به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي فيز، ترموسفر، لايهي چهارم جو زمين است و در بالاي آن آخرين لايهي اتمسفر به نام يونوسفر قرار دارد.
يافته محققان دانشگاه ايلينويز كه گزارش آن در مجله Nature Communications منتشر شده است، درك فعلي از توزيع هيدروژن و واكنش آن را با ساير تركيبات اتمسفري به طور قابل توجهي تغيير مي دهد.
اتم هاي هيدروژن به اين خاطر كه بسيار سبك هستند، مي توانند به راحتي بر نيروي گرانشي يك سياره غلبه كرده و به طور دائم در فضاي بين سياره اي تحرك داشته باشند.
فرار مستمر اتم هاي هيدروژن در اتمسفر يكي از دلايلي است كه توضيح مي دهد چرا مريخ، سياره خواهر زمين، اكثر آب خود را از دست داده است.
علاوه بر اين، اتم هاي هيدروژن نقش حياتي در فيزيك حاكم بر جو فوقاني زمين دارند و همچنين به عنوان يك سپر مهم محافظتي براي تجهيزات فناورانه، مانند ماهواره هاي متعدد در مدار پايين زمين، عمل مي كنند.
لارا والدروپ استاد يار مهندسي برق و كامپيوتر و محقق ارشد اين پروژه گفت: فرض بر اين بوده است كه اتم هاي داغ هيدروژن در ارتفاع هاي بسيار بالا - بالاتر از چند هزار كيلومتر- وجود دارند اما يافته ما دال بر وجود آنها در ارتفاع پايين 250 كيلومتري واقعا شگفت انگيز است.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان*انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me/
تهران-ايرنا- محققان موفق به كشف اتم هاي داغ هيدروژن اتمي در لايه فوقاني جو زمين به نام 'ترموسفر' شدند.