۲۳ آذر ۱۳۹۵، ۱۱:۲۱
کد خبر: 82344590
T T
۰ نفر
جهانگیری: موضوع كمبود آب باید به یك خط قرمز نظام تبدیل شود

تهران - ایرنا - معاون اول رییس جمهوری یكی از موضوعاتی كه آینده ایران را تهدید می كند، كمبود منابع آب دانست و گفت: هیچ كس نباید اجازه داشته باشد از موضوع آب به عنوان دعوای سیاسی، جناحی و منطقه ای استفاده كند، این موضوع باید به یك خط قرمز نظام تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، اسحاق جهانگیری روز سه شنبه در شانزدهمین همایش مدیران وزارت نیرو به وظایف و مشكلات آن در توسعه صنعت آب و برق اشاره كرد و اظهارداشت: همه مردم ایران چه شهری و چه روستایی از خدمات وزارت نیرو برخوردارند و درارتباط با این خدمات هر اتفاقی بیفتد برای مردم قابل تحمل نیست.
وی با یادآوری این كه كشور از نظر منابع آبی در شرایط حساسی است، خاطرنشان كرد: دیگر قابل قبول نیست كه تكرار كنیم و بگوییم خشكسالی چندین ساله است چرا كه وضعیت آب ایران مشخص است كه چه شرایطی دارد. یعنی كشور در چنین شرایط آبی قرار دارد و میزان بارندگی آن مشخص است و دورنمایی نیست كه گفته شود در 10 سال آینده اتفاقی بیفتد و وضع منابع آب و بارندگی دو برابر شود.
معاون اول رییس جمهوری افزود: بنابراین با این میزان آب نیازمند یك سری تصمیمات جدی هستیم كه بتوانیم این بحران را كاهش دهیم و نیازمند دستورالعمل در بخش های مختلف آب هستیم.
جهانگیری ادامه داد: وزارت نیرو در طی این سال ها با عملكرد خوبی كه داشته، توانسته است موضوع آب را تبدیل به موضوع اول كشور كند.
وی خطاب به كسانی كه به آینده ایران علاقه مند هستند و می خواهند این كشور آینده مطمئنی داشته باشد، اظهارداشت: یكی از نقاطی كه آینده كشور را تهدید می كند حتما كمبود منابع آب است.
وی یادآور شد: این كه گفته می شود تالاب های كشور خشك می شود، در گاوخونی و كرمان این اتفاق افتاد یا این كه گفته می شود شن های روان شرق كشور را تهدید می كند همه این ها نشان دهنده این است كه بالاخره باید با برای كمبود منابع آبی كه كشور با آن روبرو است برنامه ریزی و حركت كنیم تا شن های روان ، ریزگردها ، تالاب ها هیچ كدام تبدیل به كانون های تهدید و محیط زیست كشور نشوند.
معاون اول رییس جمهوری خاطرنشان كرد: نباید كشاورزی از بین برود، مردم یك منطقه نباید مشكل آب شرب داشته باشند. صنعت كشور نباید با محدودیت منابع آب برای توسعه روبرو شوند كه البته با این منابع محدود نسبت به توسعه آینده كشور برنامه ریزی بسیار دشوار است.
جهانگیری به جلسات شورای عالی آب اشاره كرد و گفت: موضوع آب از موضوعاتی است كه باید برای حل آن و برای برنامه ریزی و سیاست گذاری اجماع ملی بوجود آید.
وی با یادآوری این كه مشكلات با هر درجه ای كه باشد با اجماع ملی حل است، تصریح كرد: اگر این موضوع تبدیل به كشمكش های سیاسی شود ،می تواند به كشور آسیب بزند.
وی ادامه داد: اگر این موضوع تبدیل به كشمكش شود، می تواند هر روستایی نسبت به روستای كناری بگوید درحال حفر چاه هستند و آب ما را برداشت می كنند بنابراین برویم جلوی این كار را بگیریم. هر شهری نسبت به شهر كناری خود و هر استانی نسبت به استان كناریش این كار را برویم ، انجام دهیم.
معاون اول رییس جمهوری گفت: هیچ كس نباید اجازه داشته باشد از موضوع آب به عنوان دعوای سیاسی و جناحی و منطقه ای استفاده كند. این موضوع باید به یك خط قرمز نظام تبدیل شود.
وی گفت: همه باید كمك كنند كه وزارت نیرو موضوع تعادل بخشی را اجرا كند. همه باید متفق باشند كه وزارت نیرو اگر می خواهد چاه های غیرمجاز را ببندد و از آن جلوگیری كند پشتیبان آن باشند كه كارش را انجام دهد.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: توانمندی خوبی در بخش آب وجود دارد، باید گزارشی ارائه شود كه چه تعداد سد ساخته شده و چه سدهایی در دست اقدام دارند.
جهانگیری با بیان این كه باید به مردم درمورد مسایل آب اطلاعات دقیق داده شود، تصریح كرد: مردم باید درمورد آب به عنوان یكی از منابع اصلی كشور كه آینده به آن وصل است، اطلاعات دقیق داشته باشند. بدانند كه با چه كمبودهایی روبرو هستند و چه كاری هایی باید انجام دهند.
وی اظهار امیدواری كرد كه این كار سرانجام یابد و همه بتوانیم با همدلی موضوع آب كشور را به صورت جدی دنبال كنیم. آب و محیط زیست دو موضوع اصلی در برنامه ششم توسعه و بودجه سال 96 هستند.
