به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «عبدالرضا رحمانی فضلی» عصر امروز -دوشنبه- در جمع اعضای شورای مركزی خانه احزاب اظهار داشت: مجلس، مجلسی است كه تركیب بندی مشخص و روشن با سه تشكل دارد.
رحمانی فضلی همچنین گفت: وزارت كشور آماده امضای تفاهم نامه همكاری با خانه احزاب در سه موضوع مقابله با آسیب های اجتماعی، اجرای اقتصاد مقاومتی و مبارزه با فساد است.
وی در این نشست كه سی امین جلسه شورای مركزی خانه احزاب ایران بود با تاكید بر اینكه بدنه احزاب باید متكی به مردم باشد، گفت: ما حاضریم بستر لازم را برای همكاری احزاب و مشاركت موثر آنها در سه حوزه مقابله با آسیب های اجتماعی، اجرای اقتصاد مقاومتی و مبارزه با فساد فراهم كنیم و در این زمینه، تفاهمنامه ای هم به امضاء برسانیم.
رحمانی فضلی با اشاره به مباحث یكی از اعضای خانه احزاب در این جلسه مبنی بر استقرار میز احزاب در انتخابات گفت: در این مورد لازم است كه احزاب توجیه كنند كه هدف آنها از ایجاد این میز كار سیاسی نیست و احساس نشود كه میز احزاب منشأ دخالت و جهت دهی است و بلكه هدف صرفاً زمینه سازی برای افزایش اعتماد عمومی، مشاركت مردم و ایجاد شور انتخاباتی است.
وزیر كشور با تاكید جدی بر تقویت اهداف و انسجام جامعه در آستانه برگزاری انتخابات 96 افزود: باید از ورود به موضوعات حساس كه جامعه را دچار هیجانات زود گذر و خسارت باركند، اجتناب كنیم و نباید به هر بهانه ای وحدت جامعه تضعیف شود.
رئیس شورای امنیت كشورافزود: رسیدگی به پرونده های فساد نباید به محل فصل و اختلاف احزاب تبدیل شود و از رهگذر چنین اختلافاتی، مردم فكر كنند موضوع سیاسی است.
رحمانی فضلی با اشاره به اهمیت تلاش احزاب برای افزایش مشاركت مردم در انتخابات سال آینده گفت: در كنار 3 مطالبه جدی مقام معظم رهبری یعنی؛ سلامت، امنیت و برگزاری قانونی انتخابات، افزایش مشاركت مردم هم مورد تاكید ایشان است و پیش بینی می شود مشاركت مردم در انتخابات سال آینده بدلیل همزمانی دو انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا و ورود رقابت نامزدها به عمق نقاط دوردست و روستائی، بیش از مشاركت 63 درصدی انتخابات مجلس دهم شود.
وزیر كشور استفاده از نظرات مشورتی احزاب را در همه موضوعات مهم توصیف كرد و با اشاره به اینكه ما وظیفه داریم مسیر را برای ورود احزاب به عرصه های مشاركت اجتماعی هموار كنیم و ایجاد فضای امن برای فعالیت احزاب، جزء وظایف ذاتی ماست گفت: احزاب می توانند منشأ حركت های بزرگ در جامعه شوند چرا كه دولت ها به تنهائی قادر به مدیریت مسائل اجتماعی به دلیل سرعت زیاد تغییرات نیستند.
رحمانی فضلی با اذعان به ضرورت اختصاص یارانه به احزاب و اشاره به تعداد پرشمار احزاب ثبت شده در كشور گفت: الان ما پرونده راكد در خصوص اخذ مجور فعالیت احزاب جدید در وزارت كشور نداریم، اما لازم است احزاب فعلی از نظر عملكرد مورد ارزیابی قرار گیرند و احزاب با فعالیت كمتر در احزاب فعالتر و همسو ادغام شوند.
وی در خصوص ساختمان خانه احزاب گفت: ساختمان خانه احزاب قرار است كاملا در اختیار احزاب باشد. تجهیز و تعمیر آن هم حوزه ما است و انجامش می دهیم.
رحمانی فضلی در خصوص راه اندازی خانه احزاب استانی هم اظهار داشت: استاندارها كه قرار نیست خانه احزاب راه اندازی كنند. ما زمینه را ایجاد و تسهیل می كنیم؛ شما خودتان راه بیاندازید.
وی اضافه كرد: استانداران قرار نیست این كار را انجام دهند و هیچ وقت این كار را نخواهند كرد.
وزیر كشور در خصوص همكاری احزاب با وزارت كشور گفت: بدنه احزاب باید با تكیه بر مردم و برای كار مردم باشد و مردم این را احساس كنند.
وی در خصوص اقتصاد مقاومتی هم گفت: اقتصاد مقاومتی نیاز و ضرورت كشور است؛ بخش اقتصاد مقاومتی استانداران كه دست ما است و سه استان را نمونه انتخاب كردیم و ارزیابی دولت موفق است. ما بستر همكاری را كاملا در این زمینه فراهم می كنیم.
وزیر كشور تاكید كرد: مشخص است كه احزاب باید نقش آفرین باشد. سمن ها (سازمان های مردم نهاد/ ان جی اوها) گوی سبقت را از هم ربوده اند. سرعت تحولات به قدری زیاد است كه دولتی ها قادر به مدیریت مسایل اجتماعی نیستند چرا كه سرعت تبلیغات زیاد است و جامعه باید سازمان دهی كند و این كار را انجام دهد.
