۱۳ آذر ۱۳۹۵، ۱۱:۳۶
کد خبر: 82329979
T T
۰ نفر
130 هزار هكتار بافت فرسوده در كشور نیازمند بهسازی است

زنجان - ایرنا - معاون دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار گفت: 130 هزار هكتار بافت فرسوده در كشور وجود دارد كه تمامی آنها نیازمند مناسب سازی و ساماندهی است.

منصور استادی روز شنبه در ستاد بازآفرینی پایدار شهری شهرستان زنجان افزود: برخلاف تمام تلاشی كه دولت و شهرداری ها در زمینه مناسب سازی و توانمند سازی بافت های فرسوده داشتند، اما هنوز افت منزلت مكانی شهرها ادامه دارد.
وی یادآورشد: برای رسیدن به جمع بندی مناسب و برنامه ریزی به منظور كاهش این فضاها، در سال 82، 2 سند ملی در كشور به تصویب رسید و به تبع آن توانمند سازی و ساماندهی سكونتگاه های غیر رسمی و بافت فرسوده در دستور كار دولت قرار گرفت.
معاون دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار گفت: این 2 سند، سند ملی كلان برای كشور بود و نیاز برای تهیه برش های استانی و تبدیل آن به برنامه های اجرایی در شهریور سال 90 احساس شد.
وی خاطرنشان كرد: بر اساس این اسناد، روند معمول مدیریت و چاره جویی برای این بافت ها، پاسخگو نبود و باید راهكار عملیاتی برای اجرای برنامه ها پیش بینی می شد.
استادی ادامه داد: در همین برنامه ریزی و راهكار جویی، مشخص شد كه توانمند سازی مقدم بر ساماندهی است، چرا كه با بهبود وضعیت زندگی ساكنان این منطقه، اقدام برای ساماندهی بافت و كالبد آنها، با سهولت پیش می رفت.
معاون دفتر ستاد ملی باز آفرینی شهری پایدار گفت: بر همین اساس ستاد باز آفرینی در كشور تشكیل شد و رئیس جمهوری ریاست آن را بر عهده گرفت و وزارت راه و شهرسازی به عنوان دبیرخانه آن انتخاب شد.
وی اضافه كرد: به همین ترتیب در استان ها، استاندار رئیس ستاد و اداره كل راه و شهرسازی دبیرخانه ستاد تعیین شد.
استادی ابراز كرد: وظیفه سیاست گذاری و هماهنگی با ستاد ملی و به تبع آن اجرا و برنامه ریزی در برش های استانی با ستادهای استانی است.
معاون دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار گفت: هر چه از سطح ملی به محلی نزدیك می شویم، برنامه ریزی بیشتر خاصیت كاربردی پیدا می كند.
وی با بیان اینكه اعتبارات پیش بینی شده، شناور است، افزود: هر شهری كه نتواند اعتبار پیش بینی شده را جذب كند، آن مبالغ به سایر شهرهایی كه توان جذب بیشتری دارند، سوق پیدا می كند.
استادی به وجود خط مشی بازآفرینی شهری در كشور اشاره كرد و یادآورشد: 2 هزار و 300 محدوده ناكارآمد در كشور وجود دارد و برنامه ریزی ها بر این اساس انجام شده است كه سالانه 270 محدوده شهری در اولویت بازآفرینی و تعیین تكلیف قرار می گیرد و اقدامات ویژه ای برای آنها انجام می شود.
معاون دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار گفت: در هر میزان كه هم افزایی و هماهنگی بیشتری میان دستگاه های متولی و دارای مسئولیت وجود داشت به همان میزان در سطح بیشتری می توان جریان توانمند سازی و ساماندهی بافت فرسوده و سكونتگاه های غیر رسمی را دنبال كرد.
ساماندهی بافت فرسوده و سكونتگاه های غیر رسمی دومین اولویتی است كه از سوی رهبری برای بهبود وضعیت اجتماعی در كشور ابلاغ شده است.
3001/6085
خبرنگار: مینا افشاری** انتشار دهنده: رویا رفیعی
۰ نفر