دكتر محمد كاظم زاده روز شنبه در گفت و گو باخبرنگار ايرنا افزود: مصرف غذاهاي حاوي چربي اشباع شده، كلسترول و رژيمي كه چربي آن بالا است ميتواند خطر ابتلا به سرطان هاي پستان، پروستات، كولون و ركتوم را افزايش دهد.
وي اضافه كرد: امروزه الگوهاي غذايي پرچرب و نيز حاوي شيريني و غذاهاي شيرين فاقد مواد مغذي و معدني است و به افزايش سرطان كمك مي كند.
كاظم زاده با تاكيد بر لزوم مصرف گوشت هاي كم چرب در برنامه غذايي روزانه ، گفت: گوشت همواره يكي از وعده هاي غذايي روزانه محسوب مي شود و بهتر است پيش از طبخ گوشت، چربي ها جدا شوند.
وي به مصرف كنندگان توصيه كرد؛ از گوشت سفيد به ويژه ماهي به جاي گوشت قرمز استفاده كنند و پيش از پخت نيز پوست و چربي آن را جدا شود.
كاظم زاده در ادامه با اشاره به لزوم استفاده از مواد لبني كم چرب گفت: محصولات لبني كم چرب داراي منابع كافي از پروتئين، ويتامينها و مواد معدني به ويژه كلسيم هستند.
وي خاطرنشان كرد: همچنين مصرف غذاهاي حاوي ويتامين A، بتاكاروتن و ويتامين C احتمال ابتلا به سرطانها را كاهش ميدهند.
وي با اشاره به جايگزين كردن ميوه ها و سبزي ها به جاي تنقلات سرخ شده، گفت: در رژيم غذايي روزانه از سبزيهاي برگي شكل و سبز تيره، زرد، نارنجي و ميوهها بويژه مركبات استفاده كنيد.
مدير نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي همدان يادآور شد: سبزي هاي خانواده كلم بيشترين كاهش دهنده ابتلا به انواع سرطانها هستند چرا كه منابع مطلوب از فيبر، ويتامينها و مواد معدني را دارند.
وي توصيه كرد: با توجه به برچسب غذاها و ميزان چربي و كالري و فيبر در آنها سعي شود برنامه غذايي مناسب روزانه مورد استفاده قرار گيرد.
هم اكنون بيش از سه هزار نفر در همدان مبتلا به انواع سرطان هستند.
7520/6993
خبرنگار: ميثم ناصرنژاد** انتشار دهنده:اكبر بهاروند
همدان- ايرنا- مدير نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي همدان گفت: براساس تحقيقات پزشكان غذاهاي پرچرب ابتلا به سرطان را افزايش مي دهد.