبني و دارويي و افتتاح دفاتر نمايندگي اين شركت ها در تهران، روابط اقتصادي دوكشور را روبه جلو توصيف كرد.
در ادامه همايش سعد مومني، از مديران شركت داروسازي نوونورديسك ( بزرگترين توليد كننده انسولين در جهان) گفت: نيروي انساني تحصيل كرده ، جمعيت و موقعيت جغرافيايي ايران بعنوان دلايل عمده انتخاب اين كشور جهت سرمايه گذاري از طرف شركت دانماركي است.
وي تاكيد كرد: در اين طرح علاوه بر تامين نياز داخلي ايران، بخشي از توليدات اين كارخانه به بازار منطقه هم صادر خواهد شد.
پدر توس كريستن سن، مدير ارشد شركت اف.ال.اشميت ( ساخت كارخانه سيمان ) نيز در اين همايش با اشاره به فعاليت هاي اين شركت در بازار ايران از سال 1933 و احداث نزديك به 30 كارخانه سيمان در ايران تاكيد كرد و گفت : هم اكنون ايران در ساخت بسياري از تجهيزات كارخانه هاي سيمان خودكفا بوده و سطح دانش متخصصان ايراني بسيار بالاست .
وي افزود: همكاري خوبي در زمينه معدن و طرح هاي آموزشي بين دوطرف در جريان است و همكاري در ساير زمينه هاي فني توسعه خواهد يافت.
سورن تيلگارد، متخصص حقوقي در زمينه تحريم در اين همايش،با اشاره به تحريم هاي آمريكا و اروپا و قطعنامه هاي تحريمي سازمان ملل متحد در طول يك دهه گذشته عليه ايران و برداشته شدن بخش عمده اي از اين تحريم ها بعد از توافق هسته اي ايران با كشورهاي پنج بعلاوه، تاكيد كرد:هم اكنون فعاليت هاي اقتصادي با ايران با رعايت محدوديت هاي در نظر گرفته شده امكان پذير است .
سام جلائي، وكيل بخش خاورميانه و ايران از شركت حقوقي مگنوسن نيز در اين همايش با تشريح سيستم قضايي ايران به تشريح سهولت سرمايه گذاري و سود سرمايه در ايران پرداخت.
وي با اشاره به قانون سرمايه گذاري خارجي در ايران و جاذبه هاي مناطق ويژه اقتصادي، ايران را آماده پذيراي سرمايه گذاران و شركت هاي داراي فناوري مورد نياز ايران دانست.
اين همايش با پرسش دانشجويان و پاسخ سخنرانان بويژه سفير كشورمان در زمينه فعاليت هاي اقتصادي ، جايگاه زنان در اقتصاد ايران و شرايط مناسب ايران براي سرمايه گذاري شركت هاي دانماركي پايان يافت.
شبك**1983 **دريافت كننده:مرتضي رنجبران **انتشار دهنده :سيد محمد باقر نوربخش
۰ نفر