۲۴ آذر ۱۳۹۵، ۱۵:۵۲
کد خبر: 82346800
T T
۰ نفر
سطح كشت گیاهان دارویی در كشور به 500 هزار هكتار می رسد

زنجان - ایرنا - مدیركل مركز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور گفت: بر اساس سند ملی گیاهان دارویی دولت مكلف است كشت این گیاهان را تاپایان سال 1404 و برنامه ششم توسعه به 500 هزار هكتار برساند كه این اقدام، انقلابی در كشت گیاهان دارویی به دنبال خواهد داشت.

فریبرز غیبی روز چهارشنبه در جلسه مدیریت تولید، توسعه و كشت گیاهان دارویی افزود: بر اساس سند ملی گیاهان دارویی كاشت و برداشت از عرصه های طبیعی را خواهیم داشت و طرح توسعه گیاهان دارویی هفته گذشته به ستاد اقتصاد مقاومتی ابلاغ شد كه این جزو طرح هایی است كه به حتم مصوب می شود و زنجان با برنامه كاری موجود توان اجرایی در این خصوص را دارد.
وی یادآورشد: در ستاد جنگلداری ایجاد 11 نهالستان و ایستگاه بذر را در سطح كشور به عنوان نمونه در دستور كار قرار دادیم و باغ و بذر قلمه در پنج ناحیه كشور ایجاد شده است.
مدیركل مركز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور گفت: در نهالستان لاكان رشت و نماینده منطقه هیركانی 15 گونه گیاهان دارویی، در منطقه جنوب كشور آلوئرا و رزماری، در تهران به عنوان منطقه ایران تورانی زوفا و گل محمدی، در نور آباد ممسنی منطقه فارس 10 رقم از گونه های دارویی كشت شده است و نهالستان زنجان به عنوان نمونه بعدی تولید بذر قلمه گیاهان دارویی انتخاب می شود.
غیبی تاكید كرد: در مدیریت جامع كه هر استانی منطقه الگویی دارد كشت گیاهان دارویی در 100 هزار هكتار پیش بینی شده است.
وی اظهاركرد: زمین های تصرف شده جزو اولویت های طرح كشت گیاهان دارویی است به این روش كه مالكیت این زمین ها با منابع طبیعی و حق بهره برداری از آنها با مردم باشد.
مدیركل مركز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور گفت: در سازمان جنگل ها نقشه راهی جزو تعهدات این سازمان است بدین روش كه سالی 50 هزار هكتار كشت گونه های جنگلی بر اساس این نقشه باید انجام دهیم.
غیبی افزود: 20 هزار هكتار در زمین هایی كه جنگلی نیستند یعنی زیر پنج درصد جنگل دارند، 25 هزار هكتار در طرح های مراتع داری و پنج هزار هكتار نیز در طرح های بیابان زدایی باید محقق شود كه 2 هزار هكتار سهم استان زنجان محسوب می شود.
به گفته وی، برای كسانیكه به تولید قلمه، بذر و نشا اقدام كنند تسهیلات ویژه ای لحاظ شده است و در سطح استان زنجان كسانی كه علاقه مند باشند می توانند از این تسهیلات استفاده كنند.
مدیركل مركز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور گفت: بازاریابی در كشت گیاهان دارویی بسیار مهم است و چنانچه خریداری نداشته باشد این گیاهان كیفیت خود را از دست داده و غیرقابل استفاده خواهد شد.
غیبی خاطرنشان كرد: در سطح كشور با رئیس اتحادیه صادركنندگان گیاهان دارویی تفاهم نامه ای منعقد شده است كه می توانیم برای توسعه كشت این گیاهان در استان زنجان نیز تفاهم نامه ای برای فروش داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، وی با تاكید بر اینكه باید اقتصاد درون زا داشته باشیم، یادآورشد: باید نهالستان استان زنجان خودگردان باشد و اقتصاد مردم را به داده های موجود گره بزنیم.
7325/6085
خبرنگار: حدیث ابوالحسنی ** انتشار دهنده: رویا رفیعی