به گزارش ايرنا وحدت به معناي حفظ اصول مشترك و تقويت آرامش و امنيت مسلمانان بوده به گونه اي كه با تمركز بر مشتركات اسلام، شيعه و اهل سنت در كنار يكديگر زندگي كنند و امروز دشمنان با تحريك عقايد و اعتقادات اين 2 مذهب اسلامي به دنبال ايجاد اختلاف و تفرقه ميان مسلمانان هستند از اين رو تأكيد بر مشتركات مسلمانان و حفظ اتحاد بزرگترين سد در برابر مستكبران است.
با اين رويكرد، ايرنا مركز سنندج ميزگردي را براي بررسي راهكارهاي ايجاد وحدت و موانع آن با حضور 2 كارشناس ديني از مذاهب شيعه و سني برگزار كرده تا نقش توجه بر اشتراك هاي مذهبي، آموزه هاي قرآني و اخلاق پيامبر گرامي اسلام را بررسي كند.
**قرآن و احكام الهي بزرگترين راهكار براي ايجاد وحدت است/ اختلاف در بين مسلمانان القاي سياسي از سوي دشمنان است
به گفته دبير گفتمان هاي ديني كردستان، قرآن و احكام الهي بزرگترين راهكار براي ايجاد وحدت است و چنگ زدن به آيات قرآني و آموزه هاي برگرفته از آن در منابع اهل سنت و تشيع براي حفظ همبستگي اقدامي تاثير گذار است.
حجت الاسلام محمدي با اشاره به اينكه مسلمانان داراي خدا، كتاب و پيامبري واحد هستند ادامه داد: وحدت و يكپارچگي از مهمترين تاكيدهاي مشترك اسلامي است و قرآن كريم نيز از تفرقه به عنوان عامل سستي در بين مردم مسلمانان ياد كرده است.
وي، رجوع به آموزه هاي قرآني را لازمه ايجاد وحدت عنوان كرد و گفت: منظور از وحدت گرويدن اهل سنت به مذهب شيعه يا برعكس آن نيست بلكه تمركز بر مشتركات و برجسته كردن آن در جامعه است.
حجت الاسلام مسعود محمدي با اشاره به اينكه در عصر حاضر مسلمانان هدف توطئه هاي زيادي قرار گرفته اند افزود: هفته وحدت زمان تجديد پيمان مسلمانان براي همبستگي و اتحاد بيشتر بوده تا با شناخت و هم پذيري بيشتر مانع از منافقت هاي دشمنان اسلام شوند.
وي افزود: مسلمانان بايد وحدت را يكي از مشتركات اساسي بين خود قلمداد كنند تا به اين وسيله جلوي نفوذ منافقان و دشمناني كه همه روزه سعي در ايجاد تفرقه بين آنها دارند، گرفته شود.
** مسلمانان در اصول دين هيچ اختلافي ندارند
امام جماعت مسجد سيد قطب سنندج نيز در اين ارتباط گفت: مسلمانان اهل تشيع و تسنن در اصول و مسايل كلي دين هيچ اختلافي با هم ندارند و تنها اختلاف كوچك در برخي از فروع دين وجود دارد.
ماموستا عطاالله حسن پور افزود: مسلمانان مي توانند با استفاده از اين اصول به وحدت و يكپارچگي برسند و انسجام بيشتر را در امت اسلامي ايجاد كنند.
وي اضافه كرد: دشمنان دين در طول تاريخ از اين اختلاف هاي كوچك براي ايجاد تفرقه و اختلاف بيشتر در بين مسلمانان استفاده كرده و جنگ و خونريزي را در بين مردم ايجاد مي كنند.
وي اظهار كرد: برخي از مسلمانان كه درك درستي از دين ندارند، به جاي تفاهم و تعامل در مورد مسايل مختلف، زمينه را براي اختلاف بيشتر و تفرقه فراهم مي كنند.
ماموستا حسن پور با اشاره به اينكه اين اختلافات بيشتر به خاطر مسايل سياسي بوده نه مباحث ديني افزود: در طول تاريخ دشمنان از اين فرصت استفاده كرده و با بزرگنمايي مسايل كوچك دامنه اختلافات را در بين مسلمانان ايجاد كرده اند.
**هيچ دمكراسي در جهان مانند دمكراسي اسلامي كامل نيست/ دانش اندوزي راهكار اصلي جلوگيري از تفرقه است
امام جماعت مسجد سيد قطب سنندج تنها راه حل دستيابي به وحدت كامل را رعايت حق و حقوق و احترام به ديدگاه هاي مخالف بيان كرد و افزود: اگر مسلمانان در هر منطقه بتوانند مسايل و مشكلات خود را بر اساس موازين اسلامي حل كنند و تعامل خوب و سازنده اي با مردم وجود داشته باشد ريشه بسياري از اين اختلاف ها حل مي شود.
ماموستا حسن پور اظهار كرد: در بسياري از كشورهاي اسلامي مسايل ديني مباني تشكيل حكومت نيست و همين امر باعث وجود برخي ناملايمات و درگيري هاي بين مسلمانان شده است.
