قاسم رحیمی روز سه شنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد از مجموع 37 هزار و 158 جویای كار ثبت نام كننده در17 موسسه مشاوره شغلی و كاریابی غیردولتی در استان با معرفی در بخش های خصوصی و تعاونی صاحب شغل شده اند.
وی با بیان اینكه 13 هزار نفر از این تعداد در بخش خصوصی و پنج هزار و 342 نفر نیز در شركت های تعاونی تازه تاسیس مشغول به كار شده اند اظهار كرد: این تعداد به كارگماری جدا از فرصت های شغلی است كه توسط خود جویندگان كار، خارج از سیستم كاریابی ها در بخش خصوصی فراهم شده است.
** 240 طرح اقتصادی از تسهیلات رفع موانع تولید بهره مند شدند
مدیركل تعاون كار و رفاه اجتماعی استان اردبیل با اشاره به سیاست دولت در ارایه تسهیلات مالی به واحدهای تولید ی برای تثبیت اشتغال موجود و ایجاد اشتغال جدید در سال جاری گفت: از محل اعتبارات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان با حمایت و پشتیبانی استاندار اردبیل 780 طرح با بیش از75 میلیارد ریال و 600 میلیون ریال به بانك های عامل معرفی شده اند كه تاكنون 240 واحد تولیدی از 23 میلیارد و 300 میلیون ریال بهره مند شده است.
رحیمی بیان كرد: مابقی طرح های معرفی شده نیز در شعبه های بانك ها در حال بررسی و پرداخت می باشد و این امر موجب رونق تولید و تامین نقدینگی مورد نیاز بنگاههای اقتصادی شده و این امر موجب تثبیت اشتغال ویا ایجاد فرصت های اشتغال جدید خواهد شد.
وی تشریح كرد: نظارت بر طرح های بهره مند از تسهیلات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان از سوی كمیته نظارت متشكل از نمایندگان سازمان صنعت معدن و تجارت، استانداری ، سازمان برنامه و بودجه ، اداره كل تعاون كارورفاه اجتماعی و شركت شهرك های صنعتی به صورت مستمر و به صورت هفتگی با بازدید از طرح ها و نحوه هزینه كرد تسهیلات صورت می گیرد.
به گفته وی ، امسال در بازدید از فعالیت 45 طرح در حوزه صنعت، معدن و تجارت مشخص شد كه بیش از95 درصد از تسهیلات اعطایی در محل طرح هزینه شده و این امر نشان از موفقیت تسهیلات پرداختی می باشد.
رحیمی در ارتباط با پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی نیز گفت : از محل اعتبار ابلاغ شده در آبان ماه سال 94 به متقاضیان واجد شرایط تاكنون یك هزار و 536 نفربرای دریا فت 73 میلیارد و 581 میلیون ریال به بانك های عامل معرفی شده اند كه 855 نفر از این تسهیلات بهره مند شده اند.
او اضافه كرد: این تسهیلات پرداختی جدا از تسهیلات سایر دستگاه های اجرایی و نهادهای حمایتی برای ایجاد و راه اندازی كسب و كار در جهت كمك به اقتصاد جامعه و اشتغال در استان می باشد.
** اجرای طرح تكاپو برای ایجاد 10 هزار شغل
مدیركل تعاون كار و رفاه اجتماعی استان اردبیل با اشاره به اجرای طرح توسعه كسب و كار و اشتغال پایدار ' تكاپو ' در استان اردبیل گفت: استفاده از ظرفیت های بومی و بكارگیری تجارب و نقاط قوت و ضعف هر منطقه و شناسایی و احصای رسته های پردرآمد و پر اشتغال بومی و توسعه فرصت های توسعه كسب و كارهای پایدار به همراه توانمند سازی و ارائه آموزشهای فنی و حرفه ای و تمركز بر كسب و كارهای خرد و كوچك و متوسط با محوریت اشتغال بیشتر از اهداف اصلی در طرح تكاپو می باشد.
وی افزود: طرح تكاپو از امسال با انتخاب كارگزارفعالیت خود را با هدف جمع آوری اطلاعات در راستای تبیین دینامیك اشتغال استان اردبیل و شناسایی رسته های پراشتغال و اولویت دار بومی آغاز كرده و در مراحل پایانی انتخاب رسته های اولویت دار استانی و معرفی به وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی جهت تایید نهایی می باشد.
رحیمی اضافه كرد: این طرح در سه سال آینده با هدف گذاری انجام شده، منجر به اشتغال پایدار برای 10هزارنفر در رشته فعالیت های اولویت دار استان خواهد شد.
** اجرای طرح تاك در سه شهرستان استان اردبیل
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان اردبیل همچنین به طرح تامین مالی خرد محلی' تاك' نیز اشاره كرد و گفت : اجرای این طرح با حمایت بانك كشاورزی و با همكاری موسسه بین المللی تاك و سازمان بهزیستی از اواخر سال 92 در سه شهرستان خلخال، مشكین شهرو نمین آغاز شده است.
رحیمی افزود: تا نیمه اول امسال 136 گروه خودیار با 2 هزار و 58 نفر عضو در 57 روستا و چهار محله شهری تشكیل شده و تاكنون از محل سرمایه صندوق پس انداز گروه های خودیار و ایجاد پیوند بانكداری بیش از بالغ برپنج میلیارد و 100 میلیون ریال وام به اعضاء پرداخت شده است.
طرح تاك با رویكرد بانكداری پیوندی افراد با تشكیل گروههای خودیار و ایجاد پیوند بانكداری با هدف بهبود معیشت و كاهش آسیب پذیری اقشار كم درآمد فعالیت می نمایند.
خبرنگار: گیتی طالبی** انتشار دهنده : سیفعلی موسی زاده
6018/6016
اردبیل - ایرنا- مدیركل تعاون كار و رفاه اجتماعی استان اردبیل گفت كه برای 18 هزار و 342 نفر در این استان درسه سال گذشته در بخش خصوصی و تعاونی زمینه اشتغال فراهم شده است.