به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومي منطقه آزاد ارس، محسن خادم عرب باغي با تاكيد بر آمادگي منطقه آزاد ارس براي ثبت جهاني اين پروژه و تاكيد بر اجراي سريع برنامه هاي تدوين شده، گفت: عضويت ژئو پارك پيشنهادي ارس در شبكه ژئوپارك هاي يونسكو به عنوان دومين ژئوپارك خاورميانه تحول چشمگيري در عرصه گردشگري ارس ايجاد خواهد كرد.
وي با اشاره به بازخوردهاي مناسب اين رويداد جهاني، برنامه ريزي و اجراي طرح هاي عمراني و زيرساختي در كنار اجراي دوره هاي آموزشي، طراحي و نصب تابلوهاي اطلاع رساني و توجه به توسعه و توليد صنايع دستي را از اهداف ثبت جهاني ژئوپارك ارس اعلام كرد.
منطقه ارس در شمال غرب ايران، يكي از نقاط منحصر به فرد كشور از ديدگاه پديدههاي كمنظير زمينشناختي است كه ميتوان از آنها به عنوان ميراث زمينشناختي ياد كرد.
ميراث زمينشناختي بخش بيجان طبيعت است كه سير شكلگيري و تكامل زمين را نشان داده و ارزش گردشگري، علمي و آموزشي دارد.
پرونده ژئوپارك ارس در سال 1389 به شبكه جهاني ژئوپاركها فرستاده شد و پس از بازديد ارزيابان اين شبكه از ارس در سال 1390، اين منطقه واجد شرايط كافي براي معرفي به عنوان ژئوپارك جهاني تشخيص داده نشد و قرار شد پس از رفع نواقص و تكميل موارد مشخص شده، دوباره درخواست جديدي ارسال شود.
ژئوپارك ارس شامل پنج ژئوسايت كوه عليباشي، كوه كيامكي، كوه گئچي قالاسي، آبشار ماهاران و آبشار آسياب خرابه است كه هر كدام نمونههاي زمينشناسي كمنظيري دارند. يكي از مهم ترين و بارزترين جاذبههاي علمي منطقه آزاد ارس، مرز دورههاي زمينشناسي 'پرمين' و 'ترياس' است كه تنها در چند نقطه معدود در جهان قابل مشاهده است و از بين آنها جلفا بهترين نقطه به شمار ميرود.
تنظيم كننده: نعمت مرادپور**انتشاردهنده: محمد عزيزي راد
6132/518
تبريز - ايرنا - مديرعامل سازمان منطقه آزاد ارس دستور آغاز عمليات اجرايي ثبت جهاني ژئو پارك ارس را صادر كرد.