معاون اول رییس جمهوری درمورد صنعت برق در كشور هم گفت: در بخش های مختلف توانمندی های خوبی داریم و امروز 75 هزارمگاوات ظرفیت نصب شده نیروگاه به بهترین وجه ممكن اداره می شود كه كار بزرگی است.
جهانگیری با یادآوری این كه رشد برق صنعتی امسال نسبت به سال گذشته 6/7 درصد است، افزود: اگر برق صنعتی نسبت به سال گذشته رشد دارد، نشان می دهد كه امسال حتما بنگاه های صنعتی و اقتصادی كشور نسبت به سال گذشته حداقل در همین حد تولید و فعالیت داشته اند كه اتفاق خیلی مهمی است.
وی یادآور شد: عده ای اصرار دارند كه بگویند در كشور ركود وجود دارد و بنگاه ها تعطیل است. نمی دانم كه چه عایدشان می شود؟ البته نه این كه از نظر سیاسی نمی دانم. با سابقه سیاسی كه دارم هركسی كه جمله ای می گوید، می دانم دنبال چه چیز است. چرا این قدر علیه بخش های اجرایی كشور دنبال این حرف ها هستند.
معاون اول رییس جمهوری تاكید كرد: بخش اقتصاد كشور امسال با سیاست های اقتصاد مقاومتی و با عزم جدی كه در كشور شكل گرفته است حركت خوبی شروع كرده است و این حركت منجر شده كه بخش تولید كشور راه افتاده است.

** برای بدهی دولت به پیمانكاران تصمیماتی اتخاذ شده است
جهانگیری در ادامه به وزارت نیرو و مشكلات آن در توسعه صنعت آب و برق اشاره كرد و گفت: همه مردم ایران چه شهری و چه روستایی از خدمات وزارت نیرو برخوردارند و در ارتباط با این خدمات هر اتفاقی بیفتد برای مردم قابل تحمل نیست.
وی درمورد تنگناهای صنعت آب و برق اظهارداشت: دیگر وقت آن كه فكر كنیم منابعی در بودجه دولت وجود دارد كه بخشی از آن به طرح های مهم كشور اختصاص پیدا می كند كه گفته شود با آن منابع كارهای اجرایی انجام دهیم باید از این موضوع خودمان را به آرامی بی نیاز كنیم.
معاون اول رییس جمهوری با بیان این كه بودجه دولت به نقطه ای رسیده است كه همه می دانند، اظهارداشت: قانون بودجه 95 را با لایحه بودجه 96 مقایسه كنید، مشاهده خواهید كرد كه نمی توان به بودجه دولت برای كارهای دیگر چشم دوخت.
جهانگیری همچنین گفت: مسوولان باید در بخش های مختلف به خصوص در بخش مهم برق و آب باید از بودجه دولت به تدریج قطع امید كنند و دنبال راه كارهای دیگر برای تامین مالی خود باشند.
وی تصریح كرد: یكی از راه هایی كه باید برای تامین مالی پیدا كنید بحث بهره وری است كه باید در وزارت نیرو پررنگ تر باشد البته من تشكر می كنم از این كه امسال توانستید تلفات شبكه های برق را از 15 درصد به 10 درصد برسانید چرا كه كار بزرگی است.
وی با بیان این در یك مجموعه باید فعالیت انجام بگیرد كه وزیر بتواند بگوید تلفات شبكه برق از 15 درصد به 10 درصد كاهش داشته است، یادآور شد: ما باید حتما یكی از كارهایمان این باشد كه از دارایی های فیزیكی و انسانی موجود بالاترین بهره وری داشته باشیم كه به منابع جدید نیاز نداشته باشد.
جهانگیری به حضور بخش خصوصی در صنعت برق و آب اشاره كرد و گفت: بخش خصوصی باید در بخش های مختلف برق و آب كشور و فاضلاب كشور حضور پیدا كند برای این كه حضور پیدا كند باید برایش سودآور باشد بنابراین از سودآورشدن فعالیت برای بخش خصوصی باید حفاظت كنیم.
وی یادآور شد: بخش خصوصی اگر دید در این فعالیت ورود پیدا كند، برای آن سود دارد حتما فعالیت می كند. ما باید ببینیم چگونه می توانیم منابع بخش خصوصی را بیشتر فعال كنیم. به هر صورت تا آنجایی كه راه دارد باید فعالیت ها را به بخش خصوصی واگذار كرد.
معاون اول رییس جمهوری به بدهی های دولت به پیمانكاران اشاره كرد و ادامه داد: در جلسه هیات وزیران برای حل این موضوع تصمیماتی اتخاذ شده است تا پیمانكارانی كه از دولت طلبكار هستند و به نظام بانكی بدهكارند، بتوانند اوراقی از دولت دریافت كرده و به جای بدهی خود به بانك ها ارائه دهند.
وی تصریح كرد: سقف این اوراق تا 15 هزار میلیارد تومان درنظر گرفته شده البته این اوراق را نمی توان در بازار عرضه كرد و برای پیمانكارانی كه به نظام بانكی بدهكار هستند و از دولت طلب دارند، قابل استفاده است.
معاون اول رییس جمهوری از عملكرد وزارت نیرو در خصوص اقتصاد مقاومتی قدردانی كرد و گفت: تمام طرح هایی كه برای وزارت نیرو در سال 95 تعیین شده مورد به مورد وارد مرحله اجرا شده است.
شانزدهمین همایش مدیران ارشد وزارت نیرو صبح امروز با حضور معاون اول ریس جمهوری و وزیر نیرو در پژوهشگاه این وزارتخانه برگزارشد.
سیام ** 9314**1058 خبرنگار: محمد افضلی**انتشار:مهرنوش خانزائی