به گزارش ايرنا، محمدرضا مرواريد روز يكشنبه در چهارمين كنگره تاريخ معماري و شهرسازي استان ايلام در دانشگاه ايلام اظهار كرد: مردم اين روستا خانه هاي خود را بر روي آثار تاريخي ارزشمند مربوط به دوران ساساني و قرون اوليه اسلامي ساخته اند كه ضمن ايجاد مشكلات عديده براي ساكنان به تخريب آثار تاريخي نيز منجر شده است.
وي تاكيد كرد: ساكنان اين روستا بايد به يك سايت جديد اسكان منتقل شوند و در اين زمينه نيازمند همكاري و همراهي سازمان ميراث فرهنگي هستيم.
استاندار ايلام گفت: اين استان با برخورداري از تاريخ و تمدن هفت هزار ساله آنطور كه بايد مورد توجه قرار نگرفته است و در حاليكه بسياري از كشورهاي دنيا با گذشته چند صد ساله و يا چندين دهه خود شمار زيادي از گردشگران را جلب مي كنند ما با اين همه پيشينه تاريخي كار خاصي انجام نداده ايم.
مرواريد اظهار كرد: هم اكنون آثار تاريخي و ميراث فرهنگي ارزشمند ما در اثر بي توجهي و ساخت و سازهاي غير مجاز و ناهمگون در حاشيه و حريم آنها دچار خسارت هاي جبران ناپذير شده اند.
وي تاكيد كرد: بسياري از كشورهاي دنيا بافت هاي قديمي و تاريخي خود را حفظ كرده و بدون اينكه به آنها آسيبي برسد معماري هاي مدرن و جديد خود را در كنار اين بافت ها ايجاد كرده اند.
استاندار ايلام با بيان اينكه افراد با ورود به بسياري از شهرهاي كشورمان از اينهمه ساختمان قد و نيم قد دچار سرگيجه مي شوند، تاكيد كرد: جامعه معماران ما بايد بر روي هارموني و زيبايي كلي شهرها نيز كار كنند و هدف آنها تنها ساخت يك بناي زيبا نباشد.
مرواريد اظهار كرد: بسياري از ساختمان هاي ما به صورت تكي زيبا و چشم نواز هستند اما در قالب يك مجموعه شهري هيچگونه زيبايي ندارند و افراد با ورود به شهرهاي ما نه تنها هيچگونه لذتي نمي برند بلكه از اينهمه شلوغي و بي نظمي بصري دچار مشكل و عذاب مي شوند.
وي تاكيد كرد: بايد شيوه معماري سنتي و اصيل ايراني اسلامي در ساخت منازل و شهرهاي ما احيا شود تا آرامش و زيبايي به شهرها بازگردد.
رئيس دانشگاه ايلام نيز در اين كنگره گفت: فراهم كردن زيرساخت توريسم مذهبي بايد از سوي مسئولان سازمان ميراث فرهنگي مورد توجه قرار گيرد.
محمد علي اكبري با تاكيد بر اينكه اردوهاي راهيان نور از قابليت لازم براي توريسم جهاد و شهادت برخوردار است، اضافه كرد: استان ايلام قابليت حضور توريسم دفاع مقدس را دارد و ما نيز در اين راستا حمايت از رشتههاي گردشگري را در دستور كار قرار دادهايم.
وي اظهار كرد: در دانشگاه ايلام راهاندازي مركز ايلام شناسي و مطالعات ايلام و برگزاري استارت آپ در حوزه گردشگري در دست اقدام است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان ايلام نيز گفت: معماري اصيل و سنتي ما در كشور به فراموشي سپرده شده است و نوع معماري و شهرسازي ما ايراني و اسلامي نيست.
عبدالمالك شنبه زاده اظهار كرد: بكارگيري شيوه معماري ايراني اسلامي در ساخت بناها باعث ايجاد آرامش در انسان مي شود و اكنون با وجود آسايش فراوان افراد از داشتن آرامش در خانه هاي خود محروم هستند.
وي تاكيد كرد: استفاده از نماي سنتي و اصيل ايراني اسلامي در شهرها بايد به قانون تبديل شود و شهرداري ها سازندگان را به اجراي آن ملزم كنند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان ايلام گفت: شهرهاي تاريخي سيمره و سيروان مجموعه هاي كم نظيري هستند كه قابليت ثبت در ميراث جهاني يونسكو را دارند اما مظلوم واقع شده و مورد بي توجهي قرار گرفته اند.
شنبه زاده افزود: مسئولان سازمان ميراث فرهنگي بايد اين 2 شهر تاريخي منحصر بفرد را در رديف اولويت هاي كاري خود قرار دهند.
به گزارش ايرنا، چهارمين كنگره تاريخ معماري و شهرسازي استان ايلام در هشت محور شامل فرهنگي، طبيعي، شهرها و روستاهاي تاريخي، منظر فرهنگي و منظر شهري تاريخي، سازه در تاريخ معماري و شهرسازي، باستان شناسي، معماري و شهر سازي، ميراث معماري و شهرسازي مدرن، ميراث آب و كشاورزي، ميراث فرهنگي ناملموس، راه هاي فرهنگي و عناصر وابسته در دانشگاه ايلام برگزار شد.
23 مقاله ارسالي برتر در اين كنگره به صورت سخنراني و پوستر ارائه شد كه به عنوان كتاب مجموعه مقالات كنگره معماري و شهرسازي چاپ مي شود.
همچنين مقالات برگزيده نيز به كنگره ملي ارسال خواهد شد و در صورت برگزيده شدن در كنگره ملي مجوز چاپ در مجلات معتبر ملي و بين المللي و آي اس آي را دريافت خواهند كرد.
خبرنگار:معصومه اميدي** انتشار دهنده : شهريار حيدري فر
6032/6034
استاندار ايلام: مسئولان سازمان ميراث فرهنگي براي جابجايي روستاي تاريخي سرابكلان همكاري كنند
۱۴ آذر ۱۳۹۵، ۱۵:۳۵
کد خبر:
82332040
ايلام - ايرنا - استاندار ايلام از مسئولان سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور خواست در زمينه جابجايي ساكنان روستاي تاريخي سرابكلان اين استان همكاري كنند و گفت: اين روستا بر روي شهر تاريخي سيروان قرار گرفته است و جابجايي ساكنان آن ضروري است.