**جلسه پنجم بررسی آسیب های اجتماعی، اردیبهشت ماه در محضر رهبری برگزار می شود
وی در خصوص آسیب های اجتماعی ، با مهم خواندن آن گفت: با مقام معظم رهبری تاكنون چهار جلسه سه ساعته گذاشته شده است. سیاست ها و حدود مشخص شده و ایشان پروژه ای بحث كردند. جلسه پنجم را پنج ماه بعد در اردیبهشت ماه در محضر ایشان داریم.
رحمانی فضلی خطاب به اعضای شورای مركزی خانه احزاب اظهار داشت: در خصوص آسیب های اجتماعی ببینید خانه احزاب چه كمكی می تواند بكند.
وی در خصوص میز احزاب در انتخابات هم خطاب به این اعضا گفت: میز احزاب در انتخابات چون قبلا برگزار شده فكر نمی كنم مشكلی باشد و با شورای نگهبان در این ارتباط صحبت می كنیم. ما می گوییم كه از هر طیفی یك نفر باشد تا احساس نشود این میز منشاء اختلاف ها است كه آقای مقیمی مساله را پیگیری می كنند.
رحمانی فضلی همچنین در باره نقش احزاب اظهار داشت: به شرایطی رسیدیم كه (مردم) لیستی رای می دهند اما خیلی فاصله داریم و اعتماد عمومی را باید بیشتر جلب كنیم.
وی با تاكید بر اصل وحدت، انسجام و امنیت در جامعه گفت: شرایط كنونی جامعه، مسایل منطقه ای و بین المللی و مشكلات موجود در داخل كشور، شرایطی است كه ضرورت وحدت و انسجام را برای ما چند برابر كرده بخصوص به انتخابات كه می رسیم این باید حفظ و تقویت شود و روی این موضوع باید خیلی دقت كرد.
رحمانی فضلی در خصوص مساله آب هم گفت: موضوع آب یك مساله بسیار اساسی در شرایط كنونی است. با خشكسالی مواجه هستیم و بعضی از حوزه های آبی چهار پنج استان را به هم متصل كرده و استان ها را تحت تاثیر قرار می دهد. این مسایل اختلافات را تشدید می كند.
وزیر كشور تاكید كرد: باید از ورود به مسایلی كه جامعه را دچار هیجانات و خسارات كند جلوگیری كرد تا بعد امنیتی پیدا نكند.
**احزاب تلاش كنند موضوعات را سازمان یافته به ما برسانند
رحمانی فضلی همچنین در خصوص نظرات مشورتی احزاب گفت: نظرات مشورتی احزاب را در تمام مراحل و موضوع ها نیاز داریم؛ مقداری احزاب باید تلاش كنند كه سازمان یافته موضوعات مختلف را نه تنها به ما كه به همه دستگاه ها برسانند.
وی افزود: یك مقداری احزاب باید سازمان یافته، مستمر و متناسب با هر موضوعی در هر مرحله ای وارد شده، موضع گیری و مشورت كنند و باید با مشورت باشد. مردم باید بدانند كه احزاب در مسایل سرنوشت ساز جامعه ورود می كنند.
وزیر كشور گفت: در اداره 248 حزب باید كمك كنیم، همه باید تابلو گذاشته و همه كمك كنیم. خیلی از موارد با شوراهای امنیت و تامین قابل حل است. ظرفیت ها و امكانات در اختیار خودمان است و از قانون هم استفاده می كنیم.
رحمانی فضلی گفت: خوشحال می شویم خانه احزابی كه به میمنت و همكاری مخلصانه تلاش های شما ایجاد شده منشاء خدمات بزرگ در جامعه باشد.
**اعطای پروانه خانه احزاب
در پایان این نشست پروانه خانه احزاب از سوی عبدالرضا رحمانی فضلی به قدرتعلی حشمتیان اعطا شد.
در این نشست دو ساعته در خصوص موضوعاتی مانند یارانه احزاب، تجهیز خانه احزاب ، مشكلات پیش رو و نیز احزاب و انتخابات و نقش این تشكل ها در اعتمادسازی در جامعه بحث و تبادل نظر شد.
**بزودی نشست شورای مركزی خانه احزاب در حضور رییس جمهوری برگزار می شود/همایش خانه احزاب، 30 دی
«قدرتعلی حشمتیان» در پایان این نشست در جمع خبرنگاران گفت: طی مذاكراتی كه با محمد نهاوندیان رئیس دفتر رییس جمهوری داشتیم بزودی نشست شورای مركزی خانه احزاب در حضور رییس جمهوری برگزار می شود.
وی افزود: زمان این نشست هنوز قطعی نشده است.
حشمتیان همچنین در مورد همایش خانه احزاب هم گفت: در این مورد با وزیر كشور مذاكره كردیم كه سی ام دی ماه برگزار شود.
سیام**6084**3070**1449**خبرنگار: امیر خانزاده*انتشار دهنده: امیر كاردان راد
در جمع شورای مركزی خانه احزاب؛
وزیر كشور: موافق یارانه احزاب هستم/ قرار نیست استانداران خانه احزاب ایجاد كنند/ در اداره 248 حزب باید كمك كنیم
۲۹ آذر ۱۳۹۵، ۱۷:۱۰
کد خبر:
82352790
تهران-ایرنا- وزیر كشور با بیان این كه موافق یارانه احزاب هستم گفت : در شروع ، (یارانه احزاب) رقمی باشد كه بعدا قابل اصلاح است. لازم باشد خودمان هم می آییم.