۲۳ آذر ۱۳۹۵، ۱۰:۲۴
کد خبر: 82344456
T T
۰ نفر
توليد نانوالكترودي براي اندازه‌گيري زنجبيل درغذا

تهران- ايرنا-يك تيم تحقيقاتي از انگليس به وسيله الكترودي ازجنس نانولوله‌كربني اقدام به توليد حسگري براي اندازه‌گيري ميزان زنجبيل درغذا كرده كه اين حسگر تركيبات عامل طعم و عطر زنجبيل را اندازه‌گيري مي‌كند.

به گزارش روزسه شنبه گروه علمي ايرنا، محققان دانشگاه آكسفورد موفق به ساخت نانوحسگر الكتروشيميايي شدند كه قادراست براي كنترل كيفي محصولات حاوي زنجبيل مورد استفاده قرار گيرد.
ريچارد كمپتون از دانشگاه اكسفورد معتقد است كه فناوري‌هاي مواد غذايي نيازمند اندازه‌گيري مقدار زنجبيل هستند تا از يكنواختي محصولات به‌منظور كنترل كيفي اطمينان حاصل كنند، اين حسگر جديد قادر است ميزان جينجرول را در ريشه گياه زنجبيل مشخص كند.
در اين روش از ولتامتري جذبي استفاده مي‌شود كه به محققان اجازه مي‌دهد تا سطح مولكول‌هاي جينجرول را شناسايي كنند، اين حسگر ميزان جينجرول موجود در سطح الكترود را اندازه‌گيري مي‌كند و سپس جريان الكتريكي عبوري را نشان مي‌دهد، وجود تركيباتي نظير جينجرول و زينجرون به ريشه گياه زنجبيل طعم و عطر خاصي مي‌دهد.
در اين حسگر از نانولوله‌كربني براي جذب گونه‌هاي مختلف تركيبات موجود در زنجبيل استفاده شده‌است، در واقع نانولوله كربني نقش الكترود را در اين حسگر ايفا مي‌كند، وجود نانولوله‌ كربني موجب مي‌شود تا مساحت سطحي الكترود افزايش يابد و فرآيند شناسايي مواد معطر با كارايي بالاتري انجام شود، اين حسگر از دقت و حساسيت بالايي برخوردار است.
نيل ريز از دانشگاه بيرمنگام از نتايج به دست آمده در اين پروژه شگفت‌زده شده‌است،وي معتقد است كه توانايي شناسايي غلظت مولكول‌هاي موجود در گياه زنجبيل، با روشي ساده و ارزان، بسيار هيجان‌انگيز است،وي اين راهبرد را مي‌ستايد و معتقد است كه اين روش بسيار ساده و در عين حال از نظر عملي قابل پياده‌سازي است.
كوربوا چايسيوامونگخل كه در اين پروژه نيز فعاليت دارد، گفت اين تيم تحقيقاتي مشتاق است تا از اين حسگر براي ساخت ابزاري قابل حمل استفاده كند؛ ابزاري كه بتواند به سادگي به آناليز زنجبيل بپردازد، محققان اين پروژه روي ساخت ابزاري مشابه كار مي‌كنند كه قادر است ميزان سطح سير و گرماي فلفل را تشخيص دهد، اين ابزار تشخيص‌دهنده فلفل در حال حاضر در مدارس مورد استفاده قرار مي‌گيرد؛ جايي كه دانش‌آموزان از تمامي سطوح مي‌توانند پروژه‌هاي تحقيقاتي خود را براي اندازه‌گيري ميزان فلفل در مواد غذايي با استفاده از اين فناوري، انجام دهند.
علمي ** 9340**1440
دريافت كننده: منير ابراهيمي زاده** انتشار: معصومه گلشن
۰ نفر