۲۳ آذر ۱۳۹۵، ۱۱:۱۲
کد خبر: 82344568
T T
۰ نفر
مقام تركيه اي: گامهاي مهمي را در توسعه ارتباطات، حمل و نقل با ايران برمي داريم

آنكارا- ايرنا- احمد اصلان وزير ارتباطات، حمل و نقل و دريانوردي تركيه گفت: در صدديم گامهاي بلند و مهمي را در راه توسعه همكاريهاي زيرساختي در زمينه حمل و نقل و ارتباطات با ايران برداريم.

اصلان پيش از سفر به ايران، در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا در آنكارا با بيان اين مطلب افزود: همكاري هاي دو كشور در حوزه ارتباطات و حمل و نقل را رو به توسعه است.
وي كه دوشنبه شب در راس هياتي به دعوت محمود واعظي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات و عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي عازم تهران شد، قرار است در تهران ضمن گفت و گو با محمود واعظي نماينده رئيس جمهوري در تنظيم روابط با تركيه، به همراه عباس آخوندي در هشتمين كميسيون مشترك حمل و نقل ايران و تركيه نيز شركت كند.
وزير ارتباطات تركيه با اشاره به اهميت روابط ايران و تركيه در منطقه بيان كرد: در حوزه كاري خود، تماس ها و همكاريهاي خوبي با آخوندي و واعظي داريم و اميدواريم اين سفر كه در آستانه سفر اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس جمهوري ايران به تركيه صورت مي گيرد، به رفع مشكلات موجود به ويژه در حوزه حمل و نقل كمك كند.
احمد اصلان گفت: در سالهاي اخير چه در زمينه ارتباطات و چه در زمينه حمل و نقل، همكاري هاي خوبي بين دو كشور ايران و تركيه برقرار است و طرح هاي مشتركي را در زمينه مخابرات و حمل و نقل داريم.
وي ادامه داد: در اين سفر فرايند اجرايي اين طرح ها را بحث و تبادل نظر كرده و به ويژه در زمينه حمل و نقل رفع موانع و مشكلات بر سر راه توسعه تجارت گفت و گو خواهيم كرد.
وي با اشاره به اينكه در زمينه مراودات بخش هاي حمل و نقل دو كشور مشكلات و مسائلي وجود دارد، گفت: تلاش داريم تا اين موانع و مشكلات حل شده و راه توسعه همكاريهاي حمل و نقل به ويژه در حوزه زميني هموار شود.
اصلان با اشاره به سفر هيات كارشناسي تركيه به تهران يك روز پيش از سفر وي به تهران گفت: قرار است روز سه شنبه در آنكارا به طور جداگانه با محمود واعظي و عباس آخوندي ديدار و مذاكرات كارشناس ها را نهايي كنند.

*** مشكلات كاميونداران ايراني
خبرنگار ايرنا با اشاره به مسائل و مشكلات رانندگان ايراني در مرز بازرگان ـ گوربولاغ و يا در عبورهاي ترانزيت از تركيه و نحوه اجراي برخي مقررات گمركي در مبادي مرزي گفت: يكي از اين مشكلات بحث سوخت و ديپ زني مخازن سوخت است.
همچنين گفته مي شود چهار دستگاه كاميون ايراني چهار – پنج ماه است كه به خاطر مراجعه نكردن صاحب كالا، ترخيص نشده و در تركيه متوقف شده است.
گمرك هم به رانندگان اجازه نداده بارهاي خود را تخليه كرده و به ايران بازگردند.
به نظر مي رسد كه مقررات بين المللي حمل كالا(سي.ام.آر) در مورد اين رانندگان اجرا نشده است.
موضوع مورد بررسي در ديدار وزراي دو طرف ورود چهار كاميون ايراني هر كدام با 50 لير سوخت اضافه به هنگام ورود به خاك تركيه از گرجستان است كه متوقف شده اند.
اين كاميونها نيز در حال حمل بار از گرجستان تا گوربولاغ نقطه مقابل مرز بازرگان در خاك تركيه بودند.
وزير حمل و نقل تركيه در پي طرح اين موضوعات و در پاسخ به سوال خبرنگار ايرنا گفت: درست است كه بخشي از اين مشكلات مربوط به وزارت حمل و نقل و ارتباطات است ولي بخشي هم مربوط به وزارت گمرك است ولي در نهايت موضوع تنظيم همكاريها و تصميم گيري ها براي تسهيل و توسعه تجارت كار دولت ها است و وزارتخانه به تنهايي قادر نيستند، اما در اين سفر مسئولاني از ساير وزارتخانه ها و نهادها نيز همراه خواهند بود و مشكلات مرزي و مشكلات در حمل و نقل را با ابعاد مختلف بررسي كرده و نتيجه اين گفت و گوها را در برگشت با ساير وزارتخانه هاي مربوطه نيز در ميان گذاشته و براي رفع آن خواهيم كوشيد.
وي تاكيد كرد: تسهيل رفت و آمد كاميونها و تسهيل در حمل و نقل زميني خيلي مهم است و اصولا هدف اصلي اين سفر نيز رفع مشكلات و توسعه همكاري است.
وزير ارتباطات تركيه در خصوص مشكلات كاميونهاي ايراني در تركيه نيز افزود: ما نمي خواهيم كاميونداران با مشكلي رو به رو شوند، اما مقرراتي وضع شده كه بخشي از آنها در نتيجه مذاكرات و گفت و گوهاي دو طرف شكل گرفته كه در آن حداكثر ميزان سوخت در كاميونها، مشخص شده است و كاميونداران نيز بايد به اين تصميمات و مقررات احترام بگذارند و در اين زمينه اگر انعطاف پذيري كنيم، در عمل خود ناقض مقررات وضع شده خواهيم شد.
وي ادامه داد: در صورت بروز مشكلاتي شبيه مشكلات مطرح شده، ما با سفارت ايران در تركيه و يا وزارتخانه هاي مربوطه با ايران تماس گرفته و براي حل مشكل تلاش مي كنيم.