وي با بيان اينكه در بسياري از كشورهاي پيشرفته جهان ادعاي برقراري دمكراسي مي شود اما برابري و دمكراسي كامل تنها در دين اسلام وجود دارد افزود: در دين اسلام به عقايد و نظريات ساير افراد جامعه احترام گذاشته مي شود و حتي اديان مختلف مي توانند در كنار مسلمانان از حق و حقوق خود برخوردار باشند.
** دوري از تعصبات مذهبي مهمترين راهكار براي تقويت وحدت است
كارشناس فرق و اديان مذاهب نيز در اين ارتباط گفت: تقويت دانش عمومي و دوري از تعصبات مذهبي مهمترين راهكار براي تقويت وحدت در بين امت اسلامي است.
حجت الاسلام محمدي خاطر نشان كرد: افراد آگاه هيچ گاه به دنبال ايجاد تفرقه و اهانت به مقدسات مذهبي ديگر نيستند از اين رو مي توان با دانش آفريني و بيدار كردن وجدان هاي خفته مردم در برابر دسيسه هاي دشمنان اسلام ايستادگي كرد.
**پيامبر اكرم (ص) بزرگترين نماد وحدت در جهان اسلام
امام جماعت مسجد سيد قطب سنندج گفت: پيامبر اسلام در دوران حيات خود بزرگترين نماد وحدت بخش در جهان بوده و در دوران حيات خود، جامعه اسلامي را به وحدت فراخوانده بود.
ماموستا عطاالله حسن پور افزود: پيامبر اسلام در شهر مدينه براي نخستين بار پيماني را در بين اهل اين شهر كه شامل يهوديان و مسيحيان بود امضا كرد و مردم را به صلح دوستي فرا خواند.
وي اضافه كرد: در دوران 23 ساله حيات پيامبر (ص) پس از بعثت بيشترين تعامل و وحدت در بين مردم شبه جزيره عربستان برقرار شد و حتي پيامبر با ارسال نامه هايي سران ساير ملت ها را به وحدت و برادري فراخواند.
وي اظهار كرد: در طول تاريخ هيچ گاه چنين وحدت و انسجامي در جهان و در بين ملت هاي مختلف وجود نداشته است.
** اخلاق پيامبر اسلام از مهمترين ويژگي براي ايجاد وحدت است
دبير طرح گفتمان هاي ديني كردستان و كارشناس فرق و مذاهب ديني هم گفت: اخلاق پيامبرگرامي اسلام از مهمترين ويژگي هاي تاثير گذار براي ايجاد وحدت در جامعه اسلامي است.
حجت الاسلام محمدي افزود: پيامبر گرامي اسلامي در 2 دهه از رسالت خود با استفاده از ويژگي اخلاقي خود توانستند علاوه بر تاثير گذاري در فرهنگ ديني مردم شبه جزيره عرب، مردم را به ديني واحد پيوند دهند و در زندگي اجتماعي مردم اين منطقه نيز وحدت را حكم فرما كنند.
به گفته وي، تمامي اين موفقيت ها در سايه اخلاق حسنه و قرآني وي نشات گرفته است و ايشان مهرباني و نرم خويي را به جامعه ارزاني داشتند و بصيرت، روشني و استدالي بودن پيامبر از جمله دگرگوني هاي پيامبر در دوره رسالتش بود.
دبير گفتمان هاي ديني كردستان ادامه داد: جامعه عرب قبل از ظهور رسالت پيامبر گرامي اسلام غرق در خرافات و فاقد هرگونه اعتقادهاي مذهبي بود و ايشان در 2 دهه رسالت خود، جامعه خود را تحت تاثير اسلام قرار دادند.
وي تصريح كرد: همانگونه كه پيامبر اكرم (ص) به دستور خداوند متعال اهل كتاب (يهودي و مسيحي) را به استفاده از عامل مشترك كه همان توحيد است دعوت ميكند جا دارد مسلمانان نيز در اين زمينه بيشتر تأمل كنند.
از 12 ربيع الاول كه به نقل از اهل سنت ميلاد پيامبر است تا 17 ربيع الاول كه اهل تشيع اعتقاد به ولادت رسول اكرم دارد هفته وحدت نامگذاري شده است.
3020/ 3034/1904
** خبرنگاران: عبدالله رحماني، حسن حسين زاده/ ** انتشار دهنده: مسعود احمدي
در ميزگرد ايرنا مطرح شد
اختلاف بين مسلمانان ، القاي سياسي از سوي بيگانگان است
۲۷ آذر ۱۳۹۵، ۱۲:۲۸
کد خبر:
82349751
سنندج- ايرنا- دين اسلام از ابتداي شروع رسالت نبي مكرم اسلام هميشه مورد هجمه دشمنان قرار گرفته و ايجاد تفرقه بين مسلمانان از اهداف اصلي دشمنان است؛ اما تمركز بر مشتركات ديني و دانش اندوزي توسط مذاهب اسلامي مي تواند به عنوان مهمترين راهكار موفقيت اسلام در برابر دشمنان باشد.