به گزارش ایرنا به نقل از رسانه های خبری منطقه، سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی در این نشست طی سخنانی گفت: تلاش ها برای پایان دادن به بحران یمن و برقراری امنیت و ثبات در این كشور تحت رهبری دولت قانونی(دولت مستعفی) ادامه دارد.
وی كه كشورش رهبری ائتلاف عربی در حمله به یمن را بر عهده دارد و متهم به حمایت از گروه های تروریستی در سوریه است، اوضاع خاورمیانه را پیچیده خواند و خواستار تلاش كشورهای های عضو این شورا برای برقراری امنیت و ثبات منطقه شد.
ملك سلمان در عین حال خاطرنشان كرد كه جامعه بین الملل باید برای جلوگیری از خونریزی و یافتن راه حل سیاسی كه تضمن كننده امنیت و ثبات و حفظ تمامیت اراضی سوریه باشد، تلاش كند.
شیخ صباح الاحمدالجابر الصباح امیر كویت نیز بر راه حل سیاسی در سوریه و حفظ تمامیت ارضی این كشور تاكید كرد.
قرار است در سی و هفتمین نشست سران شورای همكاری خلیج فارس مسائلی از جمله تقویت همكاری های مشترك، بحران سوریه و یمن و نیز موضوع ایران بررسی شود.
عربستان ، كویت ، امارات ، قطر ، بحرین و عمان 6 كشور عضو شورای همكاری خلیج فارس هستند.
این در حالی است كه بنا بر اساس اعلام برخی رسانه ها، كشورهای عرب حوزه خلیج فارس به منظور كنار گذاشتن كشور عمان از این شورا به دلیل موضعگیری اش در مورد دو جنگ جاری در یمن و سوریه تصمیم گرفته اند تا طرح تشكیل گروهی موسوم به اتحادیه كشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در این نشست مورد بررسی قرار دهند.
رژیم آل سعود در پی اتخاذ سیاست های پر اشتباه منطقه ای خود بویژه حمله همه جانبه به یمن، خسارت های سنگین سیاسی و اقتصادی متحمل شده است كه می كوشد با جلب حمایت كشورهای منطقه، كشورهای كوچك حاشیه خلیج فارس را با سیاست های خود همسو كند.
ترزامی نخست وزیر انگلیس كه برای اولین بار پس از روی كار آمدن، از كشورهای حاشیه خلیج فارس دیدن می كند، در اجلاس دو روزه سران شورای همكاری خلیج فارس حضور می یابد.
شبد**1480**غلامرضا رفیع**انتشار دهنده: اسماعیل جهانبخش
تهران - ایرنا - سی و هفتمین نشست سران كشورهای عضو شورای همكاری خلیج فارس روزسه شنبه در منامه پایتخت بحرین آغاز به كار كرد.