*** احياي حمل و نقل ريلي
ئي در پاسخ به سوال خبرنگار ايرنا در خصوص عدم كارايي لازم در خط ريلي چه از نظر حمل مسافر و بار بين دو كشور كه بخش عمده اي مربوط به شرايط امنيتي در شرق تركيه است، اظهار كرد: با طرف هاي ايراني در خصوص توسعه حمل و نقل ريلي و زميني بين دو كشور و نيز حمل و نقل بين المللي را نيز به تفصيل مذاكره خواهيم كرد چرا كه زمينه همكاري بزرگي در حمل و نقل ريلي از شرق آسيا، افغانستان، آسياي مركزي تا اروپا از طريق ايران و تركيه وجود دارد و ما مي خواهيم در خصوص چگونگي توسعه كريدورهاي حمل و نقل به ويژه ريلي، بين ايران و تركيه به نحوي كه در راستاي تامين منافع مشترك دو كشور باشد، تعامل لازم را داشته باشيم
وي همچنين گفت: ما در زمينه ارتباطات نيز ظرفيت همكاري بزرگي داريم و توسعه خطوط فيبر اوپتيك بين دو كشور و ارتباط آسياي مركزي و افغانستان از طريق ايران و تركيه براي هر دو طرف مهم است.
او با تاكيد بر امتيازات جغرافيايي دو كشور و دوستي و مشتركات فراوان بين دو كشور همسايه افزود: هيچ ترديدي نيست كه همكاري و همدلي دو كشور در استفاده از اين امتيازات و ظرفيت ها در راستاي منافع متقابل مي تواند به توسعه و رشد دو كشور كمك شايان توجهي داشته باشد و اميدوارم از اين سفر با دستاورد مثبت برگرديم.
احمد اصلان گفت: دو كشور در خصوص حمل و نقل و ارتباطات فقط همكاري دو جانبه ندارند و در مجامع بين المللي نيز دو كشور همكاري هاي بسيار ارزنده اي با هم دارند.

*** افزايش شمار پروازهاي ايراني به تركيه
احمد اصلان در خصوص همكاري ايران و تركيه در حمل و نقل هوايي گفت: همكاري خوبي در اين زمينه وجود دارد و دو طرف تقاضاهاي متقابلي در خصوص افزايش پروازها دارند، اما در حال حاضر فرودگاههاي آتاترك و صبيحا گوكچن استانبول، بالاي ظرفيت فعاليت مي كنند و امكان پذيرش فركانس ها و پروازهاي تازه بسيار سخت است ولي با راه اندازي فرودگاه سوم استانبول كه در حال ساخت است، امكان افزايش متقابل شمار پروازها بين دو كشور فراهم خواهد شد.

*** همكاري هاي زيرساختي از طريق اجراي پروژه هاي عظيم زيرساختي
وزير ارتباطات تركيه در پاسخ به سوال خبرنگار ايرنا در خصوص شروع دور تازه اي از فعاليت هاي اقتصادي در ايران به ويژه بعد از اجرايي شدن برجام، و چشم انداز مثبت همكاريهاي دو كشور در فعاليت هاي زيرساختي ايران در حوزه هاي حمل و نقل و ارتباطات گفت: دولت تركيه طي 15 سال گذشته گامهاي مهمي در راه توسعه حمل و نقل و ارتباطات برداشته و پروژه هاي بزرگ در ارتباطات و حمل و نقل را نيز با درك ضرورت توسعه اين بخش اجرايي كرده است.
وي بيان كرد: تركيه در اين زمينه به تجارب ارزنده اي دست يافته است و اكنون شركت هاي خدمات مهندسي و پيمانكاري تركيه طرح هاي بزرگ ارتباط قاره اي در زير دريا، روي دريا، قطارهاي پرسرعت، ساخت بزرگراه ها، بنادر، فرودگاهها در دست اجرا دارند و ما مي خواهيم كه در اين زمينه ها هم با ايران همكاري نزديكي داشته باشيم.
او در خصوص اجراي پروژه هاي بزرگ زير ساختي با الگوي مشاركت عمومي – خصوصي موسوم به پي.پي.پي نيز گفت: تركيه در سده جديد اين الگو را با موفقيت در زمينه حمل و نقل زميني، هوايي، دريايي و ريلي به اجرا گذاشته و آماده مشاركت در طرح هاي توسعه زير ساخت ارتباطات و حمل و نقل ريلي ايران است.

*** سفر معاون اول رئيس جمهوري ايران به تركيه
احمد اصلان با اشاره به برنامه سفر اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس جمهوري ايران به تركيه در آينده نزديك گفت: اين سفر و ديدار وي با رئيس جمهوري و نخست وزير تركيه حايز اهميت زيادي است.
سفر وي به تهران نيز كه در آستانه سفر جهانگيري صورت مي گيرد، مي تواند كمكي براي نتيجه گيري بيشتري از سفر معاون رئيس جمهوري ايران به تركيه باشد و اين سفر فرصتي است تا موضوعاتي كه نياز به اتخاذ تصميماتي در سطوح بالاي دولتي باشد، نهايي شده و براي سفر معاون اول رئيس جمهوري ايران به تركيه آماده شود.
وي همچنين گفت: از طريق ايرنا، ميلاد با سعادت حضرت پيامبر اكرم محمد مصطفي(ص) و هفته وحدت را به مردم ايران تبريك مي گوييم.
خاورم/2011/1905**انتشار دهنده: حسن فاخري