۱۰ شهریور ۱۳۹۹، ۱۷:۰۷
کد خبر: 83968748
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

افغانستان همچنان نیازمند به واردات برق است

۱۰ شهریور ۱۳۹۹، ۱۷:۰۷
کد خبر: 83968748
افغانستان همچنان نیازمند به واردات برق است

تهران - ایرنا - بر اساس اطلاعات ارئه شده توسط شرکت برق "برشنا" افغانستان، این کشور سالانه حداقل ۲۸۰ میلیون دلار برای واردات ۶۷۰ مگاوات برق از ایران، ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان پرداخت می کند با این وجود همچنان با مشکل کمبود برق به ویژه در مناطق روستایی مواجه است.

به گزارش شبکه خبری طلوع نیوز افغانستان: با وجود واردات برق از دیگر کشورها، آمار نشان می‌دهند که در حال حاضر تنها در حدود ۳۵ درصد از شهروندان افغانستان به برق دسترسی دارند.
«وحیدالله توحیدی»، سخنگوی شرکت برشنا در این باره گفت: «سالانه ۲۶۰ تا ۲۸۰ میلیون دلار– با توجه به ظرفیت جذب – برق وارد می کنیم.
پیش از این، دولت افغانستان به‌ ویژه شرکت برشنا متعهد شده بود که تا سال ۲۰۱۵میلادی میزان دسترسی مردم به برق را در شهرها تا ۸۰ درصد و در روستاهای افغانستان به ۳۰ درصد می رسانند.

وزارت صنایع و معادن افغانستان می‌گوید که در کنار کاستی های شرکت برشنا برای تأمین برق شهروندان افغان، در حال حاضر کمبود برق برای صنایع از بزرگ‌ترین چالش‌ها در این بخش است.
«رحیم‌الله سمندر»، مدیرعامل این وزارتخانه اعلام کرد: «در کابل ۱۱۰ مگاوات برق داریم که ۹۰ مگاوات آن برای صنایع مصرف می شود، اما ما ۱۱۵ مگاوات نیاز داریم. ما همچنین برای استان ها به چند صد مگاوات برق نیاز داریم، در برخی مناطق کارخانه ها تنها ۶ ساعت در روز می توانند کار کنند.»
شماری از اقتصاددانان می‌گویند که دولت افغانستان باید از منابع بزرگ تولید برق در کشور استفاده کند و اگر طی ۱۸ سال گذشته یک نیروگاه بزرگ تولید برق در کشور ساخته می‌ شد نیاز به خرید سالانه صدها میلیون دلار برق از کشورهای همسایه نبود.
پس از توقف صادرات برق از تاجیکستان به افغانستان به دلیل نیازهای داخلی در ماه ژوئیه (تیر- مرداد)، کابل با کمبود برق مواجه شده است.

دولت افغانستان چندی پیش تفاهم‌نامه تولید ۵۲ مگاوات برق از گاز شبرغان را با یک شرکت خصوصی داخلی به نام «بیات پاور» به امضا رسانده بود.  براساس طرح اولیه، شرکت بیات گروپ در مرحله اول ۵۲ مگاوات برق، در مرحله دوم ۱۰۰ مگاوات و در مرحله سوم میزان تولید را به ۱۹۲ مگاوات برق خواهد رساند ولی شورای عالی اقتصادی افغانستان تولید ۵۲ مگاوات برق را تأیید کرده بود.
علاوه بر آن، قرارداد احداث نیروگاه گازی دیگری میان وزارت انرژی و آب افغانستان و شرکت خصوصی "غضنفرگروپ" نیز امضا شده بود که ارزش این پروژه ۷۵ میلیون دلار اعلام و برق تولیدی آن حدود ۵۰ مگاوات اعلام شده است.

اکنون افغانستان نزدیک به ۷۰ درصد برق مورد نیازش را از کشورهای ایران، ترکمنستان، تاجیکستان و ازبکستان وارد می‌کند و نزدیک به ۳۰ درصد برق مورد نیاز این کشور نیز از تولیدات داخلی تأمین می‌شود. براساس اعلام  شرکت برشنا، این شرکت سالانه از کشورهای ایران، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان یک هزار مگاوات برق خریداری می‌کند ولی نیاز این کشور دو هزار مگاوات است.

گرانی برق در افغانستان موجب شده است که اهالی این کشور کمتر از دستگاه های سرما ساز برقی استفاده کنند. فقط متمولین  و خارجی های مقیم این کشور از پس مخارج استفاده از این دستگاه ها برمی آیند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha