به گزارش ایرنا مرتضی براری روز جمعه در آیین بهره برداری از 22 طرح حوزه IT در كردستان كه با حضور محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شد افزود: این وزارتخانه برای توسعه زیرساخت های ارتباطی استان برنامه های خود را در سه محور توسعه خدمات ارتباطی نوین تلفن ثابت، تلفن همراه و توسعه فیبر نوری طرح ریزی كرده است.
وی با اشاره به اینكه فیبر نوری كردستان به استان های كرمانشاه و آذربایجان غربی نیز توسعه پیدا می كند افزود: در بخش توسعه تلفن ثابت نیز وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تفاهم نامه های خود را تنها در كردستان منعقد كرده كه اكنون توسعه خدمات در 139 روستا درحال انجام است و در 119 روستای دیگر نیز تا پایان سال آغاز می شود.
به گفته وی، در بخش توسعه خدمات تلفن همراه نیز تاكنون 564 سایت نسل های اینترنت تلفن همراه توسعه، بهسازی و نوسازی شده و تا پایان سال نیز در 821 سایت جدید این خدمات اجرا می شود.
وی با اشاره به اینكه سایت های بهسازی و نوسازی شده شامل 263 سایت نسل دوم، 162 سایت نسل سوم، 114 سایت نسل چهارم و 25 سایت ثابت نسل چهام است افزود: تا پایان سال نیز 291 سایت نسل دوم، 260 سایت نسل سوم، 252 سایت نسل چهارم و 17 سایت ثابت نسل چهارم در این استان انجام می شود.
معاون امور مجلس واستان های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: با توجه به پتانسیل استان كردستان در حوزه نیروی انسانی، فناوری اطلاعات مهمترین ظرفیت برای توسعه این استان است و با اجرای كامل زیرساخت ها می توان به 48 میلیون كرد زبان دنیا خدمات تولیدی در حوزه ICT را ارایه داد.
براری افزود: موفقیت بازی الكترونیكی شوفر كه ساخته جوانان كردستان است و تا كنون 700 هزار دلار ارز آوری برای كشور داشته است بیانگر این است كه دانش آموختگان رشته های مرتبط این استان ظرفیت نیروی انسانی كردستان در این زمینه هستند.
رئیس مجمع نمایندگان كردستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین تسریع اجرای طرح تكاپو در استان را خواستار شد و افزود: در حوزه پروژه نور 2 و اجرای 663 كیلومتر فیبرنوری هنوز بخش زیادی از آن در این استان اجرایی نشده است.
منصور مرادی افزود: حمایت از شركت ها و سازمان های بین المللی برای سرمایه گذاری در راستای توسعه فعالیت های حوزه فناوری اطلاعات در استان ما ضروری است.
به گفته وی با توجه به وضعیت جغرافیایی استان و هزینه بر بودن فعالیت ها در حوزه های مختلف به ویژه فناوری اطلاعات نیاز است اعتبارات جهشی به آن اختصاص داده شود.
دولت تدبیر و امید سرمایه گذاری 3460 میلیارد ریالی را در حوزه IT و ICT كردستان برنامه ریزی كرده بود كه امروز جمعه با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یك هزار و 660 میلیارد ریال طرح در حوزه IT كردستان به بهره برداری رسید و سرمایه گذاری یك هزار و 800 میلیارد ریال دیگر تا سال مالی 95 – 96 اجرا می شود.
از ابتدای دولت یازدهم تاكنون و با اجرای 22 طرح، پهنای باند اینترنت كردستان هشت برابر، شبكه انتقال 21 برابر و تعداد مشتركان اینترنت استان پنج برابر رشد داشته است.
این طرح ها در بخش شركت ارتباطات سیار همراه اول، شركت خدمات ایرانسل و رایتل در مناطق مختلف استان كردستان به بهره برداری رسید و برای راه اندازی آنها در مجموع بیش از یك هزار و 660 میلیارد ریال هزینه شده است.
اجرای 100 كیلومتر فیبرنوری، توسعه دیتا، سیگنال رسانی در 16 ایستگاه، احداث 132 سایت جدید 2G و توسعه و تكمیل زیرساخت برق ایستگاه های ارتباطی از جمله این پروژه هاست.
شركت در جلسه كارگروه توسعه صادرات، شركت و سخنرانی در نماز جمعه سنندج و شركت در جلسه شورای اداری شهرستان كامیاران از دیگر برنامه های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سفر یك روزه به كردستان است.
3034/ 1904
**خبرنگار: حسن حسین زاده/**انتشاردهنده: مسعود احمدی
معاون وزیر ارتباطات:
12هزار كیلومتر فیبر نوری در كشور درحال اجراست
۱۹ آذر ۱۳۹۵، ۱۴:۳۴
کد خبر:
82339058
سنندج - معاون امور مجلس و استان های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: 12 هزار كیلومتر شبكه فیبر نوری اكنون در كشور درحال اجراست كه از این میزان 663 كیلومتر آن در كردستان برنامه ریزی شده است.