كيانوش همداني روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، با بيان اينكه مطالعه جديد نشان مي دهد كه فيبر درون غلات به مقابله با عفونت روده كمك مي كند، افزود: بدون مقدار كافي فيبر، ميكروب هاي روده شروع به خوردن ديواره روده مي كنند.
به گفته اين كارشناس تغذيه، فقر فيبر موجب مي شود ميكروب هاي روده در موش ها شروع به خوردن غشاي داخلي مخاط روده كنند.
همداني افزود: اگر اين كمبود فيبر مدت طولاني ادامه يابد، موجب فساد كامل روده شده و ممكن است اجازه دهد باكتري ها هجوم آورده و ديواره روده را عفوني كنند.
وي عنوان كرد: مصرف غلات كامل از جمله نان، برنج و پاستا مي تواند راهكار مفيدي براي تامين فيبر بدن باشد.
اين كارشناس تغذيه اظهار كرد: خوردن يك موز يا يك گلابي در روز تا چهارگرم از فيبر بدن را تامين مي كند كه معادل يك فنجان برنج قهوه اي پخته شده است.
به گفته همداني ماست نيز حاوي فيبر است و مي تواند براي مقابله با عفونت مفيد باشد.
**مصرف غلات براي مقابله با بيماري هاي قلبي
اين كارشناس تغذيه در بخش ديگري از گفت و گوي خود با ايرنا تاكيد كرد: استفاده روزانه غلات به افراد داراي اضافه وزن و كساني كه بيماري هاي قلبي دارند، توصيه مي شود.
همداني افزود: غلات مي توانند تنظيم كننده اصلي فشار خون باشند و شيوه تغذيه اي موثري براي كاهش اختلالات قلبي و عروقي بشمار مي آيند.
اين كارشناس تغذيه با بيان اينكه غلات داراي فيبر حل شونده هستند، گفت: رابطه اي بين مصرف غلات و كاهش چربيهاي داخلي بدن وجود دارد.
همداني توضيح داد: اين چربيها در لايه هاي عميق تر بدن و در اطراف ارگانهاي حياتي تجمع ميكنند و اگر تجمع اين چربيها زياد باشد امكان ابتلا به بيماريهايي از قبيل فشار خون بالا، ديابت و بيماريهاي كبدي بيشتر ميشود.
وي ادامه داد: به ازاي هر 10 گرم فيبر حل شونده بيشتري كه در طول روز مصرف ميشود، ميزان تجمع اين چربي ها حدود چهار درصد كاهش مي يابد كه اگر علاوه بر مصرف غلات، ورزش را نيز به برنامه روزانه خود اضافه كنيد كاهش چربيهاي به هفت درصد نيز مي رسد.
اين كارشناس تغذيه عنوان كرد: اگر براي صبحانه غلات مفيدي مثل نان جو مصرف كنيد، ميزان 'گليسمي' خون شما به مدت 10 ساعت متعادل ميماند.
همداني با بيان اينكه متعادل و پايين ماندن گليسمي خون براي سلامت فرد مفيد است، گفت: نوسانات و تغييرات چشمگير گليسمي خون خطر ابتلا به ديابت نوع 2، چاقي و ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي را بالا ميبرد.
وي افزود: غلات منبع خوب منگنز هستند كه نقش كليدي در 'آنزيم آنتي اكسيدان سوپر اكسيد ديسموتاز' دارند؛ اين آنزيم با راديكالهاي آزادي كه در پيري و ابتلا به بيماريهاي قلبي و سرطانها نقش دارند مقابله كرده و از آسيب ها جلوگيري مي كنند.
7445/8066 خبرنگار:سامان رحمتيان ** انتشار دهنده:علي مولوي
كرمانشاه- ايرنا- يك كارشناس تغذيه گفت: مصرف انواع غلات به دليل فيبري كه دارند خطر ابتلا به عفونت را كاهش مي دهد.