«وحید احمد كامرانی» رئیس اداره برق هرات روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت كه این میزان برق بر اساس قراردادی میان ایران و افغانستان وارد شبكه برق استان هرات می شود.
وی افزود كه در حال حاضر برق مصرفی هرات 177 مگاوات است كه 47 درصد آن را تركمنستان تامین می كند و 18 درصد تولید داخلی است كه از محل سد «سلما» تامین می شود.
مسئولان وزارت انرژی وآب افغانستان گفته اند كه استان هرات نیازمند 300 مگاوات برق است و قصد دارند كه این میزان كمبود برق را در آینده با افزایش برق تولیدی از سد سلما برطرف كنند.
با این حال شهروندان اغلب مناطق هرات گفته اند كه دچار خاموشی نیستند. بسیاری از مردم افغانستان به دلیل ارزانی، ترجیح می دهند از چوب و ذغال سنگ برای گرم كردن خانه های خود استفاده كنند.
قیمت برق مصرفی در افغانستان نسبت به سال گذشته دست كم 25 درصد افزایش یافته است كه این رقم برای مشتركان پرمصرف گاه به سه برابر می رسد.
اغلب استان های افغانستان از جمله كابل پایتخت این كشور با خاموشی های متعدد برق مواجه هستند و كابل در شبانه روز بین 8 تا 12 ساعت فاقد برق است.
برق شهرك صنعتی هرات نیز از ناحیه ایران تامین می شود و برق وارداتی ایران باعث رشد سرمایه گذاری و افزایش تولید محصولات داخلی در این شهر شده است.
شهرك صنعتی هرات دارای بیش از 200 واحد تولیدی كوچك، متوسط و بزرگ است و علاوه بر تامین برخی از كالاهای مورد نیاز افغانستان، باعث اشتغال هزاران نفر از زنان و مردان غرب این كشور شده است.
مسئولان اداره برق هرات گفته اند كه به دنبال ظرفیت سازی های جدید برای افزایش واردات برق از ایران و یا استفاده بیشتر از برق تولیدی سد سلما هستند.
اساق*292*1610*1590
انتشار دهنده: محمد حسن دوستارگان
هرات - ایرنا - جمهوری اسلامی ایران 112 مگاوات از برق مصرفی استان هرات واقع در غرب افغانستان را تامین می كند كه این رقم 60 درصد برق مصرفی این استان را تشكیل می دهد.