۱۷ آذر ۱۳۹۵، ۱۷:۴۱
کد خبر: 82337091
T T
۰ نفر
اشتغالزايي و ثروت آفريني با توسعه معادن و صنايع معدني

كرمان - ايرنا - اقتصاد مقاومتي فرصتي براي توسعه معادن و صنايع معدني كشور فراهم كرده است و بهره برداري صحيح از اين منابع خدادادي، نقش موثري در اشتغالزايي و ثروت آفريني دارد.

به گزارش ايرنا استان كرمان اكثر مواد معدني را در خود جاي داده و از اين نظر در كشور منحصر به فرد است.
به گفته علي اصغر پورمند مديرعامل شركت تخصصي توسعه معادن و صنايع معدني خاورميانه (ميدكو)، يكي از امتيازات و نقاط قوت اين شركت در كرمان اين است كه در جهت كاهش قيمت تمام شده محصولات، كارخانه هاي فرآوري و توليد را در محل معدن احداث كرده به شكلي كه كارخانه توليد كنسانتره و گندله جلال آباد شهرستان زرند فقط چهار كيلومتر با معدن فاصله دارد.
شركت ميدكو براي معرفي مدل توسعه اي خود اقدام به برگزاري يك تور خبري متشكل از خبرنگاران تهران و كرمان طي روزهاي سه شنبه و چهارشنبه (امروز) براي بازديد از معادن و صنايع معدني استان كرمان كرد.
مدير مجموعه فولادسازي و احياي ايرانيان بردسير در اين بازديد گفت: اين مجموعه در زميني به مساحت 150 هكتار راه اندازي شده و در برنامه هاي بعدي به 250 هكتار توسعه داده خواهد شد.
مجيد فيض بخشيان افزود: تاكنون براي كارخانه احياي مستقيم 90 ميليون يورو و براي واحد توليد فولاد 130 ميليون يورو هزينه شده است.
وي با بيان اينكه بيشتر تاسيسات اين مجموعه در داخل كشور توليد شده است خاطرنشان كرد: فقط برخي از قطعات دستگاهها از خارج كشور تامين شده است.
وي با تاكيد بر اينكه اولويت استخدام با جوانان بومي شهرستان بردسير است عنوان كرد: در حال حاضر 410 نفر در اين مجموعه مشغول به كار هستند و در آينده اين تعداد به يكهزار نفر افزايش مي يابد.
وي با اشاره به ظرفيت توليد 800 هزار تني احياي مستقيم تصريح كرد: ظرفيت توليد فولاد در مجموعه بردسير يك ميليون تن در سال مي باشد.
مدير پروژه فولادسازي زرند در بازديد گروه خبري از اين مجموعه گفت: اين مجتمع فولادسازي بيش از 71 درصد پيشرفت فيزيكي دارد و سالانه 800 هزار تن كك توليد خواهد كرد و به زودي يك واحد 400 هزار تني كك نيز راه اندازي مي شود.
محمود فرودنيا بيان كرد: در مجموعه هاي ميدكو نصب سيستم غبارگير و پايش آنلاين در اولويت قرار دارد و اين سيستم در همه قسمت هاي كارخانه نصب شده است.
وي با اشاره به نزديكي كارخانه با معادن ذغال خاطرنشان كرد: معادن ذغالسنگ از 30 كيلومتري كارخانه شروع مي شود و تا 150 كيلومتر ادامه دارد.
وي با اشاره به سيستم كوره بلند كارخانه گفت: اين كارخانه دومين كوره بلند كشور است و مزيتي كه كوره بلندها دارند اين است كه انعطاف زنجيره فولاد را بسيار بالا مي برند.
مدير مجتمع جلال آباد زرند نيز گفت: اين كارخانه، خوراك فولادسازي زرند را توليد و تامين مي كند.
منوچهر ترابي پاريزي افزود: اين كارخانه سالانه چهار ميليون تن كنسانتره آهن توليد مي كند و به طور مستقيم براي 683 نفر اشتغالزايي كرده است.
وي بيان كرد: با تكميل پروژه ها ميزان اشتغالزايي به يكهزار و 200 نفر افزايش مي يابد.
مدير مجتمع جلال آباد با اشاره به كارخانه گندله سازي اين مجموعه گفت: در اين كارخانه روزانه پنج هزار تن گندله براي كارخانه هاي احيا توليد مي شود.
وي تصريح كرد: مجموعه جلال آباد در زميني به مساحت 202 هكتار احداث شده و همچنين كارخانه فرآوري زغال سنگ در منطقه پابدانا نيز ظرفيت فرآوري 550 هزار تن ذغال را در سال دارد.
ترابي پاريزي افزود: كارخانه پخت سنگ آهك زرند سالانه 400 هزار تن آهك و دولوميت توليد مي كند.
شركت ميدكو همچنين چهار ميليون تن كنسانتره سنگ آهن و 2 ميليون و 500 هزار تن گندله در شهرستان سيرجان توليد مي كند.
از آنجا كه مهمترين نياز كارخانه هاي توليد صنايع معدني، مواد اوليه با كيفيت و ارزان قيمت است بيشتر معادن و كارخانه ها براي اينكه قيمت تمام شده محصول خود را كاهش دهند مواد اوليه صنايع خود را از خارج كشور تهيه يا اينكه محصولات معدني را به صورت خام صادر مي كنند اين در حالي است كه با نگاهي متفاوت مي توان با استفاده صحيح از ظرفيت هاي داخلي از خام فروشي جلوگيري و با توليد ثروت اشتغالي پايدار براي جوانان كشور ايجاد كرد.
شركت هلدينگ توسعه معادن و صنايع معدني خاورميانه (سهامي عام) به منظور سرمايه گذاري و توسعه در بخش معادن و صنايع معدني كشور، با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار و پذيره نويسي عمومي آذرماه سال 1386 آغاز به كار كرد.
اين شركت با يكهزار ميليارد ريال سرمايه اوليه كار خود را شروع كرده است و امروز سرمايه اي بالغ بر 20 هزار ميليارد ريال دارد.
بانك پاسارگاد پشتوانه مالي ميدكو و از سهامداران آن بوده و اين مجموعه با استفاده از تسهيلات بانكي داخلي و فاينانس هاي خارجي تاكنون در بخش معادن و صنايع معدني بالغ بر 200 هزار ميليارد ريال سرمايه گذاري كرده است.
همچنين در پي انتخاب استان كرمان به عنوان پايلوت اقتصاد مقاومتي كشور و تقسيم اين استان به هشت منطقه (زون) اقتصادي، مديريت توسعه شهرستان زرند و كوهبنان در شمال استان به شركت ميدكو واگذار شده است.
خبرنگار: كميل بهشتيان ** انتشار دهنده: رسول محمدحسني
7429